ts-kagiaKagia heeft het 0-2 thuisverlies van vorige week tegen Soccer Boys niet goed kunnen maken. De ploeg ging in Bleiswijk onderuit met maar liefst 5-2 en dus is degradatie een feit. ,,Heel erg zuur”, aldus verdediger Ben van der Lans.

 

Kagia pasfoto B vd Lans 2012 23Bijna het hele seizoen leek Kagia al af te stevenen op directe degradatie. Dankzij een sterke tweede seizoenshelft dwongen de mannen van trainer Jerry Ubink tegen veler verwachtingen in toch nog nacompetitie af, waar derdeklasser Soccer Boys de eerste tegenstander zou zijn. De eerste wedstrijd, die afgelopen dinsdag werd gespeeld, kwam Kagia matig voor de dag en werden teveel kansen om zeep geholpen. Het leidde tot een onverwacht 0-2 verlies. Om lijfsbehoud te realiseren moest er zaterdag dus met drie goals verschil gewonnen worden. Absoluut geen makkelijke opgave, maar Van der Lans (foto) had er desondanks alle vertrouwen in. ,,Als wij ons niveau halen, hebben we een beter team dan Soccer Boys. We hadden er dan ook allemaal vertrouwen in dat we de 0-2 konden wegpoetsen. Het voornemen was om er meteen bovenop te knallen om dat te laten zien.”

 

Ondanks de goede voornemens kreeg Kagia al vrij snel een tik te verwerken. Na een minuut of vijf brak er een aanvaller van Soccer Boys door en haalde uit richting goal. Niels van der Zwet toucheerde de bal ongelukkig, waardoor die in het eigen doel verdween. Ondanks de 1-0 achterstand zakte de moed nog niet in de schoenen van de bezoekers. Kagia herpakte zich en trok het spel naar zich toe, wat resulteerde in een aantal goede kansen. Niels Ganzevles was echter de enige die raak schoot en Kagia weer op gelijke hoogte bracht: 1-1.

 

,,We gingen met een goed gevoel de kleedkamer in”, aldus Van der Lans. ,,Dat wilden we doorzetten.” Maar wat er aan het begin van de tweede helft gebeurde, had niemand kunnen voorzien. Een doemscenario voor Kagia. Binnen no time tilde Soccer Boys de stand naar 5-1, waarmee de kansen van Van der Lans en zijn ploeggenoten als sneeuw voor de zon verdwenen. ,,Ik heb eigenlijk geen idee hoe dat kwam. De tweede goal was een verdedigingsfout van ons en daarna moesten wij nog drie keer scoren om gelijk te komen. Toen gingen de koppies wel een beetje hangen en was het afgelopen. De ruimtes werden te groot. Dat hebben zij uiteindelijk goed uitgespeeld.” Dat Ganzevles in het verloop van de tweede helft met een van richting veranderende vrije trap voor 5-2 zorgde, was puur voor de statistieken.

 

De degradatie komt hard aan in Lisserbroek. Zoals gezegd begon Kagia erg moeizaam aan de competitie, maar langzamerhand kreeg de ploeg de smaak te pakken. Dat het dan in de nacompetitie alsnog mis gaat tegen een derdeklasser is pijnlijk. Van der Lans: ,,Wij wilden gewoon laten zien dat we het niveau wel aan konden. Dat kunnen we namelijk ook. Wij zijn denk ik ook beter dan Soccer Boys, maar we hebben het in de eerste wedstrijd laten liggen. Toen hadden we thuis gewoon moeten winnen. Met 2-0 achter weet je dat het moeilijk gaat worden. Dat het nu zo snel afgelopen is, is wel heel erg zuur.”

 

Het doel is volgens Van der Lans om volgend jaar direct weer promotie af te dwingen. ,,We willen zo snel mogelijk weer terug naar de tweede klasse, het liefst natuurlijk met het kampioenschap. Als het goed is blijft het team bij elkaar en zullen er ook nog een paar spelers bij komen. Ikzelf zit hier goed en heb het naar mijn zijn. Ik blijf dus lekker.”

 

Pleister op de wond is dat Kagia lange tijd het ‘lelijke eend’ was in 2C, maar uiteindelijk bewees de ploeg van Jerry Ubink dat het tot wasdom kon komen. De inhaalrace was indrukwekkend, maar uiteindelijk blijven de druiven zuur. Er wordt in Lisserbroek gehoopt dat er niet zo lang gehoopt behoeft te worden op een tweede avontuur in de tweede klasse.