Featured_confettiOp regelmatige basis zal onze redactie voor de lezer gaan grasduinen naar nieuwtjes van onze regionale clubs. Trekt het uw aandacht dan is de website van de desbetreffende club uiteraard te bezoeken voor eventueel meer informatie. Er gebeurt van alles op en langs de velden in de regio. Soms zijn het serieuze kwesties, dan weer zaken met een knipoog. Andermaal een rubriek om op de hoogte te blijven van de clubs uit de regio 071.

–        Geachte leden, sponsors en vrienden van GHC. Zo opent (ere)voorzitter Dick Barnhoorn zijn afscheidsbrief op de site van GHC. Dick Barnhoorn, een bijzonder man,  gaat een stapje terug doen. Nog niet a la minute overigens. 38 jaar lang, van 06-06-1977  tot 30-06-2015, was en is Dick Barnhoorn het brein achter GHC. Benieuwd naar zijn schrijven kijk op www.vv-ghc.nl .

–        Het gaat goed met de Katwijkse (regio) clubs! Rijnsburgse Boys, Quick Boys, FC Rijnvogels en Valken’68 maken kans op de titel! Vv Katwijk lijkt nog in wonderen te geloven en is weer gaan winnen.

–        Tja de meiden van Docos E7m zijn gewoon al kampioen geworden, een primeur in het Leidse voetbal. En u raadt het nooit, op RCL na tegen allemaal tegen jongens! Gefeliciteerd!

–        Ludo Goudkuil zal vanaf september 2014 zich niet meer herkiesbaar stellen als voorzitter van v.v. Kouderkerk. De vacature staat voor liefhebbers open.

–        Was het het CDA dat Voorschoten’97 tegen nr 3 Zwaluwen’30 de o zo belangrijke overwinning deed boeken? Waarom? CDA schonk de wedstrijdbal, Esmee Herk overhandigde  persoonlijk de bal bij de aftrap.

–        Roodenburg (zaterdag) deed Kagia erg veel pijn afgelopen zaterdag. De blauwzwarten versloegen de titelkandidaat met 2-0.

–        Zeven A1 spelers van Voorschoten’97 gaan doorstromen naar de hoofdmacht. De jeugd heeft de toekomst op Adegeest.

–        18 maart is de website www.voetbalmasterz.nl gelanceerd waarop tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/’15 het officiële KNVB Spelregelbewijs kunnen halen. De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar de vereniging zal hen wel moeten informeren, instrueren en motiveren. De periode maart – september 2014 biedt verenigingen de ruimte om hier, eventueel samen met de KNVB, een plan van aanpak voor te maken. Dit wordt op de website van A.R.C. gemeld.

–        Klasse werk van LSVV’70!  Lees: Hij is de Troetelbeer van de Kikkerpolder, een Cultheld, een Boegbeeld. Peter van Ofwegen. Wat moet LSVV’70 zonder Peter van Ofwegen? De scheidsrechter, grensrechter en materiaalman is alom geliefd en doet zijn werk vol enthousiasme. Vanuit de supportersvereniging Ons RoodWit is het idee ontstaan om de bevolking meer bij LSVV’70 te betrekken. Een van de plannen is om een fan een zaterdag lang mee te laten lopen met Cultheld Van Ofwegen. De actie “Loop een dag mee met Pistol Pete!” is bij deze officieel van start gegaan. Fans kunnen een mail sturen met de reden waarom uitgerekend hij of zij een dag in de schaduw van Van Ofwegen moet vertoeven. Mail je argument naar dagmeelopenmetpistolpete@gmail.com.

–        Het CDA is wel erg betrokken bij de regio clubs: Zaterdag 15 maart heeft CDA Teylingen symbolisch de eerste meters kunstgras aangeboden aan voetbalvereniging Warmunda.

–        A.s zaterdag een kraker op de Kooltuin. Koploper FC Rijnvogels speelt tegen de Leiderdorpers van RCL. Racing Club Leiderdorp heeft aanzienlijke degradatiezorgen!

–        Yordi Teijsse en Ronnie Verplancke hebben besloten om Ter Leede aan het einde van het seizoen te verlaten en zijn gecontracteerd door hoofdklasser Quick Boys uit Katwijk. Beide spelers vormden belangrijke schakels in het kampioensteam van Ter Leede dat vorig jaar naar de Topklasse promoveerde.

–        Feest bij UVS: Vrijdag 28 maart a.s. wordt in de kantine van 18.30 tot 21.00 uur de officiële jubileumreceptie voor genodigden gehouden. Om 21.00 uur is er Open Huis. Leden en andere belangstellenden zijn vanaf 21.00 uur van harte welkom om onder het genot van een drankje en een hapje het bijna honderdjarig bestaan van de club in te luiden.

–        Deze week is FC Lisse jarig. De fusieclub telt 33 lentes.

–        Lugdunum oefende op dinsdagavond 18 maart tegen de zaterdagtak van UVS. Abdelhal Bouchnafa scoorde voor de kikkers, maar de blauwwitten scoorden driemaal.

–        Mats van der Poel van UVS gaat terug naar zijn ouwe cluppie: Meerburg.

–        Fanny Waandels van TAVV ziet broer Reau overkomen van Alphense Boys.

–        In het HV/Omroep West toernooi kreeg UVS (zo) een pak slaag van Haaglandia/Winston: 7-0.

–        Alphense Boys haalt twee nieuwe spelers: Remy Constancia van UVS en Bilal el Yacoubi van Chabab.

–        Koudekerk is druk doende met het volgende seizoen: Ruben van de Berg keert terug van een avontuur bij ARC en ook Richard Zijderveld zal volgend seizoen te bezichtigen zijn  aan de Gruttolaan. Stefan de Wit keert daarnaast terug bij de selectie en uit de A-jeugd stromen Mitchell Goudkuil, Fernando Oppelaar en Joeri Goudkuil door.

–        Raar of waar: aanvaller André Thiebou van topklasser Haaglandia (zo) naar Lugdunum?

–        Roodenburg wil de zondagtak nieuw leven inblazen. Cees de Roode is aangesteld als nieuwe trainer.

–        Bart van der Weijden (UVS) lijkt te kiezen voor GHC of SJC.

–        Bruist GHC? 28 maart: sportcafé, 17 uur, 5 april: feestavond, 11 april: paasklaverjassen en sjoelen vanaf 20 uur, 18 april: veiling/sponsoravond, 31 mei: tiende   Marcel Straathoftoernooi, 1 juni:  27ste sponsortoernooi. De vraag is beantwoord.

–        Doelpuntenmakers Yusuf Sarica en Mustapha Yachou blijven Alphense Boys trouw.

–        Komend weekend ‘keldervoetbal’, Warmunda- Football Factory in 4A. Warmonders wonnen pas tweemaal, de Leidse ploeg staat op één winstpartij.

–        Houssin Bezzai en FC Boshuizen zijn per direct uit elkaar. De voorzitter hanteerde aan de kade de voorzittershamer, maar het gereedschap bleef te vaak in de gereedschapskist. Club druk doende met het vinden van een preses met meer tijd.

–        Frank Bloemheuvel is ook de komende twee seizoenen de hoofdtrainer van ARC. De Alphenaar kwam over van RCL en draait nu met ARC mee in de subtop.