ts-woubruggeZaterdag (4A)- Bij de aftrap van Woubrugge tegen Leidsche Boys hadden beide teams verschillende doelen voor ogen. De Boys wilden de goede wedstrijd tegen UVS van vorige week (1-5 winst) een voortzetting geven. Woubrugge zou zich graag revancheren voor de kansloze 4-1 nederlaag bij DoCoS. Beide ploegen hebben de ambitie om hoog te eindigen dit seizoen en de verliezer van zaterdag zou wat dat betreft voorlopig afhaken voor een plaats in de (sub)top.

 

ts-leidscheboysDe uiteindelijke 1-0 nederlaag was dan ook zuur voor Leidsche Boys-aanvaller Ismael Housny: ,,We waren redelijk kansloos, ja. Vorige week liep het juist zo lekker. Met snel combinatiespel speelden we UVS van de mat. Vandaag zag ik weinig terug van dat verzorgde spel: veel hoge, lange ballen vanuit de verdediging en wij als aanvallers moesten het voorin maar uitzoeken. Een groot probleem als je bedenkt dat de verdedigers van Woubrugge een kop groter zijn dan wij. Erg jammer dat het vandaag zo liep, want combineren van achteruit kunnen we juist zo goed. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de beslissingen van de scheidsrechter ook niet altijd begreep. Ik laat me daar nog steeds door uit mijn concentratie halen. Stom natuurlijk. Als je gewoon ijskoud blijft, haal je het beste uit jezelf naar boven. Dat zag je aan onze beste man in deze match, Khalid Maayad. Hij speelde zijn eigen spelletje en trok zich nergens wat van aan. Knap! Deze nederlaag betekent absoluut niet het einde van onze ambities. Een hoge top vijf-notering lijkt me nog steeds haalbaar. Onze inzet was gewoon goed. Dat betaalde zich niet uit in punten, maar als die onverzettelijkheid zo blijft komen die punten vanzelf.”

 

Promoveren is ook waar Bob van de Geyn van Woubrugge op hoopt: ,,Voetballend hebben we in potentie de mogelijkheden. Inderdaad, ik geef toe, dat komt er dit seizoen nog niet uit. Vorige week tegen DoCoS was dramatisch: geen voetbal, geen inzet. Vandaag wonnen we op karakter. Als het voetballend niet lukt, maar je wel vecht voor elke meter, dan ben je goed bezig. Dan mag de combinatie niet altijd lopen zoals je wilt, maar strijdlust vergoedt veel.”

 

bob v d GeynVan de Geyn vervolgt: ,,We missen nog onze aanvoerder, Stan Verwoerd. Hij is door een blessure niet inzetbaar, maar hij is een man die een bal kan vasthouden en een wedstrijd kan temporiseren. Zijn jonge vervangers zijn zeker niet slecht, maar ervaring in een team is een absolute must, denk ik. Zelf had ik het zwaar vandaag. Als aanvallende middenvelder moest ik grote stukken veld bestrijken én nog eens achter mijn man aan. Het laatste kwartier was ik helemaal gesloopt. Des te mooier dat ik nog een aandeel had in het doelpunt dat in de laatste tien minuten viel. Na een corner probeerde ik vanuit een onmogelijke hoek op het doel te schieten. Uit pure vermoeidheid raakte ik de bal verkeerd, maar tot mijn stomme verbazing, van iedereen denk ik, kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Marc Molleman, die van dichtbij intikte. Geluk ja, maar wel een verdiende overwinning. Over een paar weken is iedereen vergeten hoe dat doelpunt tot stand kwam, maar we hebben wel drie punten kunnen bijschrijven. Leidsche Boys heeft wel degelijk een goede ploeg en ik zie ze hoog eindigen. SVOW en DoCoS leiden nu nog ongeslagen, maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan.”

 

Leidsche Boy Housny heeft respect voor de tegenstander: ,,Woubrugge is een fysiek sterke tegenstander die nooit opgeeft. Wat dat betreft herken ik in dat team het onze. Ik ben benieuwd waar we beide staan bij de return; hoog in het linkerrijtje, wed ik.”

 

Woubrugge-trainer Arie van Duijn had voor de wedstrijd aangegeven dat er gewonnen moest worden, op welke wijze dan ook. ,,Ja, want bij een nederlaag was er al sprake geweest van een grote kloof naar de koplopers en dat is voor het vertrouwen funest. Dus deze zege is even nuttig als welkom. Wel moeten we ons beseffen dat we met Blauw Zwart, DoCoS en nu Leidsche Boys niet het eenvoudigste programma hebben gehad. Dus als we de komende twee duels ook kunnen winnen, staan we er bovenin bij en dan hebben we een prima start. Ik vond dat we zaterdag zenuwachtig begonnen, vooral in de eerste helft. Er was gen saamhorigheid en het spel was rommelig. Aanvankelijk was dat niet veel anders na rust, maar vanaf de zeventigste minuut kregen we meer het heft in handen. Enkel waren we matig in de afronding en daardoor prikten we maar eenmaal raak. Dat doelpunt, net wel of net niet, was karakteristiek voor de wedstrijd. Zelfs die ging er namelijk met moeite in. Ik ben wel zo eerlijk om te zeggen dat Lars (Van Halteren, red.) ons ook een keer heeft gered in de slotfase. Alles bij elkaar opgeteld moeten we tevreden zijn. Wanneer het voetbal zich verder kan verbeteren, kunnen we naar boven blijven kijken.Deze overwinning was zwaarbevochten, maar dat zijn toch altijd de lekkerste.”