ts-roodenburg(Zaterdag,3A)- Roodenburg is voor de tweede keer met de neus op de feiten gedrukt op eigen veld. Eerder won Semper Altius in Leiden-Noord, terwijl nu SEV met de zege aan de haal ging. Zowel trainer Patrick Heijmans als centrale verdediger Abdou Farhane hadden een slecht voorgevoel gehad. Zij werden (helaas) niet bedrogen en dus moesten de blauwzwarten pas op de plaats maken op de competitieladder. Het werd liefst 2-6 in Leids nadeel.

 

In de ogen van Heijmans was de nederlaag wel geflatteerd, niet in de laatste plaats omdat Roodenburg in de slotfase de poort wagenwijd open zette en het verdedigen liet voor wat het was. Dat was niet zo zeer een doorn in het oog van Heijmans. ,,Het ging al veel eerder fout. Eigenlijk al gedurende de week. Er werd niet goed getraind en ik had mijn spelers voor de wedstrijd al gewaarschuwd dat zoiets ten koste zou kunnen gaan van de wedstrijd. Helaas bleek ik daar gelijk in te hebben. We waren niet scherp en mentaal niet weerbaar genoeg. We hebben niet bepaald laten zien dat we mee kunnen met de top in 3A en daar ben ik teleurgesteld in en ook best ziek van. Dit onheil roepen we over onszelf af. Dat neem ik trouwens ook mezelf kwalijk. Ik heb ze niet op scherp kunnen zetten kennelijk.”

 

Farhane, overgekomen van de zondagafdeling, kon zich vinden in de woorden van zijn trainer over de slappe trainingen. ,,Het klopt wat hij zegt. We waren niet scherp op de training, niet in de warming-up en van meet af aan ook niet in de wedstrijd. Dat lijkt me een gevolg van elkaar. Hoe dat komt, mag Joost weten. Toch hebben we nog kansen gehad om ons terug te vechten in de tweestrijd, maar na de 2-3 moesten we zoveel risico’s nemen dat het fout ging. Het is jammer dat ik zelf betrokken was bij de 1-1. Ik kreeg een lullige pingel tegen. Maar goed, het team heeft dit keer gefaald. Daar hoeven we niet om heen te draaien.”

 

Roodenburg was voor de elfmetertap zelfs nog op voorsprong gekomen door middenvelder Giovanni Koelink. Na de 1-1 uit de genoemde strafschop leek er nog niets aan de hand, maar even voor rust zorgde een steekpass en een loopactie van de Leidschendammers voor een achterstand van de thuisploeg.

 

Heijmans hield vertrouwen, omdat hij vond dat zijn team meer voetballend vermogen in huis heeft en had dan de tegenstander. Even na de rust was het echter 1-3 na een taxatiefout van Diego Ouwerkerk. Roodenburg zocht vervolgens nog meer de aanval. Heijmans bracht een spits en een middenvelder voor twee verdedigers. Even leek het erop dat die strijdwijze vruchten zou gaan afwerpen met een doelpunt van Erwin Verkuylen. Marvin Bok miste vervolgens een kans op 3-3 en toen was het over en sluiten voor de ploeg uit de sleutelstad. SEV spurtte weg en doelman Michiel Hugens kreeg nog drie doelpunten om zijn oren. Een tijd geleden dat Roodenburg zo te kijk werd gezet. Forum Sport was in het seizoen 2008/2009 de laatste die met vier doelpunten verschil de zege ophaalde uit de Pieter Bothstraat.

 

,,We moeten onszelf flink achter de oren krabben. We gaven niet thuis en de ware winnaarsmentaliteit was er bij een aantal niet. En dan kom je dus duidelijk tekort en dat is pijnlijk”, constateerde Heijmans. Farhane: ,,Dat we echt veel beter kunnen hebben we bewezen tegen onder meer Kagia vorige week. We wonnen niet, maar hadden onszelf daar moeten belonen met de winst. En dat is niet de minste tegenstander. Nu gaan we naar koploper DWO. Daar hebben we wat recht te zetten na deze waardeloze zaterdagmiddag. Als we DWO pakken, kunnen we er weer bijkomen. Dus onze taak is zo transparant als het maar zijn kan.”

 

Opstelling Roodenburg: Hugens, Ouwerkerk, Farhane, Rhioues, Hooidonk, Van Kooperen, Verkuylen, Koelink, Bok, Lancel, Elbaroudi.