ts-woubrugge(Zaterdag,4A)- Na de overwinning op en bij Leidsche Boys vorige week (1-2) had Arie van Duijn zijn ploeg gewaarschuwd voor onderschatting tegen het laaggeplaatste FC Boshuizen. Puntenverlies na de fraaie zege op de koploper had Van Duijn waarschijnlijk tot razernij gebracht. Zo ver kwam het niet. Woubrugge won eenvoudig van de Leidse ploeg (6-0) en volgens de Katwijkse oefenmeester kwamen de bezoekers daarmee nog goed weg.

 

,,Zo’n overwinning als tegen Leidsche Boys heeft enkel zin als je vervolgens ook doet wat je moet doen tegen een mindere opponent. In de eerste fase was het rommelig bij ons, maar na de 2-0 kon ik al wel rustig achterover leunen voor wat betreft de overwinning. Maar in een wedstrijd als deze tellen niet alleen de drie punten, maar moet je ook werken aan het doelsaldo. Dat hebben we redelijk gedaan, maar de uitslag had eigenlijk hoger moeten uitvallen.”

 

2013 Woubrugge -0-Joris van der HoornJoris van der Hoorn (foto) toonde maar weer eens aan in uitstekende vorm te zijn. Na zijn eerste doelpunt was het hek van de dam en volgde er nog eens twee goals van de aanvaller. FC Boshuizen stond erbij en keek er naar. Van Duijn: ,,In de fase van de twintigste tot de vijfenveertigste minuut kon de score makkelijk oplopen naar 6-0 bij rust. We sneden er doorheen, maar het ontbrak te vaak aan precisie bij de afronding. Dat neemt niet weg dat we relaxed de kleedkamers opzochten, want zij konden eigenlijk geen enkel gevaar stichten.”

 

,,Na de rode kaart van Mo Rahou (de buitenspeler was ooit nog eens speler onder de hoede van Van Duijn bij FC Rijnvogels, red.) was het verweer helemaal over en boekten we een hele eenvoudige overwinning. We hadden ze eigenlijk tot moes kunnen en moeten spelen.”

 

 

Ferdy Dreef zette zijn handtekening onder de vierde en vijfde Woubrugse treffer, terwijl Chris Verhoef, niet voor het eerst dit seizoen, trefzeker was vanaf de stip. ,,Over het laatste kwartier en de eerste twintig minuten ben ik niet tevreden. Daarin deden we het niet goed. Jammer, want een uitslag in de dubbele cijfers zat er echt in. Hoe dan ook; we kijken nu met vertrouwen uit naar de komende weken en willen de aansluiting niet verliezen. UVS is nu onze volgende tegenstander en als ik het goed begrijp van wat ik hoor en lees moeten zij beter zijn dan Leidsche Boys. We gaan het wel zien. Woubrugge is voor geen tegenstander bang in elk geval. Ook tegen Leidsche Boys hebben we ons prima kunnen wapenen.”

 

Vanuit Leidse kant was er her en der nogal wat kritiek op de zege van vorige week van Woubrugge. Het zou te fysiek hebben gespeeld. Van Duijn kan helemaal niets met die bewering. ,,We speelden als echte kerels. Hallo hé, het is voetbal. En laten we wel zijn: Leidsche Boys kreeg drie keer geel en een rode kaart en wij twee gele kaarten. Dus wat een kul om ons dan te beschuldigen van ruw spel. Wij kregen ook tikken te verwerken. Ik geloof niet dat ze mij daar over gehoord hebben. Dus nee, dat valt me tegen uit die hoek. Een nederlaag moet je kunnen dragen. Lijkt me ook geen toeval dat Woubrugge in de laatste vijf onderlinge wedstrijden vijf keer won.”

 

Voor Woubrugge komt het er nu echt op aan, want de ploeg verloor aan het begin van het seizoen nogal wat punten. Nieuwe averij kan er eigenlijk niet meer bij en dus staat er met UVS tegen Woubrugge een fraai affiche voor de deur. Een week later wacht VVSB uit, eveneens een ploeg die bovenin meedraait. Kan Woubrugge in het spoor blijven van de koplopers of wordt het seizoen verder ingevuld met de inzet op een periodetitel? Duidelijkheid lijkt aanstaande.