ts-ghc(Zaterdag, 1B) – Het was misschien niet de beste partij van GHC, maar de drie punten waren een feit. Velen zullen de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Aalsmeer (3-2 winst) snel willen vergeten. Voor Hamid Sarmastzada gold dat echter niet. De aanvaller, die afgelopen zomer het zondagteam van Voorschoten ’97 verliet voor De Vliet, viel vlak voor tijd in en scoorde de winnende voor de Leidenaren. Een heerlijke opsteker voor Sarmastzada die pas voor de vierde keer dit seizoen binnen de lijnen kwam.

 

Het moest een makkelijke opgave worden voor GHC om de drager van de rode lantaarn te verslaan. Makkelijk was het achteraf gezien niet. ,,Iedereen had verwacht dat we even over ze heen zouden gaan’’, aldus Sarmastzada. ,,Maar wij speelden gewoon niet best. Het tempo was er niet en we creëerden te weinig kansen. Nou moet ik zeggen dat Aalsmeer mij niet tegenviel. Ze zakten heel erg in en hielden het goed compact. Wij kwamen er bijna niet doorheen. Ook die spits van hun vond ik erg goed. Hij scoorde twee keer. Ze waren voornamelijk gevaarlijk uit de counter.’’

 

Centrale verdediger Max Bueno de Mesquita bracht de gastheren in de eerste helft al vroeg aan de leiding uit een corner, waarna Aalsmeer langszij kwam op het halfuur. Danny Maaskant zorgde nog voor rust uit een vrije trap voor een nieuwe voorsprong. Beide GHC-doelpunten vielen dus uit standaardsituaties. ,,Wel opmerkelijk, maar het liet ook wel zien dat we bijna niet tot echte uitgespeelde kansen kwamen’’, vertelt Sarmastzada.

 

Vlak na de pauze maakten de bezoekers opnieuw gelijk. Hoe langer GHC geen afstand van zijn tegenstander kon nemen, des te meer hoop Aalsmeer kreeg, zag Sarmastzada vanaf de bank. Na de 2-2 moesten Dennis Olman en Kees van Tongeren risico nemen om alsnog een overwinning te forceren. De vlietbewoners gingen één op één spelen en Sarmastzada werd gebracht. Hij bezorgde zijn ploeg uiteindelijk de drie punten, op aangeven van Elroy Lammers.

 

GHC 2013 GHC 2013 Hamid S17De aanvaller (foto) betaalde zijn speelminuten dus uit. Wellicht dat Sarmastzada de komende weken voor de eerste keer dit seizoen in de basis mag starten. ,,Dat zou mooi zijn. Maar ik heb geen verwachtingen. Het is wel jammer dat ik pas vier keer heb mogen invallen en dan maar een kwartiertje, twintig minuten. Toch ben ik tevreden en zeker ook met de speelminuten die ik tot dusver heb gemaakt. Dat ging niet slecht naar mijn mening. Misschien dat ik na dit doelpunt meer krediet bij de trainer heb gekregen, maar ik ga absoluut geen eisen stellen. We hebben veel keuze voorin. Genoeg concurrentie dus voor mij. Ik moet gewoon elke week hard trainen om me te laten zien en datzelfde geldt ook voor de andere jongens. Dat is alleen maar goed, maar het betekent wel dat ik misschien minder aan de bak kom. Ik wacht gewoon rustig af.’’

 

Olman had geen verklaring voor de povere vertoning na een wel bevredigend optreden, een week eerder bij de lijstaanvoerder. ,,Het was dit keer niet om aan te gluren. Het begin was nog aardig en ook na de 2-1 dacht ik wel dat we het licht hadden gezien. Maar niets was minder waar. We mogen de handen dichtknijpen met drie punten. Er van leren en daarna snel vergeten. Leuk voor ons wel dat een invaller het verschil heeft moeten maken. En vooral voor hemzelf natuurlijk.”

 

Door de overwinning stijgt GHC naar de derde plaats op zeven punten van koploper FC Rijnvogels dat afgelopen zaterdag met 2-1 won bij RCL. Komende zaterdag staat er wederom een thuisduel gepland. Nummer twee Swift reist af naar Leiden. Bij winst klimt de ploeg van Olman en Van Tongeren naar de tweede plaats, aangezien het verschil tussen beide ploegen slechts twee punten bedraagt. De Amsterdammers wonnen overigens dit weekend met 3-1 van concurrent Zwaluwen ’30, dat inmiddels op de vierde plaats is terug te vinden.

 

Opstelling GHC: Loozen, Van Voorthuijzen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, Sloos, De Roode, Van Leeuwen, Schouls, Rutten, Lammers.