oegstgeest(Zaterdag, 3A)- Voor de tweede keer op rij ging Oegstgeest met 2-1 onderuit. Eerst moesten de punten achter worden gelaten in Zoetermeer bij DWO, nu was het de beurt aan BSC’68 om de plannen van VVO te doorboren. Trainer Rob van den Wijngaard staat voor raadsels. Van een prima reeks vervallen naar middelmaat en minder dan dat. Hoe kan dat?

 

De eindstand in Benthuizen was halverwege al bereikt. Na twintig minuten kwamen de gasten wel op 0-1 via Raymond van Heiningen. Die opsteker kreeg geen vervolg en het zich de laatste weken opwerkende BSC kreeg vat op het duel en scoorde twee keer tegen voor de pauze. Andermaal moest Oegstgeest vlak voor rust een doelpunt incasseren, een euvel dit seizoen.

 

Van den Wijngaard is niet desperaat, maar zit na de tweede verliespartij in een week tijd wel met de handen in het haar. ,,Tja, wat is er aan de hand? We zetten te weinig druk en we komen daardoor maar moeizaam tot kansen. Nog niet zo lang geleden was dat allemaal anders. Soms gaan die dingen zo in het voetbal. Kijk bijvoorbeeld naar FC Twente. Van iets naar niets. En hebben zij zo’n slechte ploeg? Deze nederlagen hebben niets met de tegenstanders te maken. Zo bijzonder zijn DWO en BSC niet. Het zegt alles over het huidige Oegstgeest. Dit moeten we geheel en al bij onszelf zoeken.”

 

Frans BakkerNa de opgelopen achterstand en rust dicteerde Oegstgeest wel het spel en was het veelvuldig in balbezit. Een doeltreffend vervolg bleef achterwege. ,,We waren niet in staat om de wedstrijd te kantelen, met de genoemde redenen. Wij moesten forceren en kwamen nog wel een keer tot een van de doellijn verwerkte inzet, maar zij konden eveneens gevaar stichten in de omschakeling. Ons verval is erg groot momenteel. Alsof we in een ravijn zijn gestort. Teleurstellend, maar we moeten verder. Volgende week komt Lugdunum naar ons toe. Nee, dat zou geen extra reden mogen zijn om alles uit de kast te halen. Dat moet tegen elke tegenstander. De ploeg verzaakt niet bewust of met opzet. Het komt er enkel even niet uit. We moeten waken voor de bekende nachtkaars.”

 

Bij de ploeg van De Voscuyl ontbraken onder meer de vorige week geblesseerd geraakte Thomas van der Steen en Frank Bergers. Ook vormgever Geert Jan Jonk was op vakantie en kon dus geen steentje bijdragen. Frans Bakker (foto) verving Van der Steen onder de lat.

 

Opstelling VVO: F. Bakker, R. Bakker, Tetteroo, Hachmang, Nonhebel, Van Heiningen, Cuvelier, Den Hollander, Schriek, Dijkstra, Zenden.