Het veldvoetbal ligt stil, dus is er ook ruimte voor wat zaalvoetbalnieuws. Afgelopen vrijdag vond in de eerste-divisie de topper plaats tussen Groene Ster uit Vlissingen en SC Noordzee uit Scheveningen. Die laatste ploeg is echter opgebouwd met een aanzienlijk deel aan spelers die hun sporen verdienen in het Leidse voetbalwereldje. Zo heeft de ploeg van Yuri van der Smitte onder meer de beschikking over Raymond van Es (UVS), Mario van der Pluym (Roodenburg), Matthijs Feenstra, Martin van Eeuwijk (Katwijk) en Rafik El Ousrouti (FC Boshuizen).

 

In het Vlissingse Baskensburg zijn de zaalvoetballers van Groene Ster in de eerste divisie tegen hun eerste nederlaag opgelopen. De koploper verloor van de nummer twee Noordzee met 7-12. Vooraf was het verschil tussen beide ploegen drie punten in het voordeel van de Walcherse ploeg. Iedere wedstrijd werd tot dan toe gewonnen. Dat gold op de heenwedstrijd (6-8) na ook voor Noordzee.
Tot aan de rust ging het gelijk op en stond het na de eerste helft 2-2. Ook in de beginfase van de tweede helft deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Bij een stand van 4-4 schroefde Noordzee het tempo op en liep uit naar een voorsprong van drie punten. Ondanks een aantal benutte tienmeter trappen van Len Eversdijk gaven de bezoekers uit Scheveningen de voorsprong niet meer uit handen.Ondanks de nederlaag blijft Groene Ster koploper op doelsaldo. Beide ploegen staan na veertien wedstrijden op 39 punten.

 

Hierbij wat beeldmateriaal van de topper die dus in ‘Leids’ voordeel werd beslist.

http://m.omroepzeeland.nl/node/348522

 

Onze redactie sprak  zondagavond met Rafik El Ousrouti die de nodige speelminuten maakte en een goal voor zijn rekening nam. ,,Het was erop of eronder voor ons, want deze twee ploegen maken de dienst uit en de rest staat al op grote achterstand. Dat er wat op het spel stond was duidelijk, want het was bomvol in de zaal en de spanning was voelbaar. Vooraf hadden we nooit verwacht dat we zo’n ruime overwinning zouden boeken en dat zag er ook niet naar uit. Het ging lange tijd gelijk op. De wil om hoe dan ook te winnen heeft ons uiteindelijk langs de tegenstander gebracht en nu staan we in punten gelijk.”

 

El Ousrouti, op zondag in de voorste linie van FC Boshuizen terug te vinden, heeft het bij beide clubs naar zijn zin. ,,SC Noordzee heeft de
voorbije jaren een goede naam opgebouwd in het zaalvoetbal. Twee jaar terug zijn we naar de eerste-divisie gepromoveerd en nu draaien we dus mee om de titel. Er is een klik in de groep en het zijn hier stuk voor stuk goede voetballers. En we kunnen ook strijd leveren. Laatst stonden we met 6-0 achter, maar wonnen we met 6-7. Dat was geweldig. Ik speel nu vier seizoenen bij Boshuizen en hier wat korter, maar met beide teams heb ik er al een promotie opzitten. Het is voor mij een droom om met beide ploegen een prijs te pakken dit seizoen.”

 

Op de vraag of Mario Koswal, zijn trainer aan de kade, er geen moeite mee heeft dat hij zaalt, is zijn antwoord nuchter. ,,Hij heeft zelf ook in de zaal gevoetbald en hij heeft mij geen speelverbod gegeven. Het zalen en voetballen op het veld is prima te combineren en ik denk juist dat het je als speler helpt om beter te worden. Dat weet en ziet onze trainer bij FC Boshuizen ook.”

 

Met nog zes wedstrijden voor de boeg gaan de ploegen uit Vlissingen en Scheveningen dus nek-aan-nek en er zou zo maar een beslissingswedstrijd uit kunnen rollen voor een ticket naar het hoogste niveau. Mocht dat lukken voor de ploeg van El Ousrouti dan mag er dus best gesproken worden van ook een Leids feestje. Overigens reisde de ploeg vrijdag per bus richting het zuiden, vergezeld door een fors aantal vaste supporters. Onze redactie zal de titelrace blijven volgen.