algemene headerVan alle regionale eersteklassers zijn er nog drie over die gaan spelen om een plek in de Hoofdklasse. SJC uit Noordwijk speelt een dubbel tegen Quick en FC Boshuizen treft in eerste instantie Zeeburgia. FC Rijnvogels neemt het op tegen Swift komende zaterdag. Van die laatste twee wedstrijden een voorbeschouwing. Het gaat er om spannen.

 

ZATERDAG

VOORBESCHOUWING SWIFT-FC RIJNVOGELS

ts rijnvogelsAfgelopen dinsdagavond werd duidelijk wie aanstaande zaterdag de tegenstander van de FC Rijnvogels in de nacompetitie is. Het Amsterdamse Swift – ex-hoofdklasser- won met 4-1 het beslissingsduel van eveneens ex-hoofdklasser Zwaluwen ’30. De Vogels zullen dus naar de hoofdstad afreizen in de wetenschap dat het op een pittige tegenstander zal stuiten. Het zijn sowieso niet de eerste-de-beste teams die in de nacompetitie voor  een plekje in de Hoofdklasse in de arena komen. Voor de derde keer in vier jaar tijd hebben de Vogels zich ook nu weer in deze strijd gemengd.

 

Twee eerdere pogingen tegen RVVH en Achilles Veen strandden in het zicht van de haven. Er wordt wel eens over ‘Driemaal is scheepsrecht’ gesproken maar of dit gezegde ook voor de equipe van Hein van Heek opgaat moet nog blijken. In de reguliere competitie eindigde het op de tweede plaats en pakte de eerste periode. Een periode waarin het elftal prima draaide. Daar was aan het einde van het seizoen niet zoveel meer van te bespeuren en alles wees er op dat de rood-witten in gedachten al bij de nacompetitie waren. Nu het eenmaal zover is en het uur der waarheid is aangebroken, zal moeten blijken of de vorm van weleer bijtijds terug is. In potentie en op volle toeren draaiende hebben de Rijnvogels een kans om zaterdag de één na de laatste stap naar de Hoofdklasse te zetten. Bij verlies worden de kansen sterk gereduceerd, maar bij een gelijkspel of overwinning kan op 1 juni de vlag misschien in top. Zo niet, dan wordt op 25 mei de allerlaatste strohalm gegrepen. Tegen ARC of Volendam. Dit zal donderdagavond laat bekend worden.

 

ZONDAG

FC BOSHUIZEN-ZEEBURGIA

TS-FCBOSHUIZENVoor de discipelen van trainer Mario Koswal wacht bepaald geen relaxed Pinksterweekend. Allereerst zal zijn team op zaterdag 18 mei tegen het Amsterdamse Zeeburgia in eigen huis een flinke stap moeten zetten om op tweede Pinksterdag tijdens de return op sportpark Middenmeer in Mokum het ticket voor de volgende en allesbeslissende ronde te verdienen. Pinksteren, het feest van de Heilige Geest. De geest was al geruime tijd vaardig bij de geel-blauwen en het resulteerde in een opgebouwd vertrouwen met geloof in eigen kunnen. Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen PFC werd dit nog eens duidelijk gestalte gegeven met een 5-1 overwinning. Een zege die makkelijk met dubbele cijfers had kunnen worden gevierd. Maar met de talrijke kansen werd niet altijd even zorgvuldig omgesprongen en PFC goalie Van Beek hield de kadebewoners van een ruimere zege af. Toch lijkt het team te blaken van zelfvertrouwen. Er werd bijgetankt om de machine nog soepeler de nodige toeren te laten maken. De vorm is er. Het geloof is er ook. Gaat het nu lukken om te flikken wat voorgaand seizoen voor het oprapen leek maar uit de handen glipte, promotie naar de Hoofdklasse? De sterren staan goed maar zullen deze ook stralen als het Pinksterweekend achter de rug is? Als dit zo is, dan wacht de laatste hindernis die genomen dient te worden om het zo fel begeerde doel te bereiken. Wordt het dan SC Feijenoord uit de havenstad of JOS, een andere kandidaat uit de hoofdstad? Niet vooruit denken maar eerst focussen op de belangrijke ‘dubbel’ van komend Pinksterweekend. Het team kan, wat heet kan, moét aan de bak. Om weer met de haven in zicht geen bakzeil te halen.