ts-roodenburgKomende zondag is De Zijl het decor voor een door Roodenburg georganiseerd zaalvoetbaltoernooi. Al enige tijd staat de informatie daaromtrent in onze header op de site. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Trudy Hamerling, niet bepaald een onbekende in de Leidse voetbalwereld. Als eigenaresse van Partycentrum de Zijl is zij zondag gastvrouw en deze week kwam onze redactie even met haar in gesprek. Hamerling ziet geen enkele reden waarom de voetballiefhebber aanstaande zondag thuis zou blijven.

 

Wanneer kwam je in aanraking met voetbal?

 

,,Dat was toen ik mijn man Simon leerde kennen, zo’n dertig jaar terug. Daarvoor had ik niets met voetbal, maar vanaf dat moment ging het vanzelf. Ik heb er ongeveer twintig jaar als vrijwilliger op zitten bij diverse Leidse clubs. Zo heb ik uren gemaakt voor VV Leiden, De Sleutels en GHC. Mijn man voetbalde en onze zoon Kevin doet dat nog steeds. Dan blijf je vanzelf binding houden met de voetballerij. Simon kwam uit voor VV Leiden, De Sleutels en het toenmalige Randstad Sport. Onze spruit voor Katwijk, RCL, VV Leiden en GHC. Let wel, er moest helemaal niets. Ik ben het echter zelf heel leuk gaan vinden.”

 

Sinds dit jaar run je het Partycentrum De Zijl en daar wordt veel gefeest en er wordt ook druk gebruik gemaakt van de sporthal, onder meer voor zaalvoetbal. Al met al een drukke baan?

 

,,Ik ben er in maart van dit jaar ingestapt. Het was een soort van doodgebloed en samen met mijn man wilde ik er nieuw leven inblazen. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en omdat het van jezelf is, loop je nog een stapje harder. Maanden van 350 uur zijn meer regel dan uitzondering. Er zat nog eens een dag tussen van 19 uur, dat is natuurlijk wel te gek. Maar in elk geval loopt het ondertussen weer goed. Simon helpt aan alle kanten, ondanks het feit dat hij zelf ook en eigen bedrijf heeft in de stijgerbouw. Hij doet daarnaast het huishouden, want daar heb ik geen tijd voor. We doen dit echt samen en met Simons steun komen we er wel.”

 

Voor zondag zijn Roodenburg en het Partycentrum een huwelijk aangegaan. Hoe kwam dat tot stand?

 

,,Ik ken Mario van der Pluym vanuit het privéleven en zo is het balletje gaan rollen. Daarnaast sponsoren we Roodenburg en het een-tweetje kwam zo eenvoudig tot stand. Ik kan niet wachten op zondag. Machtig toch om al die clubs en spelers hier te mogen ontvangen? Veel van die spelers en clubs ken ik, mijn kennissenkring is groot en het gros heeft het beste met mij voor dus we gaan er een gezellige boel van maken.”

 

Veel mensen hebben van alles te doen rond de feestdagen. Waarom zouden ze zondag de agenda moeten blokkeren?

 

,,Daar kan ik zat redenen voor geven. De mensen kunnen de hele dag naar voetbal kijken en van 16 tot 20 uur wordt er gefeest. We hebben Danny Plezier voor de muziek en veel jongens uit de Leidse voetbalwereld kennen elkaar natuurlijk. De volgende dag is vrijwel iedereen vrij, dus waarom zou je thuis op de bank gaan zitten? Dat is meer voor de chagrijnen. Maar ja, die hoef ik er ook niet bij te hebben.”

 

Zijn het voor jou ook de laatste loodjes?

 

,,Woensdag is er een receptie geweest voor 200 man. Vrijdag vindt het sportcafé plaats in het Partycentrum, zaterdag is er een verjaardag en zondag dus het Roodenburg-toernooi en later op de avond nog bingo. Dus het is druk zat, maar vanaf maandag maken we even tijd om uit te rusten. Maar daar ben ik nog helemaal niet mee bezig. Het is allemaal leuk wat er staat te gebeuren. Natuurlijk sta ik ’s morgens ook wel eens vermoeid op, maar dan pak ik een douche en dan gaat het weer goed.”

 

Trudy Hamerling, die overigens pas na enige tijd haar juiste leeftijd noemt onder het mom ‘lekker belangrijk’ en Roodenburg heten de clubs, spelers en toeschouwers alvast van harte welkom. In de aankondiging op onze site staan alle wetenswaardigheden reeds vermeld.

 

Dank voor je tijd en alvast veel plezier, Trudy.

 

,,Dat gaat helemaal goedkomen.”