vrijdag, mei 17, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenSietse Fokkema (VV Leiden): ,,Het maximale er nog uit halen"

Sietse Fokkema (VV Leiden): ,,Het maximale er nog uit halen”

-

ts-vvleiden2Evenals afgelopen zaterdag haalde VV Leiden in. Tegen DOSR was het niet veel soeps van Leidse zijde, maar gisteravond kwam de formatie van Maurice Jansen beduidend beter voor de dag. Op eigen veld werd met 3-2 gewonnen van Blauw Zwart. Aan de positie veranderde voor beide teams niets. Blauw Zwart was en is zesde en VV Leiden moet blijvend genoegen nemen met de zevende plaats. Het was voor de rood-witten de derde zege van 2014. Eerder werden FC Boshuizen en VVSB verslagen.

vv leiden Sietse FokkemaSietse Fokkema (foto) was blij met het herstel van zijn ploeg na de zwakke beurt in de Veen. ,,Het was 180 graden de andere kant op. We hadden afgesproken met elkaar om nu wel inzet te tonen en dat ook te gaan doen in het restant van de competitie. Weliswaar spelen we al een tijd niet voor de prijzen, maar de doelstelling moet zijn om in elk geval zoveel mogelijk punten binnen te harken. Dat is voor jezelf ook leuker, want wat heeft het voor zin om somberend het seizoen af te maken? Beter spelen en karakter tonen moet ook de basis zijn met het oog op volgend seizoen. Het is duidelijk dat het er dit seizoen te weinig is uitgekomen en we willen dat wegpoetsen. Daar is tegen Blauw Zwart een beginnetje mee gemaakt.”

Halverwege leidde VV Leiden met 1-0 door een doelpunt van Rian Rosier. Na de pauze maakte Bjorn Siera er 2-0 van, maar door een mindere fase daarna konden de Wassenaarders toch weer op gelijke hoogte komen. De 2-1 kwam tot stand via een zondagsschot op dinsdagavond en de tweede treffer van de bezoekers ontstond uit een corner. VV Leiden herpakte zich en vlak voor tijd volgde alsnog de verdiende beslissende treffer via wederom Siera, die zijn seizoenstotaal qua doelpunten daarmee op drie bracht.

Fokkema: ,,Het is nu zaak dat we zoveel mogelijk potjes winnen zodat de rangschikking er voor ons nog wat beter uit komt te zien. Verder is de club al hard bezig met volgend seizoen. Het streven moet zijn om de groep zo compleet mogelijk te houden en wellicht dat we enkele versterkingen kunnen toevoegen aan de selectie. Wat ik ga doen? Ik ga lekker door. Ik ben in hart en nieren een speler van VV Leiden. Ze moeten mijn benen breken, dan stopt het misschien.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read