ts rijnvogelsFC Rijnvogels deed zaterdag wat het moest doen: winnen. Al vroeg zat de ploeg van Hein van Heek op rozen (zie ook het eerder geplaatste verslag en beluister de podcast met Wesley van Wijk) tegen BVCB. Het gehele veld is nu gezien, enkel met Delta Sport moet nog worden afgerekend. Voorlopig leeft men op De Kooltuin van week tot week. Met Joey Zandbergen blikte onze redactie nog even terug op zaterdag en werd ook de toekomst enigszins belicht.

 

Zandbergen speelt nu driekwart seizoen bij FC Rijnvogels en de van via Rijnsburgse Boys en Voorschoten’97 overgekomen speler doet het uitstekend. Bij elke wedstrijd gaat hij zo ongeveer mee met de besten. ,,Het gaat zeker lekker. Dat was trouwens vorig seizoen ook zo, maar toen viel ik terug na de winterstop. Nu kan ik een lekker constant niveau vasthouden, maar het hele team draait goed dus je gaat er in mee.”

 

Joey ZandbergenZijn positie is centraal in de verdediging, maar daar stond hij niet alle wedstrijden. ,,Eerst was Dirk (Varkevisser, red.) er nog niet bij en zodoende kwam ik als rechtsback te spelen. Zaterdag viel Wes (ley van Wijk, red.) uit en verkaste ik naar de positie linksachter. Dat ging ook wel redelijk, hoewel ik op zich vrij weinig kan met mijn linkerbeen. Maar als ik op die positie nodig ben, doe ik daar niet moeilijk over. Als je op links komt te staan op het middenveld of voorin zou dat een groter probleem zijn geweest, want dan moet je natuurlijk meer laten zien aan de bal.”

 

Vorig seizoen speelde Zandbergen nog hoofdklasse met Voorschoten’97 en dat niveau kon hij prima aan. FC Rijnvogels was een stap terug, maar de kans wordt groot geacht dat de ploeg via de titel of de nacompetitie klimt naar de op-een-na-hoogste amateurklasse. Een klasse waarop Zandbergen dus kan acteren. ,,Dat is wel mijn niveau denk ik, ja. We gaan er alles aan doen om ons daarheen te spelen, maar we zullen Delta Sport dan wel achter ons moeten houden. Dat is ook een prima ploeg en het wordt dus nog lastig zat. We wonnen daar wel, maar eenvoudig ging dat niet. Zeker niet toen die Jordao Pattinama in het veld kwam in de tweede helft. Ze hebben ook een prima voorhoede. Delta Sport komt echter later wel. Onze trainer hamert daar ook telkens op. We zullen eerst de andere potjes ‘even’ moeten winnen en als dat gelukt is, zien we wel hoe de stand dan is. Soms praten we er wel over, maar we hebben tegen BVCB ook laten zien dat de focus voorlopig ligt bij de wedstrijddag zelf. BVCB is geen verkeerde ploeg. Het was eigenlijk een beetje zoiets als NEC-Feyenoord. Wij waren dan Feyenoord en hadden wel de controle, maar BVCB als NEC kon weldegelijk ook gevaarlijk worden.”

 

Zandbergen heeft nog niet getekend, maar dat heeft niet te maken met niet willen. ,,Nee, want ik geniet bij deze club. Enkel ben ik drie weken terug vader geworden en daardoor is een gesprek er vooralsnog bij ingeschoten. Dat gesprek zal snel plaatsvinden en ik ga er vanuit dat we er wel uitkomen. Ik heb de hoop een beetje achter me gelaten dat het voor mij nog topklasse wordt en er zou echt heel iets spannends moeten gebeuren voor mij om eventueel te besluiten weg te gaan. Bij FC Rijnvogels gebeurt er altijd wel wat en ik voel me eigenlijk best wel thuis bij die Katwijkers. Ze vallen me mee, haha. Ik denk dat de opvattingen en levenswijze niet zo heel erg verschillend zijn met het Rijnsburgse. Vorig jaar hoopte ik nog op RBB, maar dat is wel over. Ik reken er niet meer op en ik heb nu hier een prima doel voor ogen. Het zou in elk geval prachtig zijn om de prijs te pakken. Eerlijk gezegd heb ik het wel gehad met de  onderste ploegen van deze afdeling. Dat is écht een ander niveau. Dus laten we daar maar afscheid van nemen.”