artikel image woubrugge 1Na een bizar slot van de competitie moest Woubrugge vorig seizoen toch nog onverwacht afscheid nemen van de derde klasse. De plannen voor dit seizoen waren van meet af aan duidelijk. Zo snel mogelijk, dus binnen een jaar, weer uit de vierde klasse stappen. Met nog maar een speelronde voor de wielen, is de kans echter klein dat Woubrugge het verloren terrein na een seizoen afwezigheid in de derde klasse al goedmaakt. De zege op Football Factory (1-4) kon daar weinig aan veranderen.

Trainer Jan Wouters heeft dan ook uiteenlopende gevoelens over het seizoen, maar toont zich bovenal strijdbaar. Om te beginnen had de sympathieke oefenmeester duidelijke taal over aangaande de gewonnen wedstrijd in Leiden. ,,Ik overdrijf niet als ik zeg dat we dik in de dubbele cijfers hadden kunnen uitkomen. We kregen zoveel kansen, vooral in de tweede helft. Dan is 1-4 wat aan de magere kant, maar we speelden af en toe zelfs tikkie-takkie op de doellijn zonder te scoren.”

Woubrugge is nog niet kansloos voor de nacompetitie, maar heeft niets meer in eigen hand. DWO is ondertussen kampioen, terwijl Blauw Zwart en Leidsche Boys te ver weg staan. De strijd om plaats vier gaat nog tussen VVSB, Hazerswoudse Boys en Woubrugge. ,,Dat wordt een gepuzzel, ja. Wij moeten de laatste wedstrijd in elk geval winnen en dan moeten we maar hopen. Het is een heel dun draadje. Door tal van fusies kunnen er wellicht nog extra plaatsen worden vergeven door de KNVB, dus heel misschien hebben we daar profijt van. Ik schat in dat onze kans op 15% ligt dat we de nacompetitie nog kunnen halen.”

Blijft de vraag waarom Woubrugge al langere tijd achter de feiten aanloopt. ,,We kunnen er niet om heen dat we zeven jongens kwijt zijn. Dat betekent dat we een erg jong team hebben en dat moet worden opgebouwd. We speelden een uitstekende eerste periode, maar de tweede periode was van onze kant heel zwak. Daarna is het weer beter gegaan, maar we hebben onderweg teveel punten laten liggen. Het resultaat valt wat tegen, maar ik merk groei in de groep en dat is onze houvast. Ik ben nu eenmaal een trainer die altijd werkt met doelstellingen, ook al ligt de lat misschien hoog. En in dit seizoen wellicht te hoog. Maar meedoen om het meedoen, daar geloof ik niet in. Jongens moeten niet enkel maar tevreden zijn om in het eerste te spelen. Als je eenmaal daar staat, moet je het beste uit jezelf halen.”

In de midweekse tweestrijd scoorden Marc Molleman (2), Ferdy Dreef en Bob van de Geyn de doelpunten voor Wouters team. Op de laatste speeldag komt UVS naar Woubrugge, ontvangt Hazerswoudse Boys Football Factory, reist Leidsche Boys af naar Oosterheem en is VVSB gastheer voor Blauw Zwart. ,,Zo lang het nog kan, leven we nog. En mochten we klaar zijn na zaterdag dan weten we wat ons volgend jaar te doen staat.”
Wouters heeft dus niets met bijrollen en de derde klasse blijft derhalve het ultieme doel in Woubrugge. Mocht VVSB het thuis niet kunnen bolwerken tegen de nummer twee, Blauw Zwart, en Woubrugge wint van de blauwwitten dan wordt de Sint Bavo in elk geval gepasseerd op de ranglijst.

Opstelling Woubrugge in duel met FF: Elsgeest, Wolvers, De Wit, Van de Geyn, Verwoerd, Van de Hoorn, Rodenburg, Dreef, M. Molleman, Stoof.