HomeVoetbalnieuws-leidenNachtegeller: ,,We hadden gewoon een complete off-day”

Nachtegeller: ,,We hadden gewoon een complete off-day”

-

ts-leidscheboysZondag (4A)-Leidsche Boys staat weer met beide benen op de grond. Vorig seizoen werd er geen enkel punt behaald, maar dit seizoen waren de Leidenaren na twee competitiewedstrijden nog ongeslagen. De wedstrijd tegen titelkandidaat Van Nispen bracht daar verandering in. In De Zilk werd de sleutelstadploeg met 6-0 terug naar huis gestuurd.

Tijdens de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Van Nispen over meer kwaliteit beschikt. Daarnaast leek de scherpte bij Leidsche Boys te ontbreken en het niveau van de afgelopen wedstrijden werd niet bereikt. Van Nispen kwam enigszins gelukkig op voorsprong, nadat een bal via een rug in het doel dwarrelde. Even daarna kreeg Van Nispen een penalty toegekend (overtreding van Patrick Oomen), waardoor de score werd verdubbeld. Na de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en moesten de Leidenaren oppassen dat ze niet met grote cijfers werden weggezet. In de rust stond het echter toch al 4-0.

In de tweede helft kon Leidsche Boys de prestaties niet verbeteren. Er werd wel hard gewerkt, maar Van Nispen was simpelweg de betere ploeg. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 6-0, waardoor Leidsche Boys de eerste nederlaag van het seizoen leed.

De van Voorschoten ’97 overgekomen Patrick Nachtegeller, berustte in de nederlaag: ,,We zijn vandaag op alle fronten afgetroefd. Het liep van geen kant en we hadden gewoon een complete off-day. In de rust hebben we de koppen nog bij elkaar gestoken in de hoop er nog een wedstrijd van te kunnen maken. We hebben hierbij de wedstrijd van Rijnland – Altior als voorbeeld genomen, waarbij Altior vorige week na een 4-0 achterstand nog tot 4-3 terugkwam. Van Nispen speelde echter goed voetbal en heeft prima gebruik gemaakt van onze zwakte. Vooral hun rechtsback wist iedere keer goed gebruik te maken van de ruimte die hem geboden werd.”

Nachtegeller ziet de toekomst, ondanks de forse nederlaag, rooskleurig in: ,,We zijn deze competitie goed van start gegaan en er heerst een prima sfeer binnen het team. Er zijn een aantal nieuwe jongens bijgekomen die het team van vorig jaar zijn komen versterken. Het linkerrijtje is onze doelstelling, maar ik heb het idee dat een top 5 klassering tot de mogelijkheden behoort. Maar je zult mij echter ook niet horen klagen als we zesde worden hoor.”

Toch plaatste Nachtegeller nog wel even een kritische noot: ,,Vandaag gingen na de 2-0 de koppies hangen en dat mag gewoon niet gebeuren. We moeten met zijn allen keihard blijven werken en dan komen de punten vanzelf.”