ts-kagia(Zaterdag,3A)- Kagia is negen wedstrijden onderweg en heeft nog geen enkele keer verloren. Ondanks de ongeslagen status (vijf keer winst en vier gelijke spelen, red.) is trainer Jerry Ubink nog niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Daarnaast spelen de Lisserbroekers graag mee voor de titel, maar staan er vooralsnog twee ploegen boven de oranjehemden. In elk geval werd Semper Altius afgelopen zaterdag keurig aan de kant geschoven (2-0).

 

Een uitspraak van Ubink is veelzeggend na afloop van het treffen met de Rijswijkers. ,,Als we nu winnen met dit spel dan zouden we niets meer mogen verliezen als het eenmaal wel gaan draaien. Maar goed, zo simpel zal dat niet zijn of worden. Ik ben in elk geval wel blij dat er nu al wel een afscheiding is in deze klasse. Het beeld wordt per week duidelijker en ik denk dat SEV en DWO onze grootste concurrenten zullen zijn en blijven.”

 

Kagia pasfoto N Ganzevlees 2012 8Op de overwinning van de Kagianen was niet veel aan te merken, want daarvoor had Semper simpelweg te weinig in de melk te brokkelen, oordeelde Ubink. ,,Maar overtuigend was het niet, helaas. Ik vind Semper een lastig te bespelen ploeg. Zij hanteren veel de lange bal, waarbij de pijlen vooral gericht zijn op hun spits en rechtsbuiten. Daar hadden we op zich goed het oog in. Op het middenveld konden wij echter te vaak de vrije man niet vinden. We probeerden wel verzorgd te spelen, maar je hebt daarbij ook geduld nodig en dat hadden we zeker niet altijd. Jammer, want ik koos dit keer voor veel spelers die een voetballende oplossing hoog hebben staan. De eerste goal zag er gelukkig wel goed uit. Na een prima aanval met loopacties vond Vincent van der Kamp Niels Ganzevles (foto). Een goeie goal. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat zij al wat kansjes hadden gehad voor die tijd. Aan de andere kant had Vincent ook zomaar al de 2 en 3-0 kunnen afdrukken voor de rust.”

 

In de tweede helft verwachtte Ubink dat de bezoekers druk zouden zetten, maar een ware stormloop bleef uit. Toch moest Sander van der Niet, hij verving Sander Goudriaan, diverse keren handelend optreden en dat deed de doelman overtuigend. Kagia kon te weinig domineren, maar de 2-0 van Jeffrey Nijenhuis voelde wel aan als een bevrijding. ,,Niet dat de wedstrijd al gelopen was, maar het was op dat moment wel nodig om verder afstand te nemen. In het slot van de wedstrijd bleven de jongens als een team overeind staan en gingen ze voor elkaar door het vuur. Zo zie ik dat ook graag, want dat is de basis voor succes. Wij kunnen voetballend gezien absoluut beter, want technisch en tactisch mankeert er nog genoeg aan. Wanneer je in elk geval als team blijft opereren dan heb je al een flink stuk te pakken van de winst. Aan de andere kant; we staan niet voor niets derde en lieten al de nodige punten liggen. En dat vooral onnodig.”

 

Ubink stipte dus al wat concurrenten aan en veel meer teams lijken daar inderdaad niet meer bij te komen. Of het moet bijvoorbeeld Koudekerk zijn. ,,Dat is ook een goeie ploeg, maar die krijgen het met name op de heupen als het loopt. Ik weet niet of zij bovendrijven wanneer het een dag minder draait. Ze zijn ook wel afhankelijk van een beperkt aantal bepalende spelers. Voor het overige moeten we vooral naar onszelf kijken. Spelen als een team en proberen om het in voetballend opzicht beter te gaan doen. Dan zie ik het zeker wel zitten voor deze groep.”

 

Bij Kagia ontbrak ‘zekerheidje’ Ben van der Lans vanwege een liesblessure en moest topscorer Rutger Goudriaan dit keer genoegen nemen met een plek op de bank. Later verving hij de ook aan zijn lies geblesseerd geraakte Ganzevles en verving Van der Schinkel Nijenhuis.

 

Opstelling Kagia: Van der Niet, Timmermans, Heuseveldt, Thissen, Tulen, Imanse, Nijenhuis, Clemens, Van der Kamp, Ganzevles, A.van der Lans.