ts-HazerwoudseboysVorige week werd al bekend dat ook Hazerswoudse Boys volgend jaar voorzien is van een nieuwe trainer. Manfred van den Bosch, nu assistent-trainer bij tweedeklasser Zevenhoven in district West I, had eerder met SJZ ook al een regioclub onder zijn hoede en volgt bij de Boys de vertrekkende Edwin Kluivers op. Onze redactie stond alvast even stil bij zijn naderende aankomst bij de zwartwitten.

 

Van den Bosch was niet de enige met belangstelling voor de klus in Hazerswoude-Dorp. Bijna dertig sollicitanten gingen de concurrentie aan en uiteindelijk was het gevoel bij Van den Bosch het beste. ,,Er zijn er naar wat ik begreep zeven op gesprek geweest en daaruit ben ik dus naar voren geschoven. Het eerste gesprek ging heel goed. We hebben vijf kwartier zitten praten en er viel geen enkele stilte. Het was ontspannen en er ontstond al ras iets van verdergaande wederzijdse belangstelling. In het tweede gesprek heb ik veel van mijn visie kunnen delen en aangegeven dat ik wel bekend ben met voetbal in een dorp. Ik heb bij soortgelijke clubs (Nieuwkoop, SJZ en Zevenhoven, red.) gezeten en die ervaring neem ik dus mee. Bij SJZ en Zevenhoven heb ik als assistent gewerkt en uiteindelijk ben ik bij SJZ als hoofdtrainer aangesteld. Ook bij een andere club was ik trouwens eerste keus, maar het is dus Hazerswoudse Boys geworden en ik kijk er naar uit om hier goed werk af te leveren.”

 

Hazerswoudse Boys, nu voor het tweede seizoen achter elkaar uitkomend in de vierde klasse, stond er voorheen om bekend om het met name van het fysieke te moeten hebben. Met de komst van Kluivers werd er een ommezwaai gemaakt en zijn de ‘opbouw’ en het ‘positiespel’ niet langer van ondergeschikt belang. Van den Bosch is er van op de hoogte. ,,Op dat werk wil ik zeker voortborduren en dat kan ook prima. Er staat een jonge groep en er gaan weer naar schatting acht jongens doorkomen vanuit de A-jeugd. Elk jaar is het dan de bedoeling om 1 of 2 spelers zover te krijgen dat ze in 1 kunnen spelen. Er zit muziek in. Ik wil spelers als individu beter maken en hen verantwoordelijkheid geven. Daarnaast moet het teamproces verder groeien. Van daaruit wordt er door de club uitgesproken om terug te keren naar de derde klasse. Dat is een weg van naar wij hopen twee of drie jaar.”

 

Van den Bosch wil graag punten pakken met goed voetbal, maar daar zitten voor hem wel haken en ogen aan. ,,De ene groep leent zich nu eenmaal meer voor de opbouw en de andere voor een lange bal wanneer je bijvoorbeeld lengte voorin hebt of jongens die een bal kunnen vasthouden. Zelf was ik een nummer tien, dus mijn voorkeur gaat uit naar voetballende oplossingen. Maar het gaat uiteindelijk om de punten, waar je ook zit.”

 

,,Of ik met de huidige trainer zal overleggen? Ik ga zeker niet op zoek naar een gesprek en mocht het ervan komen dan zal het meer gaan om randzaken. Ik wil straks namelijk blanco het verhaal instappen en niet op voorhand al bevooroordeeld zijn over spelers. Gezien de werkzaamheden bij Zevenhoven zal het niet makkelijk zijn om Hazerswoudse Boys aan het werk te zien, maar wanneer het mogelijk is dan zal ik ze zeker gaan bekijken. “

 

Overigens vertrekt ook hoofdtrainer Pieter van Zoest bij de moeizaam draaiende tweedeklasser uit de gemeente Liemeer. De ex-trainer van onder meer DoCoS en Koudekerk verkast naar ESTO in Bodegraven.