ts-vvleiden2J.l. zaterdag de uitslag en een verslagje opgehaald bij Fred Filippo. ,,Ja, je mag me feliciteren. Ik ben blij met de 2-2, want we hebben met 0-2 achter gestaan. Met een beetje geluk maakt Alex Meijers er met een lob nog 3-2 van, maar deze uitslag noem ik nu ook al bemoedigend.”

 

VV Leiden toonde veerkracht tegen BSC’68. Voor de pauze liep het van geen kant bij de formatie van Fred Filippo, VV-Leiden 17 03 2012 145resulterend in een logische 0-2 score. ,,Daarna hebben we gretigheid getoond en alleen dan zijn wij in staat om resultaten neer te zetten.  Meijers (op archieffoto)  was wel de gevierde man aan de kant van de Leidenaren met twee doelpunten.

 

,,De eerste helft was zonder meer teleurstellend. Als wij niet voor honderd procent inzet tonen, krijgen we narigheid. We waren te slaap en daar maakte de tegenstander dankbaar gebruik van. In de pauze heb ik getracht de boel alsnog op scherp te zetten en de jongens hebben me daarin niet teleurgesteld. Voor de tweede helft heb ik een groot compliment te verdelen. Opeens waren ze wel gretig en werden de afspraken wel nagekomen. Er stond een gedegen organisatie en van daaruit hebben we ons terug in de wedstrijd geknokt. Een toonbeeld van onverzettelijkheid.”

 

Leiden verloor een groot gedeelte van de selectie en moest jeugd inpassen en er werden spelers uit lagere elftallen bereid gevonden om de gaten op te vullen. ,,Daar gaan we ons niet het hel seizoen achter verschuilen, want we moeten verder. Als we het dit seizoen moeten doen met het VV Leiden van na de rust, heb ik heel veel vertrouwen in een goeie afloop. BSC is ook een hardwerkende ploeg, zonder al teveel kwaliteiten. Wanneer wij ons niet hadden kunnen verbeteren, zou het zeker een nederlaag geworden zijn. Ons herstel geeft de burger moed. En wat ik zeg, voor hetzelfde geld was er nog een overwinning uitgerold, hoewel ‘Dekseltje’(Patrick Dexel, red.) ons bij 2-2 ook nog een keer op de been heeft gehouden.”

 

Opstelling VV Leiden: Dexel, Faas, Janssen, S. Fokkema, Sjaardema, R. Middelkoop, W. Fokkema, Te Hennepe, Lakhal, Meijers, Devilee.