ts-woubrugge(Zaterdag,4A)- Woubrugge wil dolgraag terugkeren in de derde klasse na een aantal jaren afwezigheid. De ploeg van trainer Arie van Duijn was er vorig seizoen dicht bij, maar struikelde vlak voor de finish. Dit seizoen is de groen-witte brigade nog steeds gretig om het stapje hogerop te maken.

 

Daarentegen is het er voor de ploeg van Van Duijn dit seizoen niet makkelijker op geworden. Zo zijn voornamelijk Leidsche Boys, UVS, VVSB en Hazerswoudse Boys geduchte tegenstanders en werd Woubrugge dit seizoen al meerdere keren betrapt op wisselvalligheid.

 

Vorige week verloor Woubrugge met 3-1 op bezoek bij VVSB. Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen concurrent Hazerswoudse Boys op het programma. Een overwinning was gewenst om niet nog verder weg te zakken op de ranglijst en mee te blijven doen in de strijd om de tweede periode. Na een spannend voetbalgevecht pakten de groen-witten in de slotfase de drie punten: 2-1.

 

2013 Woubrugge -0-Bob van de GeijnBob van der Geijn was erg blij met de behaalde overwinning, maar sprak niettemin van een matige wedstrijd. ,,Van beide kanten was er voornamelijk veel strijd. Er werd veelvuldig voor de lange bal gekozen, waardoor er maar weinig werd gevoetbald. Bij ons zie je de laatste weken vaak veel lange ballen en dat is eigenlijk wel jammer. Aan de andere kant sluit het wel weer goed aan op onze kwaliteiten. Zo hebben we een aantal verdedigers met een goede lange bal en veel snelheid voorin. Het is dan dus niet vreemd dat we wat vaker voor een lange bal kiezen.”

 

Daarnaast besefte Van der Geijn ook dat het zijn ploeg zaterdag niet tegen zat. ,,Een gelijkspel was misschien wel terecht geweest. Beide ploegen hebben niet veel kansen gekregen en de doelpunten vielen ook een beetje uit het niets. Het was een wedstrijd die zo maar in 0-0 had kunnen eindigen, dus dat zegt natuurlijk al genoeg.”

 

Voor de rust werd er niet gescoord door de teams, maar na de thee viel er wat meer te genieten. De thuisploeg wist als eerste het net te vinden, al had het daar wel een eigen doelpunt van Hazerswoudse Boys voor nodig. Lange tijd leek dit het enige doelpunt van de wedstrijd te worden, maar vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker. In de uiterste slotfase was het uiteindelijk invaller Ferdy Dreef die de groen-witten alsnog de overwinning bezorgde: 2-1.

 

Van der Geijn sprak van een gouden wissel: ,,Ferdy stond eigenlijk pas net in het veld. Doordat ik een tik op mijn enkel kreeg, kon ik niet meer verder en kwam Ferdy binnen de lijnen. Uiteindelijk werd het een gouden wissel, want hij maakte natuurlijk de winnende.”

 

Tot slot hoopt Van der Geijn dat Woubrugge dit seizoen de stap naar de derde klasse kan maken. ,,We willen het zo graag met zijn allen en eigenlijk vind ik ook dat het meer moeten is. Toen we nog in de derde klasse speelden, konden we ook gewoon goed meekomen. Helaas  hebben we het vorig seizoen gigantisch laten liggen tijdens de nacompetitie. We hadden een relatief eenvoudige poule, maar hebben toen hopeloos gefaald. Het kampioenschap zal normaal gesproken niet meer gaan lukken, omdat ik verwacht dat Leidsche Boys het wel gaat worden. Wel heb ik er alle vertrouwen in dat we nog een periodetitel pakken en dan zal het in de nacompetitie moeten gebeuren. Hopende dat we er dan wel staan.”