derby days streek(Zaterdag,3A)- Kampioenskandidaat Kagia ging op eigen veld hard onderuit tegen Oegstgeest (1-4). Aan die score was volgens beide trainers niets gestolen. ,,De concurrentie won ook niet en dus valt de schade gelukkig mee”, sprak Jery Ubink opgelucht. Collega Rob van den Wijngaard: ,,We weten dat we zo kunnen spelen, maar we zijn helaas ook in staat om hele povere wedstrijden op de mat te leggen. Dat moet er nog uit.”

 

Kagia- VVO 7 december 2013 resultaatVoor Oegstgeest scoorden Bob den Hollander, Roy Dijkstra (2) en Remco Visser. Arjan van der Lans bracht een kwartier voor tijd kortstondig de spanning terug met de 1-2. Voor de Lisserbroekers zat er evenwel dit keer niet meer in en zo knabbelde het team van Van den Wijngaard iets van de achterstand af. De laatste keer dat Kagia op eigen veld bakzeil haalde was in het vorige seizoen. Monster zegevierde op 9 maart met 1-3 bij de oranjehemden. Kagia heeft nu drie punten minder dan SEV en vijf ten opzichte van DWO. VVO klom naar plaats vier.

 

 

De beide trainers vervolgend in de nastoot. Allereerst de winnende coach. ,,Dit was een onwijs verdiende overwinning. Kagia heeft twee, hooguit drie keer op ons doel geschoten in de gehele wedstrijd. Op zich ben ik niet verrast door wat we hebben laten zien. Dat hebben we in huis en dat is bekend. Enkel hebben we ook al de nodige wedstrijden gespeeld waarin we niet thuisgeven en daarom staan we voorlopig op de plaats waar we thuis horen. Met nog een winstpartij erbij volgende week kunnen we in elk geval wel weer met meer vertrouwen omhoog kijken.”

 

Kagia- VVO 7 december 2013.jpg deel 2 resultaatVan den Wijngaard is echter ook voorzichtig. ,,We zijn vijf spelers kwijtgeraakt inmiddels. Of ze moesten noodgedwongen stoppen of ze zijn langdurig geblesseerd. Aan het begin van het seizoen zaten we ruim in ons jasje, maar dat is niet meer het geval helaas. Zo zijn Ramon Bakker en Joost den Hollander gestopt vanwege studie. Dat waren zeer gewaardeerde krachten. Joep Zenden is zwaar geblesseerd geraakt en die zijn we zo maar twee maanden kwijt. Gino Opdam is wel op de weg terug, maar nog niet inzetbaar. En zo heb ik er nog wel wat die we moeten missen. Maar het is niet anders. Kennelijk was het team dat er zaterdag stond tot deze uitslag in staat en dat voelt erg goed aan. Mijn collega was ook reëel en noemde het eveneens een terechte overwinning voor ons.”

 

Die collega, Jerry Ubink: ,,Enkel was de uitslag wat geflatteerd, maar verder hadden wij inderdaad nergens recht op. Zij waren vanaf het begin feller en wij kwamen niet echt in ons spel. Jeffrey Nijenhuis was er niet bij en Ben van der Lans moest al snel nar de kant. Dan zie je meteen dat dit elftal wat ontbeert en zeker tegen een prima tegenstander als Oegstgeest worden we dan met de neus op de feiten gedrukt. Onze creativiteit was ver te zoeken. Wel moet ik zeggen dat we na de 1-2 nog wel een prima kans kregen via Niels Ganzevles. Zou niet verdiend zijn geweest die gelijkmaker, maar wel lekker. Na hun derde goal was onze kaars uitgeblazen.”

 

Ubink kon dus nog wel opgelucht adem halen, omdat zowel SEV als DWO eveneens verzuimden te winnen. ,,Ik had al zo’n voorgevoel dat er gemorst zou worden, hoewel dat gevoel dan vooral uitging naar die twee ploegen. Helaas verloren we zelf ook. Geen schande tegen deze tegenstander. Ik vond die Bob den Hollander heel goed bijvoorbeeld.  Wat dat betreft ben ik blij dat Oegstgeest ver weg staat, maar zij kunnen zeker ook resultaten boeken tegen onze concurrenten.”

 

Roy Dijkstra was één van de gevierde spelers bij de gasten. De aanvaller bleef er nuchter onder. ,,Ik ben echt een speler van Oegstgeest. Verre van constant. Ik ben een echte momentenvoetballer. Nu ging het prima, maar in een andere wedstrijd komt het er van geen kant uit. Wat dat betreft zit ik hier op mijn plek, want daar hebben de meesten bij ons last van.”

 

Op de vraag of de tweevoudig doelpuntenmaker daar een verklaring voor heeft, klinkt er hoofdzakelijk twijfel door in zijn stem. ,,Nou ja, we hebben een jonge ploeg en dat kan de reden zijn. Ik zou het eigenlijk niet zo goed weten. We doen het niet bewust, maar wij hebben het vooral lastig tegen ploegen die afwachten. Kagia voetbalde wel mee en dan krijg je ruimtes. Daar weten wij doorgaans wel raad mee.”

 

Kagia- VVO 7 december 2013.jpg deel 3 resultaatDijkstra waagt zich niet aan voorspellingen, maar weigert te geloven dat zijn ploeg een anoniem seizoen zal doormaken. ,,Er zit absoluut meer in bij ons. We krijgen enkel Sportief nog voor de winterstop en normaal gesproken moet dat te doen zijn. Van daaruit kunnen we kijken of er nog wat te halen valt. Cruciaal zal de fase na de onderbreking worden. Dan ontmoeten we de bovenste ploegen weer en kunnen we zien of we dichterbij kunnen komen. Onmogelijk is het zeker niet, want ik was tot nu toe van geen enkele tegenstander zwaar onder de indruk. Afgaande op deze wedstrijd zie ik het Kagia niet worden, maar aan de andere kant zijn ze niet voor niets zo lang ongeslagen geweest. Prettig dat wij daar nu en einde aan hebben gemaakt.”

 

Kagia: S. Goudriaan, Timmermans, Thissen, Van der Lans (Scholte), Sluymer, Imanse (R.Goudriaan), Heuseveldt, Clemens, A. van der Lans, Van der Kamp (Boot), Ganzevles.

Oegstgeest: Guijt, Bergers, Leugering, Tetteroo, Hachmang, Ravensbergen, Den Hollander, Visser, Dijkstra, Van Bommel, Van Aarle.

 

Foto’s: met dank aan Jan van den Broeck