ts-roodenburg(Zaterdag,3A)- ,,Deze uitslag is uiteindelijk terecht, maar toch een tegenvaller.” Dat was het oordeel van Roodenburger Benny Rhioues over het duel bij Zwammerdam, waarin een 0-2 voorsprong werd weggeven Het was niet de eerste keer dit seizoen dat het na de pauze mis ging. Roodenburg keerde met een puntje terug naar Leiden: 2-2.

 

Elbaroudi resultaat,,In een van onze kant goede eerste helft kwamen we op een 0-2 voorsprong door een goal van Giovanni Koelink en een vrije trap van Abdel Elbaroudi (loopt juichend weg op foto). Dan mag je zoiets na de rust niet meer weg geven, maar het gebeurde ons toch weer. Net zoals in eerdere wedstrijden, zoals tegen Kagia en Koudekerk.”

 

 

Benny heeft er geen verklaring voor. ,,Het is een terugkerend verhaal. Ondanks de waarschuwing van onze trainer gebeurde het toch weer dat wij in de tweede helft weg zakten. Vooral toen Zwammerdam meer druk ging zetten. Na de 2-2 was er niets meer over van het spel in de eerste helft. Daarna kregen zij nog een paar kleine kansen, maar het bleef bij 2-2 omdat wij zelf ook niet meer wisten te scoren. We hebben hier duidelijk twee punten laten liggen.”

 

Rhioues resultaatDe wedstrijd eindigde met tien tegen tien nadat eerst Marcel Langerak met rood van het veld werd gestuurd en kort daarop een speler van de thuisclub vroegtijdig mocht gaan douchen. ,,Beide overtredingen hadden met een waarschuwing af gekund”, vindt de teleurgestelde Roodenburger. ,,Het sloeg eigenlijk nergens op.”

 

Geen credits voor de arbiter dus. ,,Als aan de andere kant Marvin Bok doorbreekt en wordt neer gehaald, had dit ook rood moeten zijn”, baalt Benny (foto) nog na. ,,Maar toen deed hij (de scheids) het af met een gele kaart.”

 

De verdediger werd na rust gewisseld na een inschattingsfout. Trainer Patrick Heijmans: ,,Benny speelde uitstekend voor de rust, maar hij luidde wel een tegengoal in. Te laconiek denk ik. Op dat moment kon ik dat niet hebben en ben ik gaan wisselen. We maken al tijden lang teveel onnodige fouten en zo blijf je vechten tegen de bierkaai. Dit was ook weer zo’n wedstrijd waarin je vroegtijdig afstand had kunnen en moeten nemen. Het is extra zuur omdat Bokkie de 0-3 had kunnen maken, maar er werd aan de noodrem getrokken. Dat leverde dus geel op, waar rood meer passend was geweest. Nu maakt uitgerekend die speler de 1-2. Zo loopt het dan en ik kan hier niet vrolijk van woorden. Het lijkt wel of deze groep hardleers is.”

 

Heijmans kijkt wat somber terug op de eerste seizoenshelft. ,,Met negen uit drie kenden we een uitstekende start. We zijn nu tien wedstrijden verder en staan pas op 21. Qua puntenverlies is Roodenburg nu vijfde en dat vind ik gewoonweg te laag. De komende tijd moeten we maar eens goed evalueren. De spelersgroep, maar dat zal ik zeker ook zelf doen. Haal ik er wel uit wat er in zit? Kijk, het liefst loop ik hier nog tien jaar rond. Maar ik moet wel het gevoel hebben dat we allemaal hetzelfde willen. Als dat niet zo is, heeft het voor mij geen zin. Niet dat ik bij een andere club hoofdcoach zou willen zijn, maar ik houd de mogelijkheden wel open om nog eens assistent te worden bij een hoog spelende amateurclub met ambitieuze plannen. Ik heb nu eenmaal een winnaarsmentaliteit en dat eis ik ook van mijn spelers. Als dat niet het geval is, ben ik daar telkens goed ziek van.”

 

Piet van Kampen/Hennie Kanbier