Afgelopen zondag moesten Leidsche Boys en Roodenburg nog ruim veertig minuten opdraven voor het restant van hun onderlinge duel. Eerder kwam de ontmoeting tot een vroeg einde na een absurde overtreding van een speler van de uitspelende club op de scheidsrechter. De dader werd geroyeerd en na de 0-2 tussenstand kon de Leidse pot nu worden afgemaakt. Roodenburg won met 1-6.

Boshuizen SJC maart 2012 100Het betekende de derde ruime zege voor Roodenburg op een rij, waardoor de ploeg de stand op de ranglijst iets minder grijs doet overkomen. Mo Rahou, de trainer in Leiden-Noord, was wel tevreden met de zege, maar moest daarna ziek zijn bed induiken. ,,Er valt niets meer te halen voor ons, maar we doen er wel alles aan om het seizoen op een leuke manier af te sluiten. Ons positiespel zag er weer goed uit en we zijn ondanks een mannetje minder voorin met drie spitsen blijven spelen. We stonden weliswaar al voor, maar we wilden nog wat doelpuntjes erbij maken. Dat hebben we prima gedaan en zo werd het voor ons toch een leuke zondag.”

Rahou zag Mimoun Rahou (acht treffers in drie weken tijd) tweemaal scoren en ook Abdella Blouh, Rachid Oulgout, Abdul Farhane en Brahim Lakhal konden het net laten bollen. Leidsche Boys redde de eer vanaf elfmeter. Over die ploeg werd reeds geschreven in het item “de Kop van Jut”.