ts rijnvogelsVrijdag 30 mei staat er iets moois te gebeuren. In samenwerking met FC Rijnvogels organiseert de website Voetbal in de Bollenstreek een benefietwedstrijd tussen een Elftal van het Jaar en een team van All Stars. De opbrengst gaat naar het Willem-Alexander Kinderfonds en Stichting Juul, instanties die zich inzetten voor de bestrijding van kinderkanker. Het duel bij FC Rijnvogels begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Het sportpark opent om 17.00 uur.

Louis van Gaal heeft een zware taak om zijn ideale elf voor het WK samen te stellen, maar wat te denken van Ted Verdonkschot, Stephan Spruijt en Niek Oosterlee. De bekende regiotrainers hebben zich ontfermd over de coaching van beide teams. Verdonkschot coacht het Elftal van het Jaar, dat de voorbije maanden door de bezoekers van Voetbal in de Bollenstreek werd verkozen. Onder meer Robbert Susan, Hanne Hagary, Omar Hamdi en Milan Hoek maken hun hun opwachting. De selectie is aangevuld met spelers van alle regioclubs die Voetbal in de Bollenstreek nauwgezet volgt.

Oosterlee en Spruijt zijn belast met de zware taak om van een imposante lijst All Stars een goed draaiend elftal te maken. De selectie is werkelijk om van te waterhanden. Onder meer Gert Aandewiel, Hans Zwaan, Geert-Jan Bakker, Geert van der Weiden, Carlo van Zelst gaan hun kicksen weer eens onderbinden. ,,Zelden zal er zo’n uniek en indrukwekkend gezelschap samen op het veld hebben gestaan”, vertelt Bram Meurs, oud-speler van vv Noordwijk en initiatiefnemer van Voetbal in de Bollenstreek. ,,Wij zijn er trots op samen met Rijnvogels, Stichting Juul en het Willem Alexander Kinderfonds zo’n prachtig evenement te kunnen neerzetten.”

Zichtbaar

Dat de benefietwedstrijd bij FC Rijnvogels wordt gespeeld en de opbrengst ten goede komt aan Stichting Juul en het Willem Alexander Kinderfonds, is geen toeval. Begin maart gingen de drie partijen een samenwerkingsverband aan. Een van de eerste zichtbare elementen van de samenwerking was de medewerking van een delegatie van FC Rijnvogels aan een uitzending van Kids Flits, dat gemaakt wordt om de pijn van kankerpatiënten even te doen vergeten.

Voetbal in de Bollenstreek was bij de uitzending aanwezig en raakte aan de praat met Liaan Jansen, directeur fondsenwerving van het Willem-Alexander Kinderfonds. Jansen vertelde graag bij meer voetbalverenigingen een ingang te willen krijgen. Daarvoor was ze bij VIDB aan het juiste adres. Niet veel later ontstond het spontane idee om een benefietwedstrijd te organiseren en geld in te zamelen voor het goede doel. Inmiddels zijn we twee maanden verder en staat de benefietwedstrijd voor de deur.

Geld broodnodig

Liaan Jansen vertelt waarom er (veel) geld nodig is. ,,De kinderen die opgenomen worden in het WAKZ van het LUMC verblijven hier relatief lang, de faciliteiten zijn echter veelal verouderd. We zijn er trots op dat we aan de vooravond staan van een grootse vernieuwbouw. Overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij in de financiering, maar voor ontspanning (Kinder TV), het kindvriendelijk aankleden van de afdelingen en goede begeleiding van ouders, broertjes en zusjes, zijn vaak aanvullende middelen nodig.”

De benefietwedstrijd is een mooi voorbeeld waar samenwerking toe kan leiden. Jansen: ,,Wij merken dat overal waar we samenwerkingen aangaan, er spontaan prachtige initiatieven ontstaan. Daardoor krijgen we met z’n allen een veel groter bereik. Deze benefietwedstrijd is hier een sprekend voorbeeld van. We zijn trots dat alle spelers, oud-spelers en clubs uit de Bollenstreek zo enthousiast op dit initiatief reageren en hopen dan ook dat veel supporters ons enthousiasme zullen delen.” Stichting Juul ontstond in 2008 na het overlijden van de pas achtjarige Juliette Bakkenes. De Katwijkse Stichting zamelt geld in ten bate van onderzoek naar en de bestrijding van kinderkanker,

VIDB is trots met alle clubs uit de Bollenstreek hier aan bij te kunnen dragen. Nagenoeg alle clubs hebben een financiële donatie aan de avond toegezegd. De entree voor de wedstrijd is vrij. Toeschouwers kunnen een donatie bij de collectanten doen die op de Kooltuin aanwezig zijn. Betaald voetbal-scheidsrechter Allard Lindhout fluit het duel. De regionaal bekende voetbalcommentaar Willem van Zuilen verzorgt het commentaar. Alle ingrediënten voor een prachtige avond zijn aanwezig.