ts-roodenburg(Zondag, 4A)- ,,We spelen met een diepe spits, twee snelle jongens op de flanken die wat teruggetrokken spelen en het team laat zich ook wat inzakken.” Een volkomen logisch strijdplan van Roodenburg-trainer Robin van Wieringen tegen het op de tweede plek staande Van Nispen. Als je echter geconfronteerd wordt met zieke, geschorste en geblesseerde spelers valt het tactische plan volkomen in duigen.

 

,,Ik moest twee zestienjarige jongens uit de B-jeugd inpassen (Sakaria Safsaf en keeper Gloire Kalangu, red.). Later moest ik nog Hicham Harsel – een jongen uit de jeugd – laten invallen, en spelers uit lagere teams die al een wedstrijd gespeeld hadden. Daarmee zeg ik genoeg.” Van Wieringen doelt op de 1-4 nederlaag die Roodenburg leed. In de eerste helft kon het team uit Leiden-Noord het allemaal nog redden met heel hard werken. Goed, Van Nispen was een tikje sterker en voetballend wat behendiger, maar een ruststand van 0-0 gaf de verhoudingen aardig weer. Al na acht minuten in de tweede helft ging het mis. Ne enig geklungel achterin kon Van Nispen inschieten. Doelman Kalangu kreeg de bal niet klemvast en Van Nispens Fadil Sukurica kon van dichtbij inschieten. Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld.

 

Roodenburg-verdediger Hassan Bouda: ,,We kwamen vandaag kracht en kwaliteit tekort. Je kunt het die jonge invallers niet kwalijk nemen. We hebben het in feite over jochies van zestien jaar! Misschien moeten we onszelf eens achter de oren krabben over de gele kaarten die we krijgen, die natuurlijk schorsingen tot gevolg hebben. Je levert dan toch kwaliteit in. Sommige kaarten zijn zo onnodig. Dan doel ik niet op die gele kaart van vandaag die Abdul Farhane kreeg. Geen mens weet waarom eigenlijk. Jammer, want we zullen Abdul de volgende wedstrijd missen. Zelf speelde ik ook een matige pot, eerlijk gezegd.”

 

Eerder in het gesprek werd gerept over de grotere fysieke kracht van de gasten uit De Zilk. Het tweede doelpunt was illustratief. Hicham Hirsan werd simpel opzij gezet en Van Nispen-spits Thijmen Pompe kon eenvoudig scoren ( de puntspeler scoorde uiteindelijk drie goals, red.). Nog één keer rechtte Roodenburg de rug. Uit een vrije trap kopte Max Bukuru keurig raak. De goal vond geen genade in de ogen van de grensrechter en op diens advies keurde scheidsrechter Jan Vis het doelpunt af. ,,Tja, wat moet je daarmee?”, vraagt Bouda zich af. ,,Kom je op 1-2, dan is er ondanks alles nog hoop. Nu bleef het te lang 0-2. Die penalty van ons kwam te laat.” Zo’n tien minuten voor tijd maakte een Van Nispen-verdediger hands en de bal ging op de stip. Spits Mohamed Farhane benutte de bal onberispelijk.

 

,,Ja, toen gingen we één-op-één spelen en werd het alles of niets”, vertelt Bouda verder. ,,Het werd open huis achterin en uiteindelijk zelfs nog 1-4 ook. Ik zit een beetje met een dubbel gevoel vandaag. Aan de ene kant vind ik het knap dat we zover zijn gekomen met een gehavend elftal. Aan de andere kant waren we te weinig echt een team. Op een bepaald moment waren we te veel met onszelf bezig. In plaats van elkaar te steunen en op te peppen was het negatieve kritiek dat een hoofdrol speelde. Jammer en onnodig, want ik weet dat we het wel kunnen.”

 

,,Op dit moment weet ik niet wat ik moet verwachten van de rest van het seizoen”, vervolgt Bouda. ,,Wie kunnen er volgende week wel en niet spelen? Toch een vraag met een belangrijk antwoord. Zijn we compleet, dan kunnen we een aardig potje spelen, maar als je op belangrijke plekken vaste spelers mist..”

 

Trainer Van Wieringen is het in grote lijnen met Bouda eens. ,,We misten te veel vaste mensen vandaag. We konden dat simpelweg niet opvangen. Ik neem het de jongens absoluut niet kwalijk. Te vroeg voor de leeuwen geworpen is een uitdrukking die hierbij past, denk ik. Ze moeten ook absoluut niet denken dat ze niet kunnen voetballen of zo. Hun tijd komt nog wel. Het was ook enorm jammer dat dat kopdoelpunt van Max werd afgekeurd. 1-2 en dan die penalty.. Niet realistisch gedacht natuurlijk en Van Nispen was vandaag de betere ploeg, laat daar geen misverstand over bestaan. We moeten eens zien wie we volgende week kunnen opstellen.”

 

Opstelling Roodenburg: Gloire Kalangu, Hassan Bouda, Abdou Farhane, Ercan Bayram, Nelson Bukuru, Max Bukuru, Nasr El Gouari, Abdul Harsel, Mohammed Farhane, Mourad Kaddouri, Sakaria Safsaf. Invallers aan Leidse kant: Mohammed Bouchnafa, Seleman Haggi, Hicham Harsel.