De regioclubs in de zaterdagafdeling (3A) waren afgelopen zaterdag weinig succesvol in de uitduels. Zowel  VV Leiden als Oegstgeest verloren op vreemde bodem. Eerstgenoemde ging hard onderuit in Benthuizen bij BSC ’68 (6-2), VVO verloor verrassend van middenmoter DWO (2-1). Thuis was Roodenburg met 5-1 te sterk voor Koudekerk en een andere Leidse ploeg, Lugdunum, zag het duel tegen Ariston ’80 afgelast worden. Voor speelronde 18 staan er weer leuke duels gepland, waaronder het degradatieduel tussen VV Leiden en Koudekerk.

 

Zaterdag

 

ts-lugdunumLugdunum ontvangt nummer vier Rohda ’76. Het verschil tussen beide ploegen is momenteel zeven punten, maar De Kikkers speelden wel een duel minder dan de club uit Bodegraven. Eerder dit seizoen eindigde het duel in 3-3. Peter du Prie maakte 1-1 voor rust, maar na de thee nam de thuisploeg in korte tijd afstand van de Leidenaren: 3-1. Vervolgens bezorgde Ozan Demirbas zijn ploeg in de laatste tien minuten nog een punt met twee goals. Een leuk gegeven overigens is dat Rohda komend seizoen onder leiding staat van Ed Kluivers, oud-trainer van Lugdunum en nu trainer bij Hazerswoudse Boys.

 

ts-roodenburgRoodenburg krijgt Haagse Hout over de vloer. De blauwzwarters krijgen ongetwijfeld nog wel eens rillingen als ze terugdenken aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter eerder dit seizoen. In de Hofstad werd namelijk met 3-1  verloren. Een blamage voor Patrick Heijmans en zijn mannen. Keeper Mario van der Pluym sprak toentertijd schande van de nederlaag. ,,Eigenlijk is elk woord teveel voor deze wanprestatie’’, zei Van der Pluym begin oktober. ,,Ronduit schandalig. We verliezen van een ploeg die er werkelijk geen pepernoot van kan. Dan kun je dus nagaan hoe wij voor de dag zijn gekomen. Zelfs na afloop waren we allemaal nog stomverbaasd dat we hiervan hebben kunnen verliezen.” Voor Haagse Hout, dat dus de rode lantaarn draagt in 3A, is een overwinning zeldzaam. Naast de driepunter tegen Roodenburg won de voormalig vierdeklasser enkel het uitduel bij Ariston ’80 in speelronde 8.

 

oegstgeestOegstgeest reist af naar Benthuizen, waar de ploeg van Rob van den Wijngaard aantreedt tegen BSC ’68, dat na de ruime overwinning op VV Leiden (6-2) enige afstand heeft genomen van de degradatiezone. VVO ging afgelopen zaterdag ten onder in de blessuretijd bij DWO in Zoetermeer (2-1). Van den Wijngaard was erg teleurgesteld in het resultaat. ,,Ik noem het nog net geen circuselftal, want je moet altijd respect hebben voor een tegenstander. Maar als je ze vijfentwintig minuten volledig van het matje tikt dan moet je ook afstand nemen.” Door de nederlaag missen de Oegstgeestenaren aansluiting bij de top drie. Eerder bleven de punten achter op De Voscuyl (3-2).

 

ts-vvleiden2VV Leiden speelt een degradatieduel tegen Koudekerk op De Morsch. Een belangrijk duel voor respectievelijk de nummers 12 en 11 van de ranglijst, die een gelijk aantal punten hebben. Het elftal van Marcel Valk heeft echter wel een ‘beter’ doelsaldo dan de equipe van Fred Fillipo (-10 om -19). Verliezen betekent nog verder in de problemen komen en dan nog maar hopen dat Ariston ’80 en Haagse Hout, die met de huidige stand direct degraderen, niet inlopen. In de laatste vijf ontmoetingen tussen Koudekerk en VV Leiden wonnen beide clubs twee keer. Eenmaal werden de punten gedeeld. De laatste zoete smaak van de overwinning dateert voor VV Leiden al weer een tijdje terug. In december werd Kamerik geklopt. Voor Koudekerk is het nog veel langer geleden. Eind september werd met 4-0 gewonnen. Uitgerekend van….

 

Zondag

 

Het programma op zondag ziet er als volgt uit: Alphen – UDO, Den Hoorn – FC Lisse, DOSR – Stompwijk, Foreholte – NSV ’46, ROAC – VCS, SJZ – MMO, Teylingen – Alkmania.