derby days streek(Zaterdag,4A)- Woubrugge had afgelopen zaterdag aan een helft genoeg om Football Factory te kraken. Halverwege was er nog niet gescoord, maar in de twee helft spurtte de ploeg van Arie van Duijn weg naar 4-0. Thom Buntsma en Rocky Poulina lieten hun licht schijnen over de wedstrijd die Woubrugge naar een vijfde plaats hielp en de Leidse ploeg stationair als voorlaatste achter liet.

 

Vorig week ging Woubrugge eraf bij Wassenaar (4-1) en dat was meer dan een forse tegenvaller. Aanvaller Buntsma, wiens neef actief is bij topklasser Capelle: ,,Dat was een zwarte bladzijde voor ons. Veel zwarter kunnen we ze niet krijgen. Het was daarom prettig dat we dinsdag hebben kunnen oefenen tegen Aarlanderveen. Met die pot hebben we de nare smaak weggewerkt en tegen Football Factory hebben we ons weer iets verder opgericht. Ik moet wel zeggen dat het voor rust niet eenvoudig ging. Het is een stugge tegenstander en ze stonden goed opgesteld. Na de 1-0 na rust was het echter gedaan met ze en konden we eenvoudig weglopen.”

 

Routinier Poulina was het eens met de zienswijze van de jongeling, die sinds dit jaar een serieuze kans maakt op een basisplaats. Overigens was dat zaterdag niet het geval, Buntsma viel na rust in. Poulina: ,,Ze waren in de eerste helft wel een paar keer gevaarlijk, maar door de bank genomen hielden we goed stand. Na de rust wilden we zelf ook wat meer gaan meevoetballen, maar toen ging het eigenlijk ook direct de verkeerde kant op. Vooral ons middenveld hield de bal niet vast en zij braken er diverse keren uit. Wel denk ik dat zij goedkoop aan hun eerste treffer kwamen. Onze linksback was even op avontuur toen we balverlies leden. Daardoor moest ik in de achtervolging. Ik zette een sliding in en ik raakte de speler met een arm. Absoluut niet meer. Jammer dat de bal op de stip ging, want dat was een breekpunt.”

 

Thom BuntsmaChris Verhoef benutte het buitenkansje vanaf elfmeter en vanaf dat moment was duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. Buntsma: ,,We gaven al weinig weg, maar na de openingstreffer was het enkel nog Woubrugge dat kansen kreeg. Het werd 4-0, maar we hadden er ook wel zes of zeven kunnen maken. De overwinning voelt in elk geval lekker na de zeperd van vorige week. We moeten daar geen woorden meer aan vuil maken en zien waar we verloren terrein kunnen terugpakken. En dan bedoel ik eigenlijk niet eens de nederlaag tegen Wassenaar. Klaarblijkelijk zit zo’n pot er een keer tussen. Ik doel meer op de gelijke spelen aan het begin van het seizoen. In die wedstrijden waren we echt beter, maar vergaten we onszelf te belonen. Ik ben blij dat ik ook weer beter speelde, want vorige week was het een drama. Ik hoop dat ik veel basisplaatsen ga krijgen, want ik vind dat ik wel gegroeid ben sinds vorig seizoen. Ik was toen nog een jeugdspeler eigenlijk en moest het doen met wat invalbeurten. Ik voel me in elk geval niet minder dan andere spelers op bepaalde posities. Woubrugge gaat als geheel sterker worden. Ruud van der Sar (vakantie) en Stan Verwoerd (geblesseerd) komen terug en daar worden we niet minder van.

 

Football Factory was weer niet compleet en dus is het nog steeds niet denderend bij de ploeg van Pieter van Schie, zo oordeelt Poulina. ,,De automatismen ontbreken simpelweg. We hebben achterin en op het middenveld nog geen enkele keer in dezelfde samenstelling gespeeld en dat breekt ons op. We hebben echt behoorlijke spelers in de groep, maar tegen een ploeg als Woubrugge kunnen we het op een zeker moment niet meer bolwerken. Toch denk ik dat we langer stand hadden kunnen houden, maar we gingen opeens teveel vooruit lopen en toen vielen er gaten. Ik denk echter wel dat we onze potjes gaan winnen. De matige resultaten tot nu toe zijn in elk geval niet bepalend voor de sfeer. Die is goed en daarom speel en train ik nog graag mee. Aan de andere kant; als er een jongere knaap kan spelen dan sta ik zo mijn plaats af. Ik hoef niet meer zo nodig. Ik heb er al een voetballeven op zitten.”

 

Ferdy Dreef was de aangever voor de 2-0. De meegelopen Buntsma kon blindelings intikken. Joris van der Hoorn, dit keer ook niet gestart in de basis, bewees zijn prima vorm met de resterende twee treffers. Woubrugge wacht zaterdag aanstaande een uitbeurt bij VV Leiden. De Leidse ploeg ontvangt VVSB.

 

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, Molleman, De Wit, Verhoef, Luling, Wolvers, Van der Leij, Van Heuveln, Van der Geijn, Burgman, Dreef.

Opstelling Football Factory: Oele, Atal, Dingjan, Poulina, Dias, Resopawiro, Naciri, Person, Weijers, Van Schie, Taylor.