ts-roodenburg(Zaterdag,3A)- Van echt winterse taferelen kunnen we nog niet spreken, maar het veld op sportpark Noord was niet het laken waar een mooie technische pot op kon worden gespeeld. Desondanks boekte Roodenburg een ruime overwinning op BSC ’68: 3-0. De formatie van Patrick Heijmans is nu gedeeld vierde, terwijl de Benthuizenaren onderin werden gepasseerd door DoCoS en nu onder de streep bivakkeren.

 

 

Om de aansluiting met de top te behouden moest er door Roodenburg worden gewonnen. De Leidenaars hadden een sterke start van de competitie en kregen daarna een dipje: wedstrijden werden verloren door persoonlijke fouten. Het was dus voor coach Heijmans zaak om zijn mannen op scherp te zetten.

 

Roodenburg had een sterke openingsfase, maar de eerste echte kans kwam op naam van Danny Scheurs van de bezoekende club. Het was de goed spelende doelman Mike Armitage die de 0-1 na tien minuten spelen voorkwam. Met nog wat kleine kansjes over en weer was het restant van de eerste helft van een karig niveau. Roodenburg zette nog wel even aan op slag van rust, maar kreeg de bal niet achter doelman Eric Meijer.

 

In de rust sprak trainer Heijmans zijn jongens flink toe, waarna Roodenburg beter voor de dag kwam. Dat vond ook middenvelder Michael van Kooperen. ,,In de eerste helft hadden wij veel last van het hobbelige veld. Daarom zijn wij in de tweede helft meer de lange bal gaan spelen. Daarnaast vingen wij ook steeds beter de afvallende ballen op.”

 

Roodenburg kwam dan ook verdiend na een minuut of vijfenzestig spelen op voorsprong. De weer bijzonder ijverige Erwin Verkuijlen nam een afvallende bal vanuit een hoekschop op de pantoffel en zo kwam de 1-0 op het scorebord. Roodenburg zette daarna goed door en kwam vrij snel op 2-0 door een goal van Jeroen Hooidonk, de linksback van de ploeg uit Leiden-Noord. Invaller Abdel Elbaroudi liet ook nog even van zich spreken. Na een mooie actie knalde hij met een diagonaal schot de 3-0 binnen. De buitenspeler startte niet in de basis, omdat hij de gehele week ziek was geweest.

 

Van Kooperen: ,,Leuk voor Abdel dat hij vandaag zijn goaltje meepikte. Abdel was even afwezig na een pittige keelontsteking.” De middenvelder had ook een goed woordje voor de keepers van Roodenburg over. ,,Mike Armitage is inmiddels weer terug van een blessure en keepte vandaag een goede partij, maar ook zeker complimenten voor Michiel Hugens, Michiel keept eigenlijk in het vierde elftal maar heeft ons in de afgelopen wedstrijden fantastisch geholpen.”

 

Heijmans: ,,We waren wel weer toe aan een winstpotje. We blijven er naar streven om zo hoog mogelijk te eindigen, maar dan moet wel de aansluiting worden gehouden. Met alle respect voor de komende tegenstanders, maar daarin moeten wij kunnen laten zien dat we te laag staan. Als we dan met een goed gevoel richting de winterstop kunnen, is er nog veel winst te boeken in de tweede seizoenshelft.

 

Roodenburg deed dus goede zaken met de 3-0 winst. De Leidenaars hebben volgende week nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen Koudekerk. Een week later staat de Leidse derby tegen DoCoS op het programma. Van Kooperen: ,,Docos staat misschien laag op de ranglijst maar het blijft een derby waarin van alles kan gebeuren. Zelf heb ik ze zien spelen tegen Koudekerk, en ik moet zeggen: dat zag er aardig uit. We moeten ze niet onderschatten en vol voor de winst gaan.” Van Kooperen en de zijnen spelen dus eerst tegen Koudekerk en dat op eigen veld. En van Koudekerk is bekend: thuis-en uitwedstrijden leveren een wereld van verschil op.

 

Opstelling Roodenburg: Armitage, Ouwerkerk, Farhane, Rhioues, Hooidonk, Van Kooperen, Verkuylen, Koelink, Elhamami, Lancel, Bok.

 

Remco Mentink