voorbeschouwing167x60Aanstaande zaterdag ontmoeten de nummers 1 en 2 van de ranglijst elkaar in Woubrugge. Titelfavoriet nummer één DoCoS zal de weg naar een kampioenschap verder kunnen plaveien als het zegevierend uit de polder terugkeert. Afgelopen weekend schudde het team van Joop Lankhaar in Noordwijkerhout VVSB, één der sterkere teams ook al met van 0-2 van zich af. De manschappen van Arie van Duijn lieten er bij Football Factory (0-4) eveneens geen gras over groeien dat zij nog steeds in een kleine kans op rechtstreekse promotie blijven hopen.

 

Een ‘toetje’ in de vorm van de nacompetitie zit er sowieso al in de knip, maar een kampioenschap is een dagdroom waarin men moet blijven geloven. De kloof tussen de koploper en de achtervolger bedraagt momenteel 11 punten met dien verstande dat Woubrugge nog twee inhaalwedstrijden tegoed heeft. Twee maal volle bak zou dus het gat tot vijf punten reduceren. Winst in het komende topduel zou in theorie de marge nog verder verkleinen. Slechts twee punten dus.

 

Het is allemaal rekenwerk. Dat wordt pas echt relevant als aanstaande zaterdag de Woubruggenaren in de rechtstreekse confrontatie DoCos er onder weet te houden. Vervolgens dus zelf  geen slippertje maken en hopen dat wit-rood dat wel doet. Dan kan de competitie nog een spannende finale opleveren. Dit scenario zal pas gestalte krijgen als in het komende duel de thuisclub de eerste stap naar een eventueel boeiende finale weet te zetten. Het krijgt in eigen huis de gelegenheid om de eerder geleden 4-1 nederlaag weg te poetsen. Een duel waar ongetwijfeld  voldoende spanning op zal staan. Een sleutelwedstrijd die bepalend is voor het restant van het seizoen.

 

ts-woubruggeHoe kijkt de centrale middenvelder van Woubrugge, Stan Verwoerd, tegen het komende –mogelijk cruciale- duel aan? Natuurlijk leeft Verwoerd samen met zijn gemotiveerde team naar ‘de laatste strohalm’ toe en weet dat het perspectief op een kampioenschap klein is.

 

,,Maar wij geven de moed nog niet op. Wij zijn vol vertrouwen en hebben na de winterstop een mooie serie neergezet zonder een enkel tegendoelpunt”, is de drive waarmee de topper tegemoet wordt gezien. ,,Wij hebben nog een kleine kans en bovendien herinner ik mij de 4-1 nederlaag in Leiden nog maar al te goed. We hebben dus nog wat goed te maken ook al zal het moeilijk worden”, realiseert hij zich maar al te goed.

 

ts-docosMitchel van Abswoude, de doelman van Docos lijkt zelfverzekerd. ,,Afgelopen zaterdag hebben wij een andere concurrent, VVSB, ook verslagen. En dat in het hol van de leeuw. Het was overigens geen beste wedstrijd. Na de nederlaag tegen LSVV zijn de koppies weer omhoog gegaan en hebben we gelukkig weer gewonnen. Daardoor is het geloof in eigen kansen voor zaterdag nog sterker geworden. Woubrugge moet komen en wij hebben natuurlijk een behoorlijke voorsprong op de ranglijst. Verliezen of gelijkspelen doen we natuurlijk liever niet, maar dan nog moet Woubrugge alles zien te winnen om dichterbij te komen”, weet ook de doelman die weet waar hij komende zaterdag voor staat. De poort dicht houden. ,,Ik zal er natuurlijk alles aan doen”, leeft hij vol vertrouwen naar de topper toe.