artikel image Rijnvogels 1Enkele tientallen die-hards hadden de behaaglijke huiskamer toch verruild voor een uitermate  kil middagje Kooltuin. In de derde confrontatie met een topklasser moesten zij terecht constateren dat Scheveningen op de Kooltuin toch een maatje te groot bleek voor de roodwitten. Op zich is het verlies (2-5) geen schande en de eindcijfers waren een weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op het sneeuwvrij gemaakte kunstgrasveld.

 

Voor aanvang werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Jan van Duijn, begeleider bij de A1 junioren. Een hommage aan één van onze vele vrijwilligers die helaas te vroeg uit het leven werd genomen. En hoe hard het ook altijd weer klinkt, het leven gaat verder. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en familie veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

 

Vanaf het begin werd duidelijk dat de bezoekers uit die andere vissersplaats er gretig tegenaan gingen. Goed positiespel en snelle balbehandeling brachten al gauw aan het licht dat hier een topklasser aan het werk was. In het eerste kwartier hield de thuisclub die af en toe een plaagstootje uitdeelde, de schade alsnog beperkt. Maar een snelle uitval bracht Tim Peters vrij voor doelman Peter Messemaker. Via diens wanhopig uitgestrekte handen verdween de knikker in het Katwijkse net. Conform het groen-zwarte overwicht. De equipe van John Blok had er duidelijk zin in en speelde volgens voorzitter Ron Klein, een prima wedstrijd. De Katwijkse afweer (zonder Eef Schoneveld en Stefan Schaafsma) kreeg geen grip op de snelle en gevaarlijke vijandelijke spitsen. De 0-2 van Remco Hutingk was dan ook geen toevalstreffer en toen enkele minuten daarna John Nieuwenburg alweer het net vond, leken de Scheveningse vissers al vroegtijdig de vangst binnen te hebben.

 

Peter Messemaker voorkwam tussentijds met de voet nog een nieuwe inslag. Mogelijk was er moment geweest waarop de dappere, maar kansarme Vogels er nog een klein beetje een wedstrijd van hadden kunnen maken. Maar na een actie van Bas Mourits die ruim binnen de zestien met een Scheveningse hand werd getoucheerd, verdween het leder niet op de stip, maar buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Wesley van Wijk was een simpele prooi voor doelman Samur Beeldsnijder.

 

Thomas Dijk oefen 19 jan 2013 Rijnvogels- Scheveningen resultaatDirect na de verwarmende thee had het alsnog 1-3 kunnen worden toen Thomas Dijk (foto) na een snelle uitval doelman John de Wit (na de rust voor Beeldsnijder) omspeelde maar zijn inzet net door een groen been van de doellijn zag gewerkt. Vervolgens schudden de Vogels in de volgende fase de schroom van zich af en toonden zich een opponent die nog niet wilde opgeven. Maar toen vervolgens de gasten weer stevig het heeft in handen namen, was het binnen een paar minuten gedaan met de Rijnvogels. Het was alleen ongelukkig dat Orlando Ouwehand uitgleed om een voorzet te onderscheppen waarna het voor Tim Peters een koud kunstje (niet zo moeilijk op een koude middag) was om Robbert van der Post (na de thee in het hok voor Peter Messemaker) van dichtbij kansloos te laten, 0-4. En wederom sloeg Scheveningen kort na deze treffer toe. Tim Peters mocht zijn derde van de middag noteren toen hij met het hoofd van dichtbij een fraaie aanval afrondde, 0-5.

 

Een blamage bleef de thuisclub echter bespaard. Want het beste hadden zij tot het laatste bewaard. Carl Krayenoord rondde met een strakke diagonale een fraaie aanval af en bediende kort daarop Mitchel Beijersbergen. Mitchel liet met een perfecte trap in de bovenhoek John de Wit volkomen kansloos. De beide topschutters van de thuisclub produceerden hiermee twee goals die topklasse waardig waren en daarmee de eindstand een dragelijk aanzien gaf. Een eindstand die verder aan duidelijkheid  niets te wensen over liet na een wedstrijd waarin Niels Hogewoning (alweer) geblesseerd uitviel en trainer Hein van Heek diverse manschappen speelminuten gunde.

 

Dinsdagavond speelt het eerste om 20.00 uur op de Kooltuin tegen Meerburg. Aanstaande zaterdag om 14.30 uur ook thuis tegen Ter Leede. Hou echter wel deze website in de gaten want als het gaat sneeuwen kon het wel eens misgaan.

 

Piet van Kampen, FC Rijnvogels