derby days stad(Zaterdag,4A)- Leidsche Boys heeft de eerste periodetitel zo goed als binnen. Weliswaar kan Hazerswoudse Boys nog op gelijke hoogte komen, maar dan moet Woubrugge komend weekend stunten aan de Vliet en dan moeten de zwartwitten heel dik winnen. J.l. zaterdag denderde de koploper langs FC Boshuizen.

 

Betrokkenen zijn het eens: Boshuizen (zat.) paar maatjes te klein voor Leidsche Boys. Mohammed Fathi, van de zaterdagtak van FC Boshuizen, gaf alles in de derby tegen Leidsche Boys, maar dat bleek bij lange na niet genoeg. De koploper was twee maatjes te groot. De uitslag sprak voor zich. Met 2-6 wisten de rood-witten de hegemonie in de vierde klasse te continueren. Er was geen geel-blauw kruid tegen gewassen.

 

Fathi is een eerstejaars senior en werd dus dit seizoen direct al voor de leeuwen geworpen. Na de derby tegen het tot op heden ongenaakbare Leidsche Boys heeft hij het geweten. ,,Ik heb alles gegeven, ik was helemaal kapot en ben direct mijn bed ingedoken.”

 

Bovenstaande zegt voldoende over de inzet van de jonge Mohammed, die met zijn team een draai om de oren kreeg in een duel dat ondanks een aantal gele kaarten over en weer toch sportief verliep. ,,In de eerste helft was Leidsche Boys oppermachtig, maar in de tweede helft kwamen we aardig terug”, vond Fathi. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de strijd toen al was gestreden en de Boys wat gas terugnamen. De treffers van Boshuizen kwamen op naam van Fenno Blikman en Brandon Westenburg.

 

Fathi over zijn eigen spel:,,Ik ben niet helemaal tevreden, want ik heb een paar kansen gemist”, bekent hij eerlijk. Maar ja, dat kan de beste gebeuren toch?  ,,Ik geef me wel elke wedstrijd voor honderd procent.” De ware mentaliteit van een sportman, die zich nu weer gaat richten op de volgende derby: uit bij UVS. ,,Het is in de senioren duidelijk fysiek een stuk zwaarder”, benadrukt Fatih. Dat zal ook tijdens de komende derby wel weer blijken.

 

Een derby doet hem overigens niets speciaals, zegt Fathi. ,,Het maakt me geen reet uit tegen wie we spelen. Ik zei al, ik geef me voor honderd procent.” Dat zal ook nodig zijn om in de Kikkerpolder tot een goed resultaat te komen, want UVS verkeert eveneens in de bovenste regionen van de ranglijst.

 

Leidsche boys za 2013 Jerry MatahelumualDan de andere kant van de medaille ,,We speelden ze helemaal weg”, stelde Leroy Brooks van Leidsche Boys. Het team dat tot op heden een soort van schrikbewind voert. Stadsgenoot FC Boshuizen heeft het ook aan den lijve ondervonden. Brooks had een beperkt aandeel in het halve dozijn goals en kwam tot één treffer. Het was de eerste. ,,Eigenlijk was het een makkie want we stonden voor de rust al dik voor. Ik weet niet precies meer met hoeveel. Na de rust lieten we die gasten wat terugkomen en konden we de nul niet vasthouden”. Hetgeen niet wegneemt dat het doelsaldo van de Boys – plus 22 na zeven wedstrijden – er nog steeds mag zijn.

 

Brooks voelt zich happy in het team dat als kampioenskandidaat ‘numero uno’ wordt gezien. ,,Een goede sfeer, een fijne groep en een sterk team”, zijn volgens Brooks de componenten die als een goede voedingsbodem voor succes dienen. Het succes dat de over zijn eigen spel niet geheel tevreden Leroy aanstaande zaterdag tegen Woubrugge op De Vliet wil voortzetten. ,,Het is een lastige tegenstander maar we gaan ze pakken”, klinkt het zelfbewust. ,,We gaan er voor. Kom maar eens kijken zaterdag”, besloot Brooks grijnzend.

 

Voor de lijstaanvoerder waren naast Brooks ook Bilal Karasahin, Houssin Bezzai (2) en Jerry Matahelumual (2, zie foto) trefzeker. Elftalleider Hen Noordervliet had ‘juweeltjes’ van doelpunten gezien, maar vond wel dat zijn ploeg er, eenmaal afstand genomen van de thuisploeg, te lichtzinnig over had gedacht. Dat neemt niet weg dat de eerste prijs van het seizoen in 4A officieus kan worden overhandigd aan de Vlietploeg.

 

Piet van Kampen