artikel image vv leiden 2VV Leiden gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor de hoofdmacht. Na goed onderling overleg zoals dat heet zullen de wegen van Fred Filippo (voorheen onder meer trainer bij Altior en MMO) en de Leidse club aan het eind van het seizoen scheiden. De oud-speler van AZ verving anderhalf jaar geleden Paul Pikaar die terecht kwam bij derdeklasser Floreant.

 

vv leiden Fred FilippoFilippo (foto): ,,De club wil aan een nieuw hoofdstuk beginnen en dat respecteer ik. Trainers komen en gaan en dat zal nooit veranderen. Ik heb het naar mijn zin gehad en ik wil samen met de ploeg behoud van het derdeklasserschap bewerkstelligen. Dat zal voelen als een titel, want we hebben nogal ingeleverd qua spelersmateriaal. Toch heb ik er veel vertrouwen in, want iedereen werkt zich het snot voor de ogen. Het zal nog zwaar genoeg worden, maar de schouders gaan er massaal onder in het tweede deel van de competitie. Wat nu? Ach, ik blijf daar rustig onder. Ik vind het heerlijk om met een jonge groep te werken en heel veel eisen stel ik niet. Het maakt mij niet veel uit of mijn volgende club uit de stad komt of uit een dorp. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. In elk geval vind ik het trainerschap nog steeds erg leuk.”

 

Steunpilaar Sjaardema vindt het jammer, maar is ook niet geheel verrast over het aanstaande vertrek van zijn trainer. ,,Soms vang je geluiden op en dan komen beslissingen niet geheel onverwachts. Persoonlijk heb ik fijn met hem gewerkt en dat zal zeker zo blijven tot het einde van het seizoen. Hij doet er alles aan om met ons in de derde klasse te blijven en dat wordt nog zwaar genoeg. Maar dat zal niemand verrassen gezien het vertrek van veel spelers. Het goede nieuws is dat er in de wandelgangen wordt gesproken over de terugkomst van veel echte Leidenaren. De billen zullen bij elkaar blijven tot de laatste wedstrijd, maar als we erin slagen om ons veilig te spelen kunnen we daarna weer vruchten gaan plukken met een bredere selectie.”