(Zondag, 1B) – FC Boshuizen greep vorig jaar naast het kampioenschap ondanks een ruime voorsprong. Dit seizoen spelen de Leidenaren weliswaar niet meer om de hoofdprijs (die ging na gisteravond al uit naar VOC), maar is de nacompetitie wel binnen handbereik. Donderdagavond was de eerste kans voor Mario Koswal en zijn volgelingen om het seizoen nu al goed af te sluiten via het behalen van de tweede periodetitel. Het ging echter mis in het inhaalduel tegen Kocatepe (3-1). Toch is er zeker nog geen man overboord volgens Boshuizen-verdediger Nick van As.

 

,,We kunnen de derde periodetitel nog pakken’’, weet Van As. ,,Hopelijk zit het dan wel is een keer mee. Dat zal nog een hele klus worden, maar we moeten erin blijven geloven. We hadden het eigenlijk nu moeten doen. Tegen Kocatepe was het de uitgelezen mogelijkheid om een periode binnen te halen, in de derde periode hebben we namelijk weer concurrentie van andere clubs. Dit was de makkelijkste manier.”

 

Waren het weer de zenuwen bij de geel-blauwen? Van As: ,,Nee, ik denk het niet. Wij hebben er naar mijn gevoel alles aan gedaan. Kocatepe was gewoon beter, zo eerlijk moet je zijn. En wij waren er echt op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Iedereen was scherp en ruim op tijd, omdat we een aardige afstand moeten afleggen. Maar zij dachten er precies hetzelfde over. Ze speelden gewoon een hele goede pot. Ik weet ook niet waar ze dat niveau plotseling vandaan haalden. Misschien hebben we er wel te makkelijk over gedacht. Je denkt toch dat je wel even wint van zo’n laag geklasseerde ploeg. We dachten dat we voorafgaand aan het duel al hadden gewonnen.’’

 

In de eerste helft kwam de thuisploeg in Rotterdam-Zuid op voorsprong. Van As: ,,Dat was één van de weinige kansen, maar wel een hele mooie goal. In het kruis, achter de keeper. Verder was het alleen maar middenveldvoetbal.Wij kregen maar één kopkans.’’

 

Na rust moesten de Boshuizenaren alles op alles zetten om de drie punten weg te halen in de Havenstad, want alleen winst had de tweede periode naar Southpark gebracht. Firat Koc moest tussendoor nog worden gewisseld vanwege een blessure, maar alles ging op de aanval. ,,We kregen wel wat kansen, maar na de 2-0 was het wel gespeeld’’, aldus van As. ,,Daarna kwamen we nog wel even terug in de wedstrijd. Toch liep de frustratie op een gegeven moment hoog op bij ons.”

 

Aimen Said bracht rond de 80e minuut de 2-1 op het scorebord na een goed voorbereidend werk Levi Marengo, maar het offensief kwam te laat. Diezelfde Marengo kreeg nog een gele kaart voor het wegschieten van de bal, waardoor hij de uitwedstrijd van zondag tegen SJC mist. Marengo is overigens niet de enige die er volgende week niet bij is. Rafik El Ousrouti en Shibi Rojer (2x geel) mochten in de slotfase tegen inrukken. Van As: ,,Rafik ging er iets te fel in en Shibi kreeg zijn tweede gele kaart voor mopperen. Het was allemaal niet zo slim. Maar het is wel te begrijpen. Het lukte gewoon weer niet.”

 

Komende zondag tegen SJC zitten er dus naar alle waarschijnlijkheid drie spelers van Boshuizen op de tribune. Koc lijkt zondag wel te halen. ,,Hij had wat last van zijn enkel volgens mij. Hij vertelde dat hij misschien zondag alweer kan spelen. Het is dus nog even afwachten.’’

 

Na SJC volgen nog VOC (uit) en PFC (thuis). ,,Een lastige programma nog, maar VOC is inmiddels al kampioen. Dus die spelen nergens meer voor. Dat zou in ons voordeel moeten zijn. We gaan er alles aan doen om die derde periode binnen te slepen en om zo hoog mogelijk te eindigen.”