ts rijnvogelsSander van der Horst, voorheen spelend op Nieuw-Zuid bij Quick Boys, en Mitchel Beijersbergen gaan in de voetbaljaargang 2014-2015 hun vierde seizoen in bij de FC Rijnvogels. Beijersbergen die toch al wat ervaring bij o.a. Noordwijk en ARC in de voetbalbenen heeft, gedijt goed op de Kooltuin en heeft het naar de zin. Vorig seizoen werd de vleugelspits met 20 treffers topscorer bij de Vogels en nu heeft hij er halverwege het seizoen al 15 in het vijandelijke mandje liggen.

Mitchel Beijersbergen

Beijersbergen Rijnvogels,,Er komen er vast nog wel een paar bij”, glimlacht hij veel betekenend. De laatste wedstrijden voor de winterstop stond hij even droog maar scoorde de winnende treffer tegen Zwaluwen ’30. ,,De goals komen vanzelf wel weer”, is hij zelfverzekerd. ,,Ik heb er vertrouwen in.”

Vooruitblikkend: ,,Een kampioenschap zou een mooi cadeau zijn en kan misschien leuke en interessante derby’s opleveren”, glimlacht hij stilletjes. Natuurlijk hoopt hij op de Hoofdklasse “maar als ik het naar mijn zin heb maakt de 1e klasse mij ook niet zoveel uit” biecht hij openlijk op. Als het aan Mitchel ligt wil hij dolgraag zijn aandeel leveren in de tweede helft van het seizoen. Ook als de beoogde promotie – waar vele in- en outsiders in gaan geloven – niet wordt gehaald, blijft hij toch het rood-wit dragen. ,,Omdat ik het naar mijn zin heb bij deze club.”

 

 

Sander van der Horst

Horst RijnvogelsHij wordt wel eens de ‘kilometervreter’genoemd, Sander van der Horst. Immer onvermoeibaar sleurt hij het hele veld over. Een kracht die de Vogels niet kunnen missen. Zij zullen hem ook in zijn vierde seizoen niet missen want het ja-woord is al gegeven. ,,Binnen vijf minuten waren wij er uit en ik had toch al de intentie om te blijven. Wij hebben een hechte groep met jongens uit de regio en de mentaliteit is goed. Zoiets betaalt zich uit in resultaten. We zijn overwegend dezelfde types en iedereen gaat er voor. In het team zit veel voetballend vermogen”, analyseert Sander een aantal basisvoorwaarden om goed te presteren.

De tweede helft van het seizoen staat op punt van beginnen. Een korte terugblik: ,,In sommige wedstrijden liep het niet altijd goed maar bij tegendoelpunten wisten we toch vaak weer snel terug te komen. Je moet van je eigen kracht uitgaan en dat is vaak gelukt.” Een blik vooruit: ,,Het is nu zaak om sterk te blijven. Wij zijn er nog lang niet. De eerste wedstrijd na de winterstop tegen DSO is erg belangrijk. We zijn nog ongeslagen maar zullen ongetwijfeld ook wel eens tegen een verliespartijtje aanlopen. Maar met de kwaliteit die wij in huis hebben kunnen wij in principe van elke tegenstander winnen. In sommige wedstrijden lieten wij het initiatief wel eens aan de tegenstander waardoor het leek alsof zij sterker waren, maar wij voelen ons sterk en gaan van eigen kracht uit.” Gaat die ‘eigen kracht’ de gewenste doelstelling halen? Aan de inzet en instelling van de middenvelder zal het zeker niet liggen.