golsportAangekomen op de Boshuizerkade. Een terugblik op het seizoen van GOL Sport. Niet voor niets is Taoufik Maatoug ook volgend jaar trainer van GOL Sport. Hij kan terugkijken op een prima seizoen. Goed, prijzen in de vorm van bijvoorbeeld een periodetitel zijn niet gegrepen, maar een zesde plaats is een uitstekende prestatie. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn als GOL juist tegen “de kleintjes” meer punten had gepakt. Niet alleen de prestaties op het veld zijn om trots op te zijn.

 

,,Sociaal en sportief gezien is het een geweldig jaar geweest”, zo steekt Taoufik van wal. ,,Er heerst een enorme saamhorigheid in het team. Op elke training is vrijwel de volledige selectie van zeventien of achttien man aanwezig en op zondag heb ik een bank met zes of zeven wissels. Afschrijven komt bijna niet voor. We begonnen dit seizoen eigenlijk met allemaal nieuwe spelers en we zijn enorm naar elkaar toe gegroeid. Teambuilding klinkt zo oubollig, maar feit is wel dat er een hechte groep is ontstaan.”

 

Nog een positieve zaak is die van de waarnemers. Dat klinkt gek ja. We hebben een paar wedstrijden gehad waar we ons behoorlijk benadeeld voelden door de scheidsrechter. We hebben dit aangekaart bij de KNVB, omdat we het idee hadden dat het structureel was. Daarna werden er waarnemers naar onze wedstrijden gestuurd en we hebben er profijt van gehad: de vrije trappen en penalty’s werden plotsklaps aan ons toegewezen en we kregen vaak het voordeel van de twijfel. Echt, de waarnemers hebben ons punten opgeleverd. Die mensen staan in hun vrije tijd een ondankbare taak uit te voeren en daar neem ik mijn petje voor af”. Maatoug toont zich heel tevreden over het daadkrachtige optreden van de KNVB en zou ook graag volgend jaar de waarnemers langs de kant zien, zodat een objectief optreden van de man in het zwart gewaarborgd wordt.

 

Heel teleurgesteld is de trainer van GOL Sport over de vier nederlagen tegen Roodenburg en Leidsche Boys. ,,Jongens, we halen nul punten tegen de nummer tien en elf. Dat kan toch niet? Tegen de ‘topclubs’ pakken we punten en dat moet zeker ook kunnen tegen de mindere teams. Het zit me nog steeds niet lekker. Gelukkig zijn er ook de mooie herinneringen. Van Nispen tikten we thuis helemaal van de mat. Die gasten wisten echt niet wat hun overkwam. Ik denk dat we mede door dat soort overwinningen GOL Sport weer op de kaart hebben gezet. Dat kun je progressie noemen ja. Tegenstanders houden weer rekening met ons, de tijd dat we een figurantenrol speelden hebben we achter ons gelaten.”

 

Minstens net zo trots is Taoufik Maatoug op het fatsoen en de discipline van het team. ,,We hebben heel weinig gele en rode kaarten gepakt; misschien wel de minste binnen de afdeling. Ik heb in het begin duidelijk gemaakt, dat mijn woord wet is. Er zijn heldere regels en daar heeft iedereen zich aan te houden. Ik wil géén gezeur en gemekker tegen de scheidsrechter. Doet iemand dat toch, dan krijgt hij rood: van mij. Te laat komen, door mijn wedstrijdvoorbereiding heen praten, mobieltjes die afgaan betekent ernaast staan. Het klinkt nogal autoritair, maar het werkt wel. Waarom denk je dat van de groep van achttien er zeventien blijven? Ik werk met fantastische gasten, die nog een aardige pot kunnen voetballen ook. Volgend jaar krijgen we er een paar sterke voetballers bij en samen met deze groep kan men wat verwachten van GOL Sport.”

 

Vorig seizoen had Maatoug een heel korte voorbereidingstijd en na een paar trainingen begon het seizoen. Nu is hij al in januari begonnen met het seizoen 2013-2014. Dat gebeurde door te praten met de jongens uit zijn team, eens bij andere verenigingen te gaan kijken en scouten en mogelijke versterkingen te polsen voor een komst naar GOL Sport. Het bestuur zag met tevredenheid toe hoe Taoufik Maatoug functioneert en verlengde zijn contract. Er is wat moois opgebloeid daar aan de Boshuizerkade.

 

Statistieken:

Totaal: 22-30-46-38 (6e)

Thuis: 11-13-25-20 (8e)

Uit: 11-17-21-18 (5e)

Periode 1: 8-11-16-13 (6e)

Periode 2: 7-8-14-15 (7e)

Periode 3: 7-11-16-10 (5e)

De nul gehouden: 2x thuis, 2x uit

Niet gescoord: 1x thuis, 3x uit

Grootste zege: 5-1 thuis tegen Warmunda

Grootste nederlaag: 4-3 uit bij ASC, 3-4 thuis tegen Leidsche Boys

Seizoen 2011/2012: 24-20-47-64 (12e, voorlaatste)