artikel image GHC 2(Zaterdag, 1B)- GHC heeft het de laatste weken erg moeilijk. De ploeg van Dennis Olman is zoekende naar de juiste vorm en tegen het vaak stugge Nootdorp moest worden geprobeerd de negatieve spiraal te doorbreken. Dat lukte en hoe. De Leidse ploeg verpulverde de bezoekers met 6-0.

 

De thuisploeg startte gretig en was heer en meester. Nootdorp kwam er niet aan te pas en beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden. Ondanks het duidelijke overwicht, wist de ploeg van Olman maar weinig echte kansen te creëren. Vaak strandde de aanval bij de zestienmeter van de tegenstander, maar GHC was deze middag niet van plan zich van de wijs te laten brengen.

 

Het geduld van de gastheer werd zo’n twintig minuten na het eerste fluitsignaal beloond met de openingstreffer. Het was Marvin Sloos die met een mooie volley zorgde voor de terechte tussenstand. Even later kon er bijna weer worden gejuicht, maar GHC-aanvaller Michel Schouls wist een goede kans niet tot doelpunt te promoveren.

 

De tweede helft was voor de neutrale voetballiefhebber attractiever. Nootdorp besloot het defensieve strijdplan overboord te gooien en GHC-coach Olman counterde door rechtsback Michael van Voorthuijzen door te schuiven naar de rechtsbuiten-positie.

 

michael van voorthuijzenAl snel bleek dit een gouden greep, want met zijn snelheid bezorgde Van Voorthuijzen (op de foto en uitstekend spelend) de linksback van Nootdorp de nodige kopzorgen. Ook ontstonden er een stuk meer kansen, waarbij het uiteindelijk verdediger Danny Maaskant was die de marge naar twee wist te tillen.

 

GHC haalde de voet nog niet van het gaspedaal en bleef op zoek gaan naar doelpunten. De linksback van Nootdorp moest aan de noodrem trekken, waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. GHC ontving een penalty en kon tegen tien man de wedstrijd definitief op slot gooien. Hierbij was het Schouls die de trekker overhaalde.

 

GHC-speler Elmer Weekhout was verheugd met de drie punten: ,,Zo, eindelijk! Dit was wel even nodig. We hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld en zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest. We creëerden in de eerste helft dan wel niet zo veel kansen, maar aan de andere kant hebben we ook vrijwel niets weggegeven. Het shirt van keeper Jeroen Peschier kon na de wedstrijd dan ook weer schoon de tas in. Daarnaast moet ik de ploeg zeker complimenteren, want ook nadat de wedstrijd al lang en breed was gespeeld, zijn we op zoek gegaan naar nog meer goals en zijn we gewoon blijven voetballen. Nootdorp is dan ook geen moment in de wedstrijd geweest.”

 

Ondanks de zeer goede wedstrijd blijft Weekhout realistisch over de mogelijkheden op de ranglijst: ,,We willen heel graag omhoog kijken en nog wat plaatsen klimmen, maar de laatste weken hebben we het flink laten liggen. Daarnaast krijgen we binnenkort Deltasport en Spijkenisse en in die wedstrijden zullen we vol aan de bak moeten. Als we tegen die ploegen goede resultaten kunnen neerzetten, kan het seizoen nog mooi eindigen, maar we moeten na één goede wedstrijd niet meteen te hard van stapel lopen.”

 

Daar was trainer Olman het mee eens. ,,Maar genoten heb ik wel. Eindelijk speelden we met veel diepte en dan kunnen wij het elke tegenstander lastig maken. Het zou leuk zijn wanneer wij een beslissende rol kunnen spelen wie zich straks kampioen mag noemen. De ploegen die daarvoor spelen, krijgen we nog namelijk. Gelukkig hoeven we niet meer naar beneden te kijken en in dat opzicht is het seizoen voor GHC nu al geslaagd.”

 

Opstelling GHC: Peschier, Kuivenhoven, Weekhout, Gonlag, Maaskant, De Roode, Sloos, Madani, Van Voorthuijzen, Schouls, Amarzagouio.