ts-leidscheboys(Zondag,4A)- De zondagtak van Leidsche Boys kan met een goed gevoel plaatsnemen bij de kerstboom. Op basis van inzet, karakter en teamgeest werd op de slotdag van de eerste speelronde Zoetermeer in Leiden op 1-1 gehouden. Eerder in het seizoen werd de formatie van Richard de Graaf nog alle kanten op gestuurd in de heenwedstrijd (9-1).

 

Leidsche Boys pakte dus een punt en kan met tevredenheid terugkijken op het laatste deel van de reeks wedstrijden. Uit de laatste vier wedstrijden werden zeven punten gepakt. Enkel bij de voorlopig belangrijkste titelkandidaat Kickers’69 werd verloren, maar dat ook nog eens met minimaal verschil (4-3).

 

zo Leidsche Boys 2013 2014 EradesVolgens Wesley Erades wilde zijn ploeg hoe dan ook goed afsluiten en het prettige gevoel meenemen naar de tweede seizoenshelft. ,,Klopt. Daarnaast waren we natuurlijk niet vergeten dat we daar nog een oorvijg hadden gekregen van jewelste en dan wil je met zijn allen wat rechtzetten. Eenvoudig was het niet, want Zoetermeer combineerde er aardig op los en een groot gedeelte van de wedstrijd stonden we onder flinke druk. Toch konden we daar weldegelijk af en toe onderuit voetballen. Halverwege stonden we met 0-1 achter, maar toen hadden we zeker geloof in een beter resultaat. Met heel hard werken kwamen we op gelijke hoogte en die stand hebben we vast kunnen houden.”

 

Erades zelf verschalkte de doelman van Zoetermeer op aangeven van Jeffrey van Dijk. ,,Ik denk ook wel dat die gelijkmaker terecht was. Na onze 1-1 namen zij meer risico’s, want ze wilden wel winnen van een ploeg waar ze eerder met 9-1 van wonnen. De druk bleef aan, maar we konden ons staande houden. Uiteindelijk hebben we er alles aan gedaan voor een maximaal resultaat. Meer zat er zeker niet in. Zo was de arbeid niet voor niets en hebben we laten zien dat we toch flink gegroeid zijn dit seizoen.”

 

De doelpuntenmaker weet wel waarom Leidsche Boys nogal grillige resultaten heeft neergezet. ,,Er zijn de nodige mutaties geweest bij de ploeg. Onderweg zijn we spelers verloren en wekelijks is het puzzelen voor de trainer, omdat we nu eenmaal een groep hebben waarin spelers soms op zondag moeten werken of andere verplichtingen hebben. Hierdoor is het lastig om automatismen op te bouwen. Dit keer hadden we maar twaalf man aan boord, waaronder twee man uit het tweede. Dat neemt niet weg, en dat is de kracht van dit Leidsche Boys, dat wanneer wij snoeihard werken er best flink wat punten kunnen worden gehaald. De resultaten van de laatste weken zeggen wat dat betreft genoeg.”

 

Vanwege de krappe bezetting koos De Graaf voor een 4-5-1 formatie en dat pakte dus uitstekend uit. Zoetermeer was bovenliggend, maar de nummer drie moest dus genoegen nemen met een gelijkspel. ,,Daardoor gaan wij nu met een lekker gevoel even onze rust pakken. We trainen dinsdag nog een keer en in januari komt er een bootcamp en gaan we toewerken naar de tweede rij wedstrijden. Ik zie ons zeker nog de nodige punten halen, hoewel de zorg er blijft hoe het team er wekelijks uitziet. Ik heb zelf ook het probleem van werken op zondag. Niet ideaal, maar we moeten met deze club nu eenmaal roeien met de voor handen zijnde riemen. Voorlopig hebben we die nare smaak van Zoetermeer uit eruit kunnen spugen.”

 

Opstelling Leidsche Boys: Gordijn, Oomen, Koolen, Van der Meer, Heruer, Erades, Van Dijk, Van Es, Polane, M’kaddem, Boom.