Creativ EventZ logoDe ervaring leert dat er sporters/voetballers zijn die zich afvragen of  het zin heeft om een trainingsstage te organiseren. Deze vraag wordt überhaupt gesteld omdat er ook sporters zijn die het onzin vinden.

 

Om bij het laatste te beginnen, ‘onzin’ wordt er nog al eens geroepen omdat tijdens een trainingsstage vaak de verwachting wordt gewekt dat je een betere speler wordt. Een trainingsstage is meestal vrij kort. Dan is ‘onzin’ wellicht wel op zijn plaats. Doe je zo’n stage aan hetbegin van een seizoen dan heeft het zin omdat vaak gestart wordt met een selectie waarin nieuwe spelers zijn opgenomen en ingepast moeten worden.  In die situatie is het bij elkaar zijn enorm winstgevend, omdat je dan een sfeer kan creëren waarbij je aan elkaar gewend raakt.  Spelers praten dan met elkaar over privézaken wat normaal gesproken op de thuisbasis niet zo snel plaatsvindt. En zeker onder het genot van een drankje ver van huis en uit de vertrouwde omgeving. Hierbij kun je werken aan de teambuilding.

 

Of dat perse in het buitenland moet gebeuren is ook een essentiële vraag. In de winter ja, omdat er dan in het buitenland optimale  omstandigheden zijn die bevorderlijk zijn om door te trainen. In de winter heb je op de thuisbasis vaak omstandigheden vanwege kou of bevroren velden waardoor het trainen op die velden niet mogelijk is. Onzin? Misschien, maar wat hebben we de afgelopen weken vreselijk gelachen op de diverse locaties in Spanje en wat is er gebouwd aan de teambuilding en wat is er hard gewerkt.

 

Natuurlijk heeft niet ieder team de beschikking over voldoende budget om een buitenlandse trainingsstagete ondernemen, maar  met een gering budget kan je ook al ergens in Nederland werken aan de teamspirit en mocht het weer het toelaten nog lekker trainen of een wedstrijdje spelen ook. Bij het beoordelen over zin of onzin is het ook belangrijk hoe de club en het  team er tegenaan kijken. Een team uit de topklasse van de amateurs, maar ook de technische begeleiding van die club, kijken anders tegen een stage aan dan een club uit de laagste klasse. De laatsten gaan vooral voor plezier en sfeeren de top gaat voor arbeid en plezier. Daarnaast zijn er ook teams die er voor kiezen om een weekje lekker te gaan skiën of een citytrip te maken met bezoek aan een buitenlandse wedstrijd. Zin? Onzin? zeg het maar!  Zolang het teambelang voorop staat zal het altijd zin hebben en heeft het ’het trainingskamp’ dus altijd nut.

 

CreativEventZ B.V. is een bedrijf dat zowel uw wintertrainingskamp in de zon als in Nederland voor u verzorgt. Of wat te denken van een citytrip met eventueel bezoek aan een buitenlandse wedstrijd of een skireis. Tijdens de intake adviseren wij u zo dat uw trainingsstage zeker zin zal hebben en wat zeker zin isheeft is het feit dat bij boeking uw geld veilig is. Creativ-EventZ is aangesloten bij het wettelijk verplicht gestelde garantiefonds.

 

Wilt u na het lezen van dit verhaal een intake gesprek over een zinnig trainingskamp, of einde-seizoens-event kijk even op onze site en maak een afspraak.

 

Op 6 januari hebben wij met 200 spelers, trainers en begeleiding de wedstrijd Barcelona –Espanyol bezocht. Een fantastische ervaring. Nuttig, gezellig en voor herhaling vatbaar.

 

Creativ-EventZ B.V.

www.creativ-eventz.nl

info@creativ-eventz.nl