ts-leidscheboys(Zondag,4A)- Leidsche Boys heeft het contact met de ruime middenmoot enigszins verloren. De ploeg van Richard de Graaf mocht zich voor de winterpauze zelfs enkele weken de ‘beste Leidse vierdeklasser op zondag’ noemen, maar de daling werd ingezet en kreeg op bezoek bij Bernardus geen kentering. In Hazerswoude werd het 4-2, tot groot ongenoegen van onder meer middenvelder Emra Kaya.

 

,,Het loopt voor geen meter meer en daar baal ik flink van. Er wordt niet meer zo voor elkaar gewerkt als eerder dit seizoen en dat is te zien aan de resultaten. In die zin kreeg hij direct bijval van zijn trainer Richard de Graaf. ,,Ik heb het gehad. Volgende week spelen we tegen SEP en dan komen er andere namen voor op het wedstrijdformulier. De maat is vol, de emmer overgelopen en dus gaan we het over een andere boeg gooien.”

 

Voor de pauze was er nog evenwicht aan de Rijndijk. Niet enkel was het 1-1, maar Kaya vond dat het toen ‘nog wel ging’ met zijn ploeg. ,,Het ging gelijk op, hoewel we wel de nodige dekkingsfouten maakten. De schade bleef beperkt. Na de onderbreking was het over met ons. Op alle fronten werden we overklast. Een volkomen terechte nederlaag. Overigens vind ik dat ik zelf aardig speelde voor rust, maar daarna werd het ook minder.”

 

De Leidenaren kwamen in de eerste helft op 0-1 via Ger van Schoonderwoerd den Bezemer. Net toen de armen uit de lucht waren van de Boys, was het evenwel al 1-1 door Gerbrand van Beugel. Daarna liep Bernardus uit via jongeling Jessey Franssen en weer Van Breugel. Patrick Nagtegeller bracht nog even hoop, maar Stef Schinagl bracht de marge weer naar twee en toen lag de Leidse handdoek in de ring.

 

Kaya: ,,We moeten elkaar eens goed diep in de ogen kijken en zeggen wat we denken. Het onderlinge vertrouwen is weg en dit is geen basis om een ommekeer te bewerkstelligen. Als dit team niet snoeihard werkt, zijn we bezig aan een kansloze missie. Ontzettend jammer, want het zag er voor de winterstop allemaal heel anders uit. Ik besef me dat het volgende week minimaal zo lastig wordt, want SEP is de koploper. Als we de draad weer kunnen oppakken dan zit er misschien een verrassing in, hoewel ik daar op dit moment even geen fiducie in heb. Na SEP krijgen we Warmunda en Altior en daar moeten we op zeker weer punten van gaan pakken. Ik garandeer je dat we geen laatste worden. Maar dan moeten we wel als een team opstaan. Voetbal is een teamsport en dat besef moet rap terugkomen. Iedereen moet de gemaakte afspraken nakomen.”

 

Kaya zal tegen Sport en Plezier niet aan de start verschijnen. Niet dat zijn trainer hem snel zal vervangen, maar de arbiter bestrafte Kaya met een gele kaart en dat heeft een schorsing tot gevolg. Daarnaast voegt De Graaf toe dat nog twee basisspelers niet kunnen spelen, maar gezien zijn uitspraak zal het daar niet bij blijven. SEP kan dus een hernieuwd Leidsche Boys welkom heten volgende week.