voorbeschouwing vierde klasseDoor de vele afgelastingen is het programma bij de vierdeklassers flink scheef getrokken. Sommige clubs komen nog maar vier keer uit in de reguliere competitie, andere clubs hebben nog zeven of zelfs acht duels tegoed. De onbetwiste topper wordt op zaterdag gespeeld en gaat tussen Woubrugge en DoCoS. Deze wedstrijd werd al uitgelicht( https://www.leidenamateurvoetbal.nl/index.php/nieuws-woubrugge-voetbalvereniging/134-interviews-woubrugge/2930-drop-of-dronder-voor-woubrugge-tegen-docos). Maar wat is er nog meer te beleven?

 

Zaterdag:

 

Naast DVC- Blauw Zwart en Warmunda tegen Wassenaar op zaterdag en Wassenaar-DVC op maandag  ontvangt Football Factory op het nieuwe en bovenal fraaie complex SVOW. Voor beide teams valt er niets meer te winnen of te verliezen, maar trainer/ speler Pieter van Schie van de Leidse ploeg aast nog wel op een punt of tien. ,,En met een beetje geluk worden het er nog meer. Wij moeten nu laten zien hoe ver we staan als we tegen ploegen uitkomen die onder ons staan. SVOW heeft vooralsnog een punt meer dan de jongste Leidse club en in de eerste ontmoeting werd Football Factory met 10-0 vertrapt. SVOW komt op maandag uit bij VVSB, terwijl de Leidenaren dan paaseieren kunnen zoeken. Maar eerst drie punten vinden tegen de ploeg uit Weteringbrug.

 

Op de Vliet neemt Leidsche Boys het op tegen UVS. Roodwit tegen blauwwit dus. Niet zoals gepland om 14.30, maar om 17 uur. Op de ranglijst hebben de Boys zeven punten meer, maar indrukwekkend zijn de cijfers in 2013 nog niet van de ploeg van Henk de Cler. Ook UVS grossiert niet in punten, maar won j.l. zaterdag wel van Warmunda (1-2). Eerder ging de winst naar Leidsche Boys (1-5) en vorig seizoen kreeg Uit Vriendschap Saam geen poot aan de grond in Leiden Zuid-West (4-1). Beide teams zijn al wel druk bezig met de toekomst en lijken zich dusdanig te kunnen versterken voor het seizoen 2013/2014.

 

LSVV’70 komt tweemaal in de wei. Eerst komt VVSB naar Lugdunum toe, de thuishaven dus van de ploeg van Wim Mugge, en op maandag gaat de studentenploeg op pad richting het rurale Aarlanderveen. De oranje-brigade kan nog steeds opgaan voor de nacompetitie en dus de derde klasse. Bluw Zwart en VVSB zijn nog te achterhalen op de ranglijst, maar veel mag er dan niet meer fout gaan voor de Leidse Studenten Voetbalvereniging. Leven is er genoeg in de Leidse brouwerij getuige het volgende citaat op de website van de club met de vette knipoog. ,,Dat LSVV’70 leeft onder de Leidse bevolking, blijkt wel uit de run op de kaarten voor komende zaterdag. De Kikkerpolder is stijf uitverkocht, met alle gevolgen vandien. Volgens de lokale driehoek is er in het centrum van Leiden een zwarte markt ontstaan. Tickets voor de fanatieke zijde van Tifosi Curva Nord gaan voor meer dan honderd euro in de verkoop. De politie heeft aangekondigd in de komende dagen extra streng te gaan controleren op de Beestenmarkt en op het Stadhuisplein.”

 

Eerder werd al gesproken over Woubrugge tegen DoCoS. Maandag is het Blauw Zwart tegen Woubrugge. Er zijn dus nog tal van scenario’s mogelijk. Voor DoCoS, Woubrugge, VVSB, Blauw Zwart en LSVV’70 zijn er geen excuses meer.

 

In 4B neemt Hazerswoudse Boys het op tegen Bergambacht. De ploeg van Ed Kluivers is zevende en de aankomende tegenstander is elfde. Het verschil in punten bedraagt negen. De Boys kenden een redelijke start van de competitie en lange tijd werd het woord ‘nacompetitie’ in de mond genomen. In de tweede periode trad het verval echter in en in deze reeks werden zeven duels gespeeld en slechts zes punten bij elkaar gevoetbald. Hetzelfde aantal als Bergambacht, maar die ploeg deed daar een wedstrijd minder over. Eerder wonnen de zwartwitten met 1-2 en een nieuwe zege zou het zelfvertrouwen wellicht iets kunnen opkalefateren, hoewel er tegen kampioenskandidaat Zestienhoven niet slecht werd gespeeld (3-5) afgelopen zaterdag. De Boys kwamen zelfs nog op 2-0.

 

Zondag:

 

Op die dag wordt er niet gespeeld, maar dat is wel het geval op zaterdag en maandag. Het gaat om zeven wedstrijden, waarbij sommige clubs tweemaal in actie komen en anderen zelfs in zijn geheel niet. GOL Sport speelt op zaterdagmiddag nog een helft tegen Warmunda. Eerder werd dat duel gestaakt vanwege winterse omstandigheden. Er wordt aangevangen bij een 0-1 voorsprong voor de Leidenaren. Ook bij Kickers’69 tegen ASC is er al een deel van de wedstrijd om en gaan de Oegstgeestenaren aan de leiding met 0-1. In dat duel stonden 33 minuten op de klok. Kickers’69 kwakkelt al weken en ASC kan ook wel weer eens een overwinning gebruiken. De derde wedstrijd is die tussen de Leidse buren DoCoS en FC Rijnland. Beide ploegen troffen elkaar nog niet en zijn beide nog voornemens om een eindsprint te trekken om zo te zien of er nog een toetje in zit.

 

Twee dagen later speelt DoCoS andermaal thuis. Ook nu komt er een stadgenoot op visite met GOL Sport. Deze ploegen troffen elkaar al wel, waarbij de winst ging naar de groenwitten. DoCoS verloor op de voorbije speeldag van Roodenburg en zag een prima reeks doorbroken worden. De ploeg van Taoufik Maatoug verloor niet ten onrechte van Altior en zag de Langeraarse club weer passeren. Leidsche Boys neemt het dit keer op tegen Altior en snakt weer eens naar een succesje. De formatie van Richard de Graaf komt nog maar moeizaam vooruit en heeft na de laatst gespeelde wedstrijdenreeks de rode lantaarn in handen. Of beter: weer in handen. De laatste overwinning dateert al weer van medio december, toen DoCoS een kopje kleiner werd gemaakt. Roodenburg is voornemens om nog een rol van betekenis te spelen in de slotfase van de competitie. Ondertussen nemen de volgelingen van Robin van Wieringen al de zesde plaats in. Zelfs Kickers, de nummer drie, is in zicht gekomen. Die ploeg heeft echter nog wel het nodige in te halen.  Alleen FC Rijnland was in 2013 te sterk voor de blauwzwarten. Maandag is het Warmunda, de nummer elf,  versus Roodenburg. Van Nispen speelt tenslotte in Leimuiden tegen Kickers’69.