voorbeschouwing derde klasseDe eerste periode van het seizoen is al weer verleden tijd. Helaas leverde het geen prijzen op voor onze regionale clubs. Op zaterdag toonde DWO zich de meest constante ploeg over de eerste acht wedstrijden en Den Hoorn vergaarde de meeste punten op de zondag. Dit weekend start de tweede periode dus nieuwe kansen. Wie, wat, waar deze week?

 

ZATERDAG 9 NOVEMBER,3e KLASSE A

DOCOS-ZWAMMERDAM

Docos, de kampioen van vorig jaar in de 4e klasse en nieuwkomer in een echelon hoger, heeft tot nu toe ervaren dat een klasse hoger spelen toch wel heel andere koek is. Het soeverein aan de leiding gaan is er dit jaar niet bij. De ploeg van Joop Lankhaar heeft het lastig genoeg en vergaarde slechts vijf punten. Als zij aansluiting willen behouden zal er zaterdag tegen het bezoekende Zwammerdam gewonnen moeten om het gaatje te dichten. Ach, waarom zou dit niet kunnen?  Geen punten morsen dus op De Mors. Wel makkelijker gezegd dan gedaan maar de tweede seizoensoverwinning zou vertrouwen kunnen geven voor de nabije toekomst.

 

DWO-ROODENBURG

De elf van trainer Patrick Heijmans wacht een zware kluif in Zoetermeer waar het alles uit de kast mag halen om koploper DWO partij te geven. Een geruststellende gedachte is misschien dat ook de koploper hier en daar haarscheurtjes vertoont. Neem de uitslag van afgelopen zaterdag toen Door Wilskracht Overwinnen met heel veel pijn en moeite een 0-1 overwinning bij de afgetekende rode lantaarndrager Sportief  (nul punten) het vege lijf wist te redden. Perspectief dus voor de blauwzwarten. Bij winst en nog een inhaalwedstrijd tegoed kan de toekomst er zeker nog rooskleurig uit gaan zien, maar dat het beduidend beter moet dan afgelopen zaterdag tegen SEV is een open deur. De Leidenaren gingen er met 2-6 vanaf. Vorig seizoen won DWO op eigen veld met 2-1.

 

KAGIA-SEMPER ALTIUS

Een duel in de (sub)top. De Lisserbroekers willen dolgraag het verloren terrein herwinnen en hebben koploper DWO nog in het vizier. Het gat bedraagt weliswaar vier punten, maar de rit is nog lang. Winst op Semper Altius dat twee punten minder dan de oranjehemden heeft en de vierde plaats inneemt, houdt de hoop op goede vooruitzichten levend. Voorwaarde is echter dat de frontlinie haar kruit net als vorige week tegen Oosterheem niet droog houdt, maar met scherp gaat schieten. De Kagianen kwamen thuis tot op heden sterk voor de dag met twee overwinningen en twee gelijke spelen. De acht verliespunten tot nu toe in zijn geheel stemmen trainer Jerry Ubink nog niet onverdeeld tevreden.

 

KOUDEKERK-LUGDUNUM

voetbal-leiden-0070De thuisclub behoort thuis in het rijtje van kanshebbers en heeft zich op het vinkentouw genesteld. Lugdunum daarentegen speelt momenteel nog de rol van de grijze muis in de middenmoot. Een nederlaag in en tegen Koudekerk betekent simpelweg dat de kikkers deze rol vooralsnog zullen blijven vervullen. Een rol waar trainer Hennie de Klerk en de zijnen liever geen genoegen mee nemen. Maar of zij aan de Gruttolaan het hoogste lied zullen zingen? De ploeg van Alex Redel was vooralsnog namelijk onklopbaar op het eigen kunstgras. Zowel BSC’68, LSVV’70, Oosterheem en Sportief werden min of meer afgedroogd. Daar staat tegenover dat de Leidenaren het uit niet beroerd doen met zeven punten uit vier wedstrijden. De laatste editie eindigde onbeslist: 2-2.

 

LSVV ’70-OEGSTGEEST

Kunnen de mannen van trainer Wim Mugge, de grijze eminentie die aan zijn laatste seizoen als trainer bezig is, de trein van Oegstgeest stoppen of dendert deze voort? De bewoners van De Voscuyl zijn in de winning mood nadat zij vier overwinningen op rij boekten. Het door blessures gehavende  LSVV ’70,dat moeizaam vijf punten vergaarde, krijgt het sowieso zwaar. Het is op voorhand de underdog. Verlies kan het team zich niet permitteren alhoewel BSC ’68 nog niet uit het oog is verdwenen. Vastklampen dus aan deze wetenschap. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de mannen van Rob van den Wijngaard niet in een valkuil willen trappen en toch de favoriet zijn.

 

ZONDAG 10 NOVEMBER, 3E KLASSE A

MEERBURG-OLIVEO

Voor Meerburg geldt één ding en dat is de volle buit tegen de mannen uit Pijnacker in eigen huis zien te houden. De witzwarte brigade heeft zich tot op heden een aardige positie aan de bovenkant van de middenmoot verworven en het verschil met koploper Den Hoorn bedraagt slechts vier punten. Maar er zijn meer kapers op kust die op een hogere klassering azen. De bezoekers uit Pijnacker kunnen zich hier echter nog niet toe rekenen. Hun prioriteit ligt bij het wegraken uit de gevarenzone waarin het nu verkeert. De Rijndijkers zijn gewaarschuwd voor de bekende kat in het nauw. Meerburg inde tot nu toe acht punten als gastheer, waarbij er niet verloren werd. Oliveo scoorde tot dusverre 1 uit 1 op verplaatsing.

 

SJZ-FC LISSE

voetbal-leiden-0065Een kat in het nauw is ook gemeentegenoot van SJZ, de groenwitten uit ‘het dorp’. Zeer moeizaam gestart maar de 7-2 uitschieter tegen DHL uit Delft gaf weer een flinke dosis goede moed. Die werd afgelopen weekend echter weer teniet gedaan in de verloren (2-0) derby in Stompwijk. Dreuntje dus voor trainer Ronald Rosdorff en zijn goedwillende discipelen. Kunnen zij zich tegen subtopper FC Lisse herpakken en een derde (brood)nodige zege boeken om niet verder in de zorgen te verdagen? Op sportpark Haasbroek zullen de mannen van Sint Jan aan de bak moeten. FC Lisse draait bovenin mee, maar legde het wel af in het voorbije weekend tegen MMO. Overigens werd het vorig seizoen een martelgang voor de Zoeterwoudenaren. Het werd liefst 0-7.