Broer Colin staat onder de lat. Hij moest al 46 keer de trieste gang naar het net maken. Kay moet de zône voor broerlief verdedigen. In de eerste zeven wedstrijden slaagde de missie niet maar afgelopen zaterdag kon dan eindelijk de eerste overwinning worden geboekt. Met 2-3 werden de eerste punten over de rug van FC Boshuizen binnen gesleept. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar dat de 23-jarige verdediger speler van de maand september zou worden was een meer dan een prettige bijkomstigheid voor de man die het blauw-wit van UVS verruilde voor het rood-wit van Leidsche Boys. Waarom?

September, oktober, november 2014 104

,,Ik ben met een paar vrienden overgestapt. Tot op heden heb ik er geen spijt van ondanks dat we onderaan staan. Maar dat komt wel goed. We hebben een vrij nieuw en jong team en gaan zeker weten nog meer punten pakken. Dat ik speler van de maand ben geworden is natuurlijk erg leuk. Ik volg het op de website van Leiden Amateurvoetbal die ik overigens erg leuk vind maar dan moet je toch maar afwachten of je het uiteindelijk wordt.” Kay steekt niet onder stoelen of banken dat hij er toch wel blij mee is. Uiteindelijk is niets menselijks ons vreemd. Een pluim op je hoed of veer in je k… voelt altijd lekker aan. Hij voelt zich inmiddels thuis bij de Boys waar alles in zijn beleving goed is geregeld.

Goed en wel. Kay draagt met zijn team momenteel de rode lantaarn. Geen job om te ambiëren en zo snel mogelijk deze baan op te zeggen. Met zijn ploeggenoten – allemaal goeie gasten – gaat Kay vol elan verder in het seizoen dat nog lang is. Maar als speler van de maand te worden verkozen uit een team dat onderaan de ranglijst bungelt was toch wel een complete verrassing voor Kay. ,,De eerste overwinning hebben wij gevierd en nu komt dit persoonlijke succesje voor mij er nog eens bij. Hartstikke leuk natuurlijk maar dit had ik niet verwacht”, klinkt het met een vrolijke ondertoon. Kay ziet met vertrouwen het verdere verloop van het seizoen tegemoet. Zijn prijsje heeft hij al binnen.

Volgende week een vraaggesprekje met de winnaar van de maand oktober afkomstig van…