Nog altijd is FC Boshuizen ongeslagen, maar de Leidenaren zijn geen koploper in 1B op zondag. In de equivalent op zaterdag wacht Voorschoten’97 nog op de eerste zege, GHC nog op de eerste uitzege en Valken’68 blijft het onverminderd goed doen als nieuwkomer. Dat laatste geldt zonder meer ook voor FC Rijnvogels, maar dan in de hoofdklasse B. Een wekelijks rondje langs de velden, op naar speeldag 6.

Hoofdklasse B

Zaterdag

KLOETINGE-FC RIJNVOGELS

Na de euforie van het 2-2 gelijkspel tegen Quick Boys in een geweldige ambiance moet het vizier nu weer op de volgende wedstrijd worden gericht. De uitbeurt naar Kloetinge in Zeeland. Het is bepaald niet naast de deur. Het is ook bepaald geen duel waaraan te licht zal moeten worden getild. Sneuvelden de Kloetingers immers pas niet in blessuretijd tegen koploper Katwijk? En behaalden zij niet een verdienstelijke 1-1 in de uitwedstrijd tegen ASWH? Duidelijke tekenen aan de wand dat de Zeeuwen het bekende ‘Luctor et Emergo’ in hun strijdplan hebben opgenomen. Oftewel: ,,Ik worstel en kom boven”.

De mannen van trainer Hein van Heek weten dat zij op een warme ontvangst na een verre reis kunnen rekenen. De Vogels debuteerden in de Hoofdklasse tot nu toe naar behoren. Zij hebben bewezen dit niveau aan te kunnen maar stabiliteit en continuïteit zijn voorlopig de pijlers waarop het team moet rusten en verder op voort kan bouwen. De voorlopige derde plek op de ranglijst ziet er fraai uit en is om in te lijsten. Maar de weg is nog lang. Net zo lang als de rit naar Kloetinge waar de groenwitten van trainer Diederik Hiensch zullen moeten worden bestreden. Op gras, lekker nostalgisch daar waar de Vogels het kunstje op het eigen kunstgras inmiddels al aardig onder de knie hebben.

Kunnen zij het kunstje om een driepunter mee naar de eigen thuishaven mee te nemen flikken? Een ding is echter zeker: er zullen geen 3000 toeschouwers langs de lijn staan maar hopelijk kunnen de Vogels de toeschouwers die er wel een verre trip voor over hebben, bewijzen dat zij niet voor niets zijn meegereisd.

Eerste klasse B

FORUM SPORT-VOORSCHOTEN ‘97

Zou je het een burenruzie kunnen noemen of gewoon een regionale derby? De huiskamervraag blijft onbeantwoord. De beide teams zullen op sportieve wijze ruzie gaan maken voor de broodnodige punten want veel succes hebben zij tot op heden niet vergaard. Zeker de boys van trainer Marcel de Hoogt niet die er eindelijk na vier wedstrijden twee treffers in de vijandelijk touwen wisten te schoppen, maar er geen steek verder mee kwamen na de oorvijg (2-6) tegen ARC. Nee, de groengelen hebben het vooralsnog niet. Hoog tijd dus om weer eens furore te maken waar naar de eigen aanhang zo naar verlangt. Een ex-hoofdklasser die onderaan in de eerste klasse bungelt. Dat heet gezichtsverlies lijden. Vorig seizoen werd het op sportpark ’t Loo 5-3 voor de gastheren en nam Voorschoten ’97 op eigen bodem met 3-1 revanche. Op basis van deze uitslagen en de huidige stand lijken de beide teams aan elkaar gewaagd.

VALKEN ‘68-DSO

De mannen van trainer Andries Wendt herpakten zich vrij snel na de eerste nederlaag van vorige week tegen Zwaluwen ’30. De in Amsterdam Noord met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen HBOK geeft weer vertrouwen voor de volgende opdracht en deze is om op het eigen Duyfrak DSO eronder te krijgen. De Zoetermeerders vallen tot op heden erg tegen met de magere oogst van slechts een punt. Het wordt in ieder geval een weerzien met een oude bekende van twee seizoenen geleden toen DSO met vlag en wimpel kampioen werd. Times are chancing. Nu prijken de Valkenburgers op een fraaie positie op de ranglijst. Een positie die zij graag willen continueren als DSO op de koffie komt. Misschien wel te sterke koffie als de geel-roden weer in hun beste verenpak steken.

Voor de derde maal keerde Valken'68 huiswaarts met drie punten op zak. Dit keer moest HBOK eraan geloven.
Voor de derde maal keerde Valken’68 huiswaarts met drie punten op zak. Dit keer moest HBOK eraan geloven.

ARC-GHC

Ondanks de geflatteerde nederlaag (1-4) tegen Swift had trainer Dennis Olman toch tot zijn tevredenheid geconstateerd dat er weer een team in het veld stond. Dit team gaat zaterdag de strijd met ARC in Alphen aan de Rijn aanbinden. De twee opponenten vergaarden beide uit vijf wedstrijden slechts vier punten en zullen zich graag wat veiliger willen gaan spelen. Het wordt voorlopig dus een sleutelduel oftewel een zes punten wedstrijd om wat lucht te verschaffen. De Alphense Racing met de klinkende 6-2 overwinning in Voorschoten begint wellicht als favoriet aan de aftrap. De Leidse tricolores moeten de 1-4 nederlaag tegen Swift maar snel de vergetelheid in sturen om met een blanco cheque aan het duel te beginnen. Elk duel staat immers op zich. Als het team er staat zoals Olman dat afgelopen zaterdag ervoer, dan zijn er op zeker winstkansen. Maar de knikker blijft zoal altijd rond en kan alle kanten uitrollen. GHC speelt in elk geval zonder Ozan Demirbas, de tot nader orde weggevallen Roberto Escudero en het meespelen van Bart van der Weijden is hoogst twijfelachtig.

Eerste klasse B

Zondag

FC BOSHUIZEN-IFC

De kadebewoners morsten afgelopen weekend de eerste punten na een voortvarende start. Bij Olympia bleef het op 1-1 steken. Natuurlijk geen man over boord in deze competitie waarin de blauwgelen goed van acquit zijn gegaan. Komende zondag zullen zij er weer moeten staan als IFC op bezoek komt. Een team dat evenals de Leidenaren tot op heden nog niet verloren heeft dus wordt het de mouwtjes opstropen voor de discipelen van trainer Stefan Roodakkers. Aan de kade ligt het vlaggenschip klaar om de beoogde bestemming te vinden al is deze echter nog vele zeemijlen ver weg. Als de bemanning in het goede pak steekt en de taken van de kapitein naar behoren vervult, zal er in de volgende haven, genaamd IFC, goed kunnen worden aangemeerd. Als het vlaggenschip onderweg tenminste geen averij oploopt. Het wordt sowieso een wedstrijd waarin zal blijken wie er voorlopig de dienst aan de kop van de ranglijst zal gaan uitmaken. Vooralsnog scoorde FC Boshuizen in alle wedstrijden overigens. Aan de top zijn Nieuwerkerk en RKAVV vooralsnog de te kloppen ploegen zonder ook maar een punt gemorst te hebben.