ts-roodenburg(Zondag, 4A)- De zondagtak van Roodenburg doet het tot nu toe teleurstellend in de vierde klasse A. De ploeg uit Leiden-Noord beschikt over technisch vaardige spelers, maar soms overwint de grilligheid. Dit keer was in eigen huis SEP de tegenstander. SEP degradeerde vorig seizoen naar de vierde klasse, maar wil zo snel mogelijk terugkeren in de zo gewenste derde klasse. De ploeg uit Leidschendam doet het tot op heden prima en stond tot zondag aan kop.

 

De Leidenaren startten de wedstrijd erg fel en de intenties waren duidelijk. SEP leek vooral in de beginfase wat overrompeld, maar bleef toch betrekkelijk eenvoudig overeind. Beide ploegen kregen goede kansen, maar de goalies waren niet van plan zich gewonnen te geven. Uiteindelijk was het de thuisploeg die de leiding nam. Hiermee werd het wel enigszins geholpen door de bezoekers, want er moest een eigen doelpunt aan te pas komen om de brilstand van het bord te krijgen. SEP leek nu wakker geschud en te beseffen dat er een tandje moest worden bij geschakeld om een goed resultaat te behalen aan de Leidse Pieter Bothstraat.

 

Nog voor rust kwam de koploper langszij, doordat de bal vanuit een corner dichtbij werd binnen gewerkt. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op. In de tweede helft was de thuisploeg nog even gretig en een stunt leek zeker in de maak. Deze hoop kreeg bijval, nadat een speler van SEP met een rode kaart moest inrukken. De druk op de lijstaanvoerder nam steeds meer toe, maar gescoord werd er niet meer. Door dit resultaat zakte SEP naar de tweede plaats op de ranglijst en mag Van Nispen zich minimaal voor één week koploper noemen. SEP heeft nu één punt minder, maar heeft nog wel twee wedstrijden te goed.

 

Roodenbrug speler Abdul Farhane hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd: ,,We hebben vandaag hetzelfde in de wedstrijd gelegd als in de wedstrijd tegen Altior. Als we op deze manier blijven spelen, kunnen we het alle ploegen lastig maken. Vandaag hebben we goed gespeeld en keihard gewerkt, maar bleven we steken op een punt. Aan de ene kant natuurlijk een goed resultaat, want zij stonden bovenaan. Aan de andere kant had er meer ingezeten, zeker nadat zij twintig minuten voor tijd met tien man kwamen te staan.”

 

Daarnaast was Farhane niet te spreken over het optreden van de leidsman: ,,De scheidsrechter was vandaag echt niet goed. Hij stuurde dan wel een speler van hun weg, maar hij nam erg veel rare beslissingen. Het is dan gewoon heel zuur als veel van die beslissingen in je nadeel zijn, want dat heeft  invloed op de wedstrijd en misschien zelfs wel op de uitslag.”

 

Uiteindelijk overheerste toch wel de trots bij Farhane: ,,We hadden vandaag echt kunnen winnen en ik vind ook dat we thuis voor niemand bang moeten zijn. De laatste paar wedstrijden spelen we echt als een team en we zijn weer twee plekjes geklommen op de ranglijst. Ik geloof nog steeds in een goede afloop en ik denk dat we voor de vierde plek moeten gaan. We hebben een jonge groep en als er nog wat jongens bijkomen, moeten we in de komende jaren voor de derde klasse gaan.”