ts-leidscheboysIn de zomer speelde de selectie van Leidsche Boys zondag al een oefenwedstrijd tegen Oud ADO Den Haag vanwege het 90-jarig bestaan van de vereniging. Afgelopen zaterdag vierde de hele vereniging het 90- jarig bestaan met een feestavond in de kantine. Alle ingrediënten voor een knalfeest waren aanwezig.

 

Maandenlang is er aan de voorbereiding van het feest gewerkt. Zo was er buiten een grote partytent geplaatst, waren er buiten toiletten geregeld, was er een garderobe gemaakt en zijn er veel vrijwilligers gevonden om het feest te organiseren. Bovendien had de feestcommissie diverse optredens geregeld met de Leidse superster Barry Badpak als hoofdact. Tenslotte had het bestuur uitstel gevraagd voor alle wedstrijden van de V.V. Leidsche Boys in dat weekend, zodat niemand rekening hoefde te houden met de klok.

 

De avond werd geopend met een speech van de huidige voorzitter Alex Neuteboom, die de geschiedenis van Leidsche Boys en haar hoogtepunten nog eens benoemde. Vervolgens werd er een toast op de vereniging uitgebracht en kon het feest losbarsten. De muziek draaide overuren en het barpersoneel had de handen vol aan de ruim 250 (!!) aanwezigen (leden, partners en speciale gasten). Rond 23.30 uur bereikte het feest zijn hoogtepunt toen Barry Badpak de kantine op zijn kop zette. Er werd zelfs zo hard gefeest, dat de stoppen op een gegeven moment zelfs uitsloegen. Dit was het moment om de vereniging toe te zingen. Er kwamen diverse stadionliedjes met Leidsche Boys als hoofdterm voorbij. Nadat de muziek weer aan ging, bleef het nog lang gezellig en onrustig… heel lang!

 

Ook werd er vooruit gekeken naar de toekomst. Kan de zaterdag- of de zondagselectie misschien een periodetitel pakken? Gaat de vereniging nog groeien? En wordt het 100- jarig jubileum net zo’n feest als dat het nu is geworden?  In ieder geval gaat alle dank uit naar vrijwilligers, barpersoneel, beveiliging, feestcommissie, artiesten en dj’s, partners en natuurlijk alle leden van de V.V. Leidsche Boys. Het was een topfeest!

 

Marco Bol, Leidsche Boys