artikel image lugdunum 2Net zoals in het betaalde voetbal wel eens het geval is, kan het ook voorkomen dat het balletje gaat rollen na een eerste transfer in de spelerscarrousel van het amateurvoetbal. Zo werd onlangs bekend dat RCL het volgend seizoen moet stellen zonder de vaste spits van de laatste jaren. Thom Wijnalda zoekt zijn heil bij topklasser Noordwijk in het seizoen 2013/2014 en Ozan Demirbas van Lugdunum zal zijn plaats innemen. Nu hebben de Leidenaren dus weer een goalgetter nodig.

 

Demirbas is al jaren de veelscorende puntspeler bij de kikkers, maar voor hem is het de hoogste tijd om zijn ambitie na te jagen. Hij stapt dus over van een derdeklasser naar de Leiderdorpse eersteklasser. ,, Het was nu of nooit. Ik ben 28 en heb altijd nog eens hoger willen spelen. Vorig seizoen heb ik eveneens gesprekken gevoerd bij RCL, maar toen heb ik de knoop niet doorgehakt. Dat had overigens niets met RCL te maken. Nu kwam mijn kans opnieuw en heb ik voor mezelf gekozen. Ik wilde RCL niet langer laten wachten. Bij Lugdunum was het nog niet van een gesprek gekomen. Graag had ik met Lugdunum een stap voorwaarts gezet, maar dat is tot nu toe niet jammer genoeg niet gelukt.”

 

Demirbas resultaatDe keuze valt Demirbas wel zwaar. ,,Meestal doe ik vrij lang over een besluit. Bij Lugdunum heb ik niet enkel medespelers, maar de meesten ken ik ook persoonlijk. Ik wil dat het goed gaat met de club. Maar wat ik zeg, ik kon deze kans niet weer laten lopen. Met de nieuwe trainer (Ben Kottenhagen, red.) had ik een paar zeer positieve gesprekken en we hebben elkaar deze week  de hand geschud. Gezien de plek waar RCL staat, ga ik er niet vanuit dat we volgend seizoen tegen elke tegenstander op hun helft spelen. In de omschakeling zie ik een wezenlijke bijdrage voor mezelf weggelegd. Ik heb het gevoel dat ik goed ga passen bij RCL.”

 

Vervolgend: ,, Ik heb het donderdagavond aan de groep verteld en er is een grote gunfactor bij Lugdunum. Dat doet me goed. Bij Lugdunum komen er nu ook kansen voor andere jongens om zich te profileren.”

 

Voor Lugdunum valt er dit seizoen nog steeds iets te halen. ,,Ik ga er alles aan doen om de nacompetitie te halen met het elftal. Helaas speel ik zaterdag nog niet, want ik zit met een liesblessure die langer duurt dan verwacht. Vorige week heb ik helaas ook niet kunnen spelen tegen Be Fair. Ik durf te stellen dat we een hele grote kans hadden gehad om te winnen (het werd 0-1 voor Be Fair, red.) als ik mee had kunnen doen. Het team speelde echt heel goed, maar de doelpunten bleven achterwege.”

 

De teller van Demirbas (op archieffoto tegen Floreant) staat vooralsnog op veertien doelpunten. Ook in de jaren voor dit seizoen prijkte zijn naam al jaren bovenin het  topscorersklassement. Vorig seizoen scoorde hij zelfs een keer  tienmaal in negentig minuten (tegen VCS, red.).