featured_LAV_logoVorig seizoen werd onze rubriek Lopend Vuurtje in het leven geroepen en dit werd al snel een hit. Mede om die reden gaan we dus verder om voor de lezer allerhanden voetbalnieuwtjes te verzamelen uit de Leidse regio. Uiteraard kan onze redactie zaken over het hoofd zien en niet overal bovenop zitten. Dus mochten er nieuwtjes zijn vanuit de club die de moeite waard zijn: stuur het gerust in naar [email protected] Het Lopend Vuurtje wordt elke week geplaatst, doorgaans op woensdag of donderdag. Een vijfde greep van het seizoen, in willekeurige volgorde:

 • Komende vrijdag zal de eerste stand worden geplaatst van het Spelersklassement seizoen 2014-2015. De opzet is dit jaar als volgt: hoofdklasse (FC Rijnvogels) en eerste klasse samen, tweede en derde samen en vierde klasse is de derde categorie. Hoewel er deze week nog kan worden ingeschreven kan onze redactie melden dat er 45 (!!!) clubs zullen meedoen. Een record. Enkel SJC, ASC, avv Alphen, Kickers’69, DOSR (zo), Voorschoten’97 (zo) en Roodenburg (zo) koppelden nog niet terug of er interesse is.
 • Al aangesloten bij ons Facebook? De moeite waard! Recent zijn er bijvoorbeeld foto’s geplaatst van FC Boshuizen- Warmunda en tal van andere items worden ook daar geplaatst.
 • Volg je ons twitter-account al? In de weekenden veel tussen-en eindstanden van de zaterdag en zondagcompetitie. En elke dag vers nieuws! Kleine moeite, groot plezier.
 • Van GOL Sport, Football Factory en Roodenburg (zo) ontving onze redactie nog geen of onjuiste gegevens m.b.t. de selectie. Gaarne spoedige opvolging, in het kader van een een-tweetje! Van enkele clubs die deelnemen aan het spelersklassement ontvingen wij nog geen selectienamen dan wel posities der spelers. Gaarne deze week inleveren bij onze redactie.
 • Alfons Groenendijk, Ambassadeur van de website Leidenamateurvoetbal,  is de nieuwe technisch directeur van het Roemeense Universitatea Cluj. De 50-jarige Leidenaar gaat tevens hoofdtrainer George Ogararu (ex-Ajax) assisteren. Groenendijk tekent een contract tot het einde van het seizoen. ,,Ze hebben me als een filmster ontvangen”, laat Groenendijk in een eerste reactie tegenover de NOS weten. ,,Ik voelde dat zij er alles aan deden om mij binnen te halen. Ik heb de afgelopen dagen rondgekeken en ik moet zeggen dat het er allemaal goed uitziet.” Groenendijk was afgelopen seizoen trainer van Jong Ajax. Via Ogaragu kwam Groenendijk in beeld bij Cluj. “George heeft meerdere keren gezegd dat hij onder de indruk is van mijn werkwijze. Hoe ik trainingen opbouw en talenten begeleid.” Universitatea Cluj, de tweede club uit de stad Cluj-Napoca, staat na zes wedstrijden op de negende plaats in de Roemeense eredivisie.
 • Onze redactie kijkt reikhalzend uit naar de presentatiegidsen van clubs die dit elk seizoen weer op het programma hebben staan in september. Via [email protected] kan ons adres worden opgevraagd. Onze redactie is clubs erkentelijk die ons daarmee willen helpen.
 • Onze redactie wacht nog op selectie-en individuele foto’s van diverse clubs. Ook deze hulpmiddelen zien wij graag aangeboden worden. Alvast dank aan de clubs die onze redactie al hielpen met de opgevraagde foto’s.
 • De aftrap van seizoen 2014-2015 heeft plaats gevonden! Hierover weer genoeg te lezen en te beluisteren via onze homepage of via de clubpagina van uw club.
