HomeVoetbalnieuws-leidenJaap Schilthuizen: ,,Als we zo spelen, kunnen we nog veel punten pakken”

Jaap Schilthuizen: ,,Als we zo spelen, kunnen we nog veel punten pakken”

-

ts-leidscheboys(Zaterdag, 4A)- De zaterdagtak van Leidsche Boys, die onder de bezielende leiding van trainer Henk de Cler staat, mocht in Wassenaar proberen het gat met de bovenste ploegen wat meer te dichten. Tegenstander was Blauw Zwart, dat tot op heden vier punten meer verzamelde en daarmee ook twee plaatsen hoger op de ranglijst stond. Een belangrijke tweestrijd, zo vlak na de winterstop.

De allereerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar een vroege goal bleef uit. Vrijwel direct erna nam de Leidse ploeg de wedstrijd in handen. De duimschroeven werden stevig aangedraaid en de thuisploeg wist maar mondjesmaat onder de druk uit te komen. Leidsche Boys deed in deze fase van de wedstrijd vrijwel alles goed, maar vergat enkel te scoren. De gastheren werden hierdoor in de wedstrijd gehouden en deelden vlak voor rust een geweldige tik uit door via Rick Hoogenboom een 1-0 voorsprong te nemen.

Het was maar de vraag hoe de mannen van Henk de Cler uit de kleedkamer zouden komen, maar al snel nam Leidsche Boys de touwtjes weer in handen. Er werden opnieuw veel kansen gecreëerd en in de tiende minuut na rust was het dan eindelijk raak. Ismael Housny scoorde de gelijkmaker. Leidsche Boys bleef vervolgens de bovenliggende partij, maar ook Blauw Zwart wist soms nog gevaarlijk te worden via de counter. Ondanks de inspanningen van de Leidenaren, was het de thuisploeg die middels een penalty (overtreding van doelman Richard Schaafstra, red.) andermaal op voorsprong kwam.

De Leidse ploeg kwam vervolgens ook nog met tien man te staan, nadat Youssef Mizab met twee keer geel van het veld werd gestuurd. Toch kwam de verdiende gelijkmaker er nog, doordat Ismael Housny voor de tweede keer deze middag het net wist te vinden. Beide ploegen eindigden uiteindelijk met tien man, nadat ook een speler van de thuisploeg moest inrukken.

DSC 6387 resultaat resultaatJaap Schilthuizen (op archieffoto tegen LSVV’70) vond dat zijn ploeg uiteindelijk te weinig had gekregen: ,,Zeker in de eerste 35 minuten van de wedstrijd vond ik ons veel sterker. We hadden in die fase minimaal twee of drie goals moeten maken, maar wisten helemaal niet te scoren. Je bent veel beter dan de tegenstander, maar komt toch met 1-0 achter. Blauw Zwart heeft twee goede kansen gehad in de eerste helft en zij maken dan wel een doelpunt. Dat is natuurlijk balen.”

Toch overheerste wel het positieve gevoel bij de Leidsche Boys-speler: ,,Ook met tien man waren we de bovenliggende partij en die penalty die zij kregen was eigenlijk onverdiend. Voorafgaand aan deze penalty kregen zij een vrije trap mee, terwijl wij eigenlijk een vrije schop mee hadden moeten krijgen. Dat je dan uiteindelijk toch nog een punt pakt, is niet meer dan terecht. Daarnaast denk ik dat we van iedereen kunnen winnen als we zo blijven spelen. Leroy Brooks hebben we er gelukkig ook weer bij. Hij is toch de man die voor de doelpunten moet zorgen.”

Trainer Henk de Cler deelde de visie van Schilthuizen: ,,We hebben bij vlagen echt goed voetbal gespeeld en hadden recht op meer. We hebben zeer veel kansen gekregen en zijn bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij geweest. Dat je dat ook met tien man bent, zegt natuurlijk ook wel iets.”