ts-meerburgMeerburg was na ruim tien jaar weer een jaartje terug op het niveau van de tweede klasse. Het zou een moeilijk seizoen worden, zo veronderstelde men reëel aan de Hoge Rijndijk. Toch werd er geen modderfiguur geslagen en als de wind net wat meer mee had gewerkt, was Meerburg keurig tweedeklasser gebleven. Dat lukte uiteindelijk net niet, waardoor nu de derde klasse weer op het menu staat. Met trainer Nico van der Salm blikte onze redactie kort vooruit op wat komen gaat. Een eerste voorbeschouwing op een nieuwe voetbaljaargang van een lange reeks op deze website.

 

,,Dramatisch, ronduit dramatisch.” Meerburg-trainer Van der Salm windt er geen doekjes om als het over de voorbereiding en de oefenwedstrijden gaat. ,,De El Cidweek, allerlei festivals en vakantie zorgden ervoor, dat ik nog niet met de volledige groep heb kunnen trainen of voetballen. Dat vertaalde zich naar de resultaten van de oefenwedstrijden. Voor de beker troffen we Katwijk 2 en we werden helemaal weggetikt. We moeten nu nog tegen LSVV’70 en Voorschoten; daar kijk ik niet naar uit.”

 

Van blessures heeft de selectie weinig last. Alleen keeper Joren van Dijk ondervindt wat last van knieklachten. Ondanks alle strubbelingen vooraf heeft Van der Salm wel degelijk plannen voor dit seizoen. ,,Vorig jaar leunden we vooral op onze defensie. Vanuit een gesloten verdediging voetballen en met snelle uitvallen proberen te scoren. Dit jaar wil ik meer voetbal zien. Dan bedoel ik herkenbaarheid en meer op de helft van de tegenstander spelen. Dat moet ook punten opleveren. Ik wil in het linkerrijtje eindigen. Ja, ik weet het: een cliché van heb-ik-jou-daar, maar die plek is voor mij en de groep een absolute must.”

 

Meerburg mag dan een klasse lager gaan voetballen, de volgers (en spelers) van Meerburg verkneukelen zich nu al op de streekderby’s tegen ploegen als MMO, Stompwijk’92 en SJZ die nu op het programma staan. MMO is zelfs de tweede tegenstander van het seizoen. Nico van der Salm ziet Den Hoorn als een favoriet voor de titel. ,,Tja, je kunt wel allemaal voorspellingen doen, maar of dat veel zin heeft is de vraag. Na een wedstrijd of vier kan ik wat zinnigs zeggen.”

 

Een groot verschil met vorig jaar is de breedte van de selectie. Vorig jaar moest Van der Salm voor het eerste en tweede putten uit een groep van een man of 26 of 27. Logischerwijs moest de trainer dan vaak een beroep doen op spelers uit het tweede dat dan weer moeite had om een volwaardig team op de been  te brengen. ,,Ik heb nu een groep van bijna veertig spelers. Er zijn wat jeugdspelers bijgekomen en wat voetballers van andere teams. In theorie zouden er geen gaten meer moeten vallen. Dat geeft een elftal meer stabiliteit en de vaste patronen komen dan vanzelf.” Voorzichtig optimisme bij Nico van der Salm derhalve , maar het is een trainer die vooral realistisch is.