 • Op zaterdag 13 september a.s start de landelijke actie van de “grote clubactie”. Lugdunum zal voor de 1e keer gaan deelnemen. Naast Lugdunum zullen er (uiteraard) meerdere Leidse clubs actief zijn. Voor iedereen, succes met de verkoop!
 • Extra inkomsten?: Doe mee met de vriendenloterij en steun jouw club. Door mee te spelen met de VriendenLoterij wordt jouw club in financiële zin gesteund. Van ieder verkocht lot gaat de helft van de opbrengsten naar jouw club, iedere maand opnieuw.
 • GHC heeft zijn nieuwe kunstgras veld in gebruik sinds 4 september. De B1 heeft als eerste zijn training erop af gewerkt. Aan alles is gedacht, niet uitsluitend het nieuwe veld is aangelegd doch ook nieuwe doelen (inclusief netten), nieuwe (inschuifbare mini doeltjes), cornervlaggen en de bestrating rond om het gehele veld is aangepast. Volgens voorzitter Dick Barnhoorn mag er dan ook geen wedstrijd meer worden verloren op het kunstgrasveld.
 • De grote LSVV-fotodag is gepland op zaterdag 27 september. Huisfotografe Jans Metz is bereid gevonden om alle teams van LSVV’70 op de foto te zetten, net als de individuele plaatjes.
 • Arie van Duijn, trainer van vv Woubrugge, startte de competitie dit seizoen goed. In het eerste duel werd er gewonnen van NSV’46 (3-2). Gaat het Arie dit jaar lukken om zijn gedroomde promotie met vv Woubrugge te realiseren?
 • De eerste twee Leidse derby’s zitten er alweer op. Roodenbug versloeg in 3A Docos met 3-2 na een 3-0 voorsprong. Meer hierover via de homepage. Zo ook over de wedstrijd in de vierde klasse tussen Lugdunum en ‘Benjamin’ Football Factory (3-0).Roodenburg-DoCos 007
 • RCL is één van de eerste 50 amateurclubs in Nederland die deelnemen aan het programma vullen of voeden, dat is bedacht door het team van Voetbal International.  Doel van dit programma is gezonde voeding in sportkantines brengen. Vanaf 13 september staan er 3 gezonde gerechten op de menukaart bij RCL. RCL gelooft dat het aanbod in de kantine en gezond kan zijn en lekker is.
 • In de afgelopen week, zijn bij diverse clubs de presentatiegidsen uitgereikt. De gids van FC Rijnvogels kwam al in handen van onze redactie en zag er wederom prachtig uit.
 • Warmunda kijkt tevreden terug op de techniektraining van 5 september j.l. voor de D, C, E en F junioren. Er waren ruim 60 kinderen die hebben meegedaan. Kinderen en ouders waren zeer tevreden!
 • Voorschoten’97 denkt aan zijn jeugd en heeft op 11 september een GRATIS inloop spreekuur bij de fysiotherapeut van 17.45 tot 18.30 uur. De volgende zal op 25 september zijn.
 • Wim Mugge na het debacle van LSVV’70 tegen CVC Reeuwijk (1-6): ‘Man, ik heb er toch even slecht van geslapen. We waren allemaal zo hoopvol, ik ook. Lekker team, genoeg goede spelers, prima voorbereiding, door met de Beker, nee, ik had er veel vertrouwen in. Maar het was allemaal veel te slap. In de eerste helft werd niet gedekt. In mijn tijd, de periode van het stopper-speel-systeem was verdedigen niets anders dan je mannetje dekken. Onze verdedigers dekten lucht, zo zonde. Ja, dan loop je dus achter de feiten aan. Het was een typische LSVV-pot, terwijl er alle gelegenheid was om er een goede wedstrijd van te maken. Mijn nieuwe rol beviel verder wel….
 • Wilt u graag de beelden terug zien van Valken’68-ARC? Dat kan via: http://nieuwkoop.rtvlokaal.nl/nieuws-in-beeld/
 • VV Meerburg kondigt aan: Op zondag 14 september begint de Meerburg Champions League. Hou de site in de gaten voor het laatste nieuws. Meer info volgt na de vakanties, veel succes de eerste weken op school.
 • Rijnsburgse Boys heeft na diversen oproepen het gehele trainers – en leidersplaatje bijna rond. Alleen de E10 en F6 zoeken nog een trainer en leider! Op dit moment kunnen de kids dus nog niet de wei in! Biedt u zich aan dan scheelt dit u ook nog eens 55 euro contributie geld. Meer info via rijnsburgseboys.nl
 • Op 10 september start vv Oegstgeest met de Voetbalaftrap voor de Mini’s, F- en E-teams, op veld 2 en 3. Iedereen wordt verwacht rond 16.45 uur, er wordt
  gestart om 17.00 uur. De kinderen kunnen tussen 18.30 en 18.45 weer opgehaald worden.
 • Quick Boys waarschuwt de bezoekers!: Het voetbalseizoen is weer begonnen en daarmee ook het toenemende aantal bezoekers dat met de auto naar sportpark Nieuw Zuid komt. Rondom het sportpark is er sprake van een strikt parkeerbeleid waarop dagelijks – zeker bij de start van het nieuwe voetbalseizoen en op drukke zaterdagen – de Gemeentelijke Opsporingsambtenaren en de dienstdoende politiefunctionarissen daar bij hun controles extra aandacht aan zullen besteden. Fout parkeren kan zomaar een fikse parkeerboete opleveren.
 • UVS heeft na een 1-3 overwinning bij vv Zwammerdam de eerste drie punten in de derde klasse. Beide ploegen hebben overigens ambities….lees hier meer over via onze homepage.
 • Het derde Ter Specke Keukenhof (Fc Lisse) Golftoernooi heeft 2700 euro opgeleverd. Een dergelijk bedrag werd ook vorig jaar opgehaald. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van twee Lakenvelder-koeien voor de kinderboerderij bij Kasteel Keukenhof.
 • In het clubhuis van vv Kouderkerk staat een mand waar je je oude voetbalschoenen en andere sportschoenen kunt deponeren. Deze schoenen zijn bestemd voor “Future Stars”. Een mooi project wat investeert in kansarme kinderen in Arusha, Tanzania, d.m.v. voetbaltraining voor jongens en meisjes. Meer info: vvkouderkerk.nl
 • Noordwijk is trots op zijn meiden!: Zondag 14 en zondag 21 september zijn 2 spannende dagen voor Nina Faase en Karlijn Zandbergen: zij zijn dan uitgenodigd om hun voetbaltalent te demonstreren op de KNVB-selectiedagen! De KNVB organiseert regelmatig selectie-activiteiten, dit keer voor meisjes onder de 12.
 • De website van v.v. UDO is een beetje van ‘slag’… zo wordt vermeld op de site. Belangrijke zaken worden nog wel vermeld. Er wordt hard aan gewerkt!
 • ASC 1 speelt dit seizoen (weer) in de 3e klas KNVB. Dat betekent dat bij thuiswedstrijden entreegeld ( € 2.50 voor niet- leden) zal worden geheven. In ruil daarvoor ontvangen gasten en bezoekers een programmaboekje met info over de wedstrijd en de opstellingen der beide elftallen.
 • Koudekerk imponeerde in de eerste ontmoeting met Floreant (5-0). Opzienbarend was wel dat Michael Kneulman na rust de met rood heengezonden Mitchel Goudkuil verving tussen de palen. Kort geleden was er sprake van dat Kneulman was uitgeschakeld voor dit seizoen. Een te voorbarige conclusie, karakter of gekkenwerk?
 • Akke Pennin, vorig seizoen nog speler van datzelfde Koudekerk, is met twee andere jongens een website gestart. Deze site geeft informatie over zaken als problemen met de trainingsoefenstof, voorbeelden van trainingsvormen en een forum waar leden van gedachten kunnen wisselen. Interesse? Zie voetbalomgeving.nl