ts-docos(Zondag, 4A)- Op deze website is al een verslag terug te lezen van het treffen in de vierde klasse op zondag tussen ASC en DoCoS. Daarin werd al geschreven dat alle (!) doelpunten aan Leidse kant op naam kwamen van Cenny Scheffer. Vanzelfsprekend wilde onze redactie daar meer over weten, dus maar even gebeld met de scherpschutter van de ploeg die met de monsterscore de laatste plaats overdeed aan Warmunda.

 

Het is nu een dag later. Geloof je het inmiddels? Acht goals in negentig minuten tijd?

 

,,Te gek, bizar en krankzinnig tegelijkertijd. Bijna alles wat ik raakte, vloog erin. Opvallend, want ik ben al een tijdje niet zo in vorm en met DoCoS draaide het niet super. Gemopper onderling en de zin verdween bij een aantal jongens. Gisteren hebben we daar een flinke streep onder gezet. Tja, als je dan zoveel scoort voelt dat natuurlijk heerlijk.”

 

Je zegt ‘bijna alles’. Je wilt toch niet zeggen dat je er meer had kunnen maken?

 

,,Ik vrees dat ik moet stellen dat ik er eigenlijk elf had moeten maken. Ik miste drie grote kansen.”

 

Dat zou het aantal van Ozan Demirbas hebben overtroffen. Hij scoorde vorig seizoen tien keer in één wedstrijd.

 

,,Allemachtig. Nou, het had er dus ingezeten. Maar met acht doelpunten ben ik ook niet ontevreden, hoor. Of ze alle acht fraai waren? Nou, twee goals wel wat mij betreft. Bij de tweede omspeelde ik vanaf links twee man en schoot strak in. Een andere goal kwam voor uit een hele mooie aanval. O, en er ging er nog eentje in van afstand. Voor de rest was het niet heel bijzonder, hoor. We kregen steeds meer ruimte en daar konden we dankbaar van profiteren. ASC geloofde het wel op een zeker moment.”

 

DoCoS heeft de laatste plaats verlaten. Kan het seizoen nog wat kleur krijgen?

 

,,We hebben afgesproken dat we het seizoen op een waardige manier willen afsluiten. De trainer gaat weg en het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de spelersgroep. Ik heb in elk geval besloten om naar de zaterdagtak over te gaan. Zij heeft meer toekomst. Ik voetbal op zich heel graag op zondag en daarvoor ben ik ook niet eerder weggegaan. Ik heb wel bij UVS gezeten en op een zeker moment was er belangstelling van Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Later ook van Voorschoten’97 en GHC. Ik vond het echter belangrijker om met vrienden te gaan spelen bij DoCoS. Helaas heeft het niet opgeleverd wat ik gehoopt had. Nu wil ik het allemaal weer serieus gaan aanpakken. Hopelijk begint dat met DoCoS zaterdag in de derde klasse. Daar wil ik echt gaan knallen en daarna zien we wel weer verder. Ik hoop inmiddels toch nog dat ik alsnog bij een eersteklasser of hoofdklasser kan gaan spelen.”

 

Scheffer geeft aan wel wat spijt te hebben van gemaakte keuzes en spreekt van een ‘weggegooid seizoen’. Toch blijft hij het jammer vinden dat de stekker er mogelijkerwijs uitgaat.

 

,,Absoluut. Dit is toch van origine een zondagclub. Ik vrees echter dat er nog veel meer weggaan en aanwas vanuit de jeugd is er niet. Ook heb ik niets gehoord van spelers die eventueel willen komen voetballen bij DoCoS zondag, dus dan is het wel klaar vrees ik.”

 

Bij de zaterdagtak van DoCoS komt hij niet binnen als onbekende.

 

,,Nee, ik ken heel veel jongens. Heb ik nog mee gespeeld bij de A-jeugd. Ook heb ik al een gesprek achter de rug met de trainer (Joop Lankhaar, red.). Dat was heel positief. Normaal gesproken moet ik wel een basisplaats kunnen veroveren.”

 

Die kans lijkt reëel, want met zijn doelpuntenproductie zit het dus wel goed. Mede door zijn twee kwartetten aan doelpunten staat de teller nu op dertien goals. Scheffer had even bedenktijd nodig op de vraag of hij wel vaker was uitgeschoten met het maken van doelpunten. Bij de B1 van UVS scoorde hij een keer vijfmaal in 1 wedstrijd. Zijn oude record is dus ruimschoots gesneuveld.