Leidsche_boys_Complex_LogoVoorbeschouwing 19 (Leidsche Boys, 4e klasse, zaterdag)- Het is een open deur intrappen om te stellen dat de zaterdagtak van Leidsche Boys een flinke jas heeft uitgetrokken en dat de voorbereiding op zijn zachtst gezegd ’niet vlekkeloos’ is verlopen. Johan Peper, de nieuwe trainer en rasoptimist, ziet het echter niet al te somber in. ,,We kennen elkaars namen in elk geval ondertussen en we hoeven niet zoveel.”

Meteen maar gevraagd wat er met die kreet wordt bedoeld. ,,Het is een vrijwel geheel nieuwe groep spelers, die elkaar amper kennen. We zijn nu een drietal weken onderweg en elkaars naam kennen ze nu wel en dat is een eerste vereiste. Toen ik mijn jawoord gaf aan deze club zat er nog een kans in dat Leidsche Boys derdeklasser zou worden. Het liep echter mis in de nacompetitie, nadat in competitieverband de eerste plaats was verspeeld aan UVS. Vervolgens is er een peloton aan spelers vertrokken. Natuurlijk niet leuk, maar had ik dan op mijn knieën moeten gaan liggen om ze te smeken te blijven? Nee dus. Vervolgens hebben we alles in het werk gesteld om spelers naar deze gezellige club te krijgen. Dat is gelukt. We gaan met zestien man werken. Maar dat impliceert dus ook dat we van ver moeten komen. Veel jongens zijn zeventien of achttien jaar en komen nu pas terecht in de grote mannenwereld. Dus we kunnen niet verwachten dat we dan maar meteen alles gaan winnen. Dat is wel de insteek uiteraard, maar op alle vlakken moet deze groep nog een hoop leren.”

Dat werd de voorbije weken duidelijk. In het bekertoernooi werd drie keer zwaar verloren en Leidsche Boys lijkt een boksbal te zijn geworden. ,,Vergeet alleen niet welke tegenstanders we troffen. FC Rijnland had al derdeklasser kunnen zijn, Oegstgeest wil graag tweedeklasser worden en de zondagtak van Voorschoten’97 zie ik nog steeds als een tweedeklasser. Dus tja, dat is allemaal te hoog gegrepen. Tegen Voorschoten’97 verloren we deze week in de tweede helft maar met 0-2 dus er zit wel progressie in. Ook van grote nederlagen kan je leren tenslotte. In de vierde klasse treffen we geheel andere tegenstanders. Een groot deel daarvan ken ik dus ik zie niet in waarom we niet in de middenmoot terecht zouden kunnen komen. Rond de winterstop moeten we zien of dat reëel is. Clubs als Football Factory en Warmunda schat ik in elk geval niet hoger in. We gaan het zien en beleven, er ligt geen druk bij deze jongens. Het wordt een leerjaar, waarin opbouwen centraal staat.”

Zoals gezegd verliep de voorbereiding niet soepel en dat had ook met de trainer zelf te maken. Peper moest er een paar weken tussenuit vanwege lichamelijke ongemakken. Een ingreep werd noodzakelijk en daar schrok de oefenmeester zelf enorm van. ,,Maar nu gaat het al een stuk beter en ik ga starten met een revalidatieprogramma. Vanaf volgende week sta ik weer voor de groep. Het deed me goed dat ik zoveel belangstelling kreeg. Het team won wel op het interne Henk de Faber-toernooi. Kwamen ze de beker tonen in het ziekenhuis. Leuk toch? De sfeer is trouwens prima, ondanks de nederlagen. We moeten het niet zwaarder maken dan het is. We roeien met de riemen die er zijn, weinig keus om het anders te doen. We zullen vol aan de bak moeten, dat is duidelijk. Het begint met hard werken en daarna gaan we stappen maken op voetbalgebied. Dat het een moeilijke klus zou worden, wist ik van tevoren. Maar we gaan er toch een leuk seizoen van proberen te maken.”

Wat gebeurde er zoal in de periode van overschrijvingen? Even nog een keer alles op een rijtje.

Gekomen: Johan Peper (trainer), Kay Oudenaarden (UVS), Colin Oudenaarden (Stolwijk), Stefan en Patrick van Nijnatten (Beide Voorschoten’97), Jonne Hooimijer (onbekend), Ali Bouda (Roodenburg), Danny de la Rie (DoCoS), Bas Peper (GHC), Mats Vintges (DoCoS),Peter Zaalberg (Leidsche Boys, zo), Kevin Lafeber (UVS).

Vertrokken: Henk de Cler (Leidsche Boys, trainer), Tim de Cler, Youssef Ait Blal, Mustafa Ait Blal, Nabil Atif, Leroy Brooks, Nasr Dahhane, Sandjai Gajadien, Ismael Housny, Khalid Maayad, Jeremiah Matahelumual, Youssef Mizab, Richard Schaafstra, Kevin Wassenaar, Tobias Schaafstra, Juan Ponce Montero, Rachid Oulgout, Miquel Obregoso (allen Lugdunum), Bilal Karasahin (Voorschoten’97), Houssin Bezzai (GHC).