Ze domineerden op het middenveld, waren voorin zo scherp als een mes, stonden als een huis achterin of waren heer en meester tussen de palen. De toppers van de week derhalve. De uiteindelijk gekozen elftallen en de nieuwe standen worden, zoals gebruikelijk, vrijdag gepubliceerd op onze site en al eerder op Facebook van Leidenamateurvoetbal, maar nu alvast wat gegevens over de toppers in de diverse klassen.

Hoofd-en eerste klasse

Na de achtste speelronde zijn er 86 spelers genomineerd voor het spelersklassement. Daarbij dient te worden aangetekend dat enkel regiogenoot SJC geen punten doorgeeft. Nieuw in de lijst na het voorbije weekend zijn: Raychelo Facunda (Alphense Boys), Ronald Kuijt (Valken’68), Bryan Verhage (Voorschoten’97) en Mike Bekooij (FC Boshuizen). Alle deelnemende clubs zijn momenteel vertegenwoordigd in de top tien! FC Boshuizen heeft het tot dusverre het beste gedaan met twintig basisplaatsen. Valken’68 volgt met 17 nominaties, voor FC Rijnvogels en ARC met twaalf basisplaatsen. GHC (11), Alphense Boys (9) en Voorschoten’97 (7) presteren minder en kregen niet toevallig tot nu toe minder basisplaatsen in onze wekelijkse teams der beste elf spelers.

spelersklassement_2014_2015

Tweede en derde klasse

Na 720 minuten voetbal en blessuretijd hebben 227 spelers al minimaal een punt in het spelersklassement. Twintig spelers komen zelfs al uit in de dubbele cijfers. Nieuwe gezichten sinds het weekend van 1 en 2 november zijn de navolgende spelers: Tim van Rijn (Stompwijk), Giovanni Koelink (Roodenburg), Nick Ammerlaan (Stompwijk), Patrick Bom (Meerburg), Gerben Groenendijk (LSVV’70), Gideon Loos (Meerburg), Yvar de Groot (Koudekerk), Kevin Robelus (Kagia), Bas Jongbloed (Foreholte), Mark Tetteroo (Oegstgeest), Fabian Roosenbrand (Koudekerk), Mitchel Goudkuil (Koudekerk) en Abdel Elbaroudi (Roodenburg). Hofleverancier in basisplaatsen is tot nu toe Kagia met negen uitverkiezingen. TAVV en GOL Sport werden acht keer ‘op de bon geslingerd’. Vooral UDO, DoCoS, SJZ en Koudekerk blijven wat achter. Meer kritische beoordelingen kan een oorzaak zijn of dat de punten meer worden verdeeld over de spelers. Dat laatste kan een voordeel zijn voor een teamprestatie.

Vierde klasse

Zeventien van de 205 spelers op de lijst staan ondertussen in de dubbele cijfers. Tal van spelers staan evenwel nog op nul dus aan hen de taak om zich in de rangschikking te gaan spelen. Nieuwe namen bij die ruim tweehonderd spelers zijn: Thom Buntsma (Woubrugge), Jan Joost Oudshoorn (SVOW), Pascal van der Meer (SVOW) en namens Football Factory het duo Enrico Boccacini en Timothy Resopawiro. Tot de meeste basisplaatsen (het waren er in alle klassen dus 8 keer elf spelers tot en met het afgelopen weekend) kwam tot nu toe Hazerswoudse Boys, leider in 4A op zaterdag. Ook Woubrugge en FC Rijnland manifesteren zich vooralsnog nadrukkelijk (8). Vooral bij Warmunda is er op zaterdag en zondag werk aan de winkel. Ook SVOW en Bernardus vervullen vooralsnog een bescheiden rol in het spelersklassement